Corona Maatregelen

De algemene richtlijnen

De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven.

• Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
  • Schud geen handen.
  • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

Controle CTB

• Verplicht voor spelers vanaf 18 jaar die komen trainen en/of een wedstrijd spelen.

Controle CTB bij Volharding

Trainingsavonden

• Op trainingsavonden wordt het CTB en ID van spelers gecontroleerd door de trainer( soms ook de beheerder vd Reimerswaalhal). Voor je gaat omkleden laat je als speler eerst je QR-code scannen bij de trainer/beheerder in de sportzaal. Vanaf de ingang van de sporthal tot aan de CTB-controle door de trainer dien je een mondkapje te dragen. Dit kan na controle van de QR-code afgezet worden.
  • Bij een bezoek aan de sportkantine op trainingsavonden (indien geopend) word je opnieuw gecontroleerd op CTB en ID door de beheerder van de sportkantine.

Ouders/verzorgers

• De publieke tribune is tijdens trainingen gesloten.
  • Ouders/verzorgers mogen op trainingsavonden de sporthal niet betreden. Je mag je kind brengen en halen tot aan de ingang van de sporthal. Graag ophalen door bij de deur even te wachten, zodat we weten dat iedereen veilig opgehaald is.

Wedstrijden

• Ook op zaterdagen wordt er gecontroleerd op CTB en ID. De controle vindt plaats bij de ingang van de sporthal. Als CTB en ID  akkoord zijn, wordt er een stempel verstrekt die geldig is voor sporthal én sportkantine.
  • Zorg dus dat je altijd je QR-code en ID-bewijs bij je hebt tijdens de training en wedstrijd.
  • De publieke tribune is tijdens wedstrijden gesloten.

Uitzondering op controle CTB

• Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn in de sporthal, hoeven geen CTB te tonen voor het uitoefenen van hun taak. Denk hierbij aan trainers, coaches, teambegeleiders, scheidsrechters en zaalwacht. ( Zonder CTB mag u plaatsnemen in de zaal)
  • Chauffeurs(rij-ouders) van (jeugd)teams zijn functioneel en hoeven geen CTB te tonen. ( Zonder CTB mag u plaatsnemen in de zaal)

Horeca/kantine

• Voor het toegang krijgen tot de kantine is vanaf 18 jaar een CTB nodig.
  • In de kantine gelden vaste zitplaatsen.

Vervoer

• De rijksoverheid heeft geen beperkingen opgelegd over het samen reizen in een auto naar uitwedstrijden en/of trainingen. Neem ook hier het gezonde verstand in acht en maak zelf de afweging wat wenselijk is.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!