Wedstrijdverslagen Jeugd - KV Volharding

Wedstrijdverslagen Jeugd

                        Seizoen 2017 / 2018

Volharding C - Fortis C2
Zaterdag 30 september 

Op deze druiligere zaterdagochtend moesten de dames van Volharding C de strijd aangaan met Fortis C2. De uitwedstrijd tegen deze ploeg was verloren gegaan, zodat er vandaag iets rechtgezet moest worden. Ondanks de steeds heftiger wordende regenbuien was het thuispubliek in grote getalen opgekomen om de ploeg naar de overwinning te helpen.

Ondanks de aanmoedigingen was het toch Fortis dat voor het eerst op voorsprong kwam. Een gelijkwaardige wedstrijd met kansen voor beide teams, echter het duurde lang voordat de meer dan verdiende gelijkmaker op het scoreboard kwam te staan. Nog voor rust viel ook de 2-1 voor Volharding door goed samenspel. Een uitgelezen kans om via een toegekende strafworp met 3-1 de kleedkamer op te zoeken was echter teveel van het goede.

Het spel ging op en neer en er waren goede kansen om de voorsprong uit te breiden, maar ook Fortis kwam af en toe gevaarlijk uit de hoek. Een nieuwe strafworp voor Volharding ging echter niet raak, zodat de spanning in de wedstrijd bleef. De volgende kans voor Fortis was wel raak, zodat de ploegen weer in evenwicht waren. Dit duurde niet lang want Volharding gaf extra gas en via een ver schot was daar de voorsprong. De winst kon echter niet over de streep worden getrokken, ondanks dat daar zeker kansen voor waren, maar het slotakkoord was voor Fortis en zo was de eindstand 3-3.

Nog even een laatste puntje voor aandacht, speciaal voor de leiding van Fortis: uit betrouwbare bron heeft de verslaggever namelijk vernomen dat sommige spelers/speelsters van Fortis nogal grof gebekt zijn en taal uitten die niet op een korbalveld, laat staan welk veld of waar dan ook, thuis horen. Hier was het “Respect” ver te zoeken.

Doelpuntenmaaksters: Shannen 2, Demi 1


Tjoba D2 - Volharding D

Zaterdag 23 september 2017 

Op deze zaterdagmorgen in september onder een heerlijk najaarszonnetje moesten de dames en heer van Volharding D de strijd aangaan met de Tjoba D2. Afgelopen week was deze wedstrijd ook al gespeeld, alleen dan op het oude en vertrouwde sportpark van Volharing te Yerseke. De einduitslag was 7-7, zodat alle aanwezigen vandaag kansen zagen om de punten mee naar huis te nemen. De coaches Michelle en Denise hadden vandaag een voltallige selectie tot hun beschikking, in willekeurige volgorde: Sjors, Valerie, Bente, Merit, Olivia, Naomi, Ashley, Jolanda, Iris en Sven.

Klokslag 10 uur floot de scheidsrechter van dienst voor de eerste, maar zeker niet voor de laatste keer. In het begin van de wedstrijd een gelijk opgaande strijd met kansen voor beide teams om de score te openen. Volharding had in de omschakeling wederom moeite met het strakke dicht op de tegenstander verdedigen van Tjoba. Toch kwamen de kansen er wel en het was Volharding die als eerste wist te scoren. Valerie drie keer op rij van afstand, de één nog verder weg dan de ander en het gaatje was gemaakt. En het was nog niet over, want hierna was het de beurt aan Sjors die onder de korf goede zaken deed. 2 x goed weggedraaid onder de korf betekende een comfortabele 0-5 voorsprong, waarbij aangetekend moet worden dat de tweede onder wel heel luidkeelse aanwijzingen van Denise tot stand werd gekomen. Nog enkele kansen voor Bente, Olivia en Naomi, maar het was Tjoba die de een fraaie doorloper wist te maken. Dit was het sein voor Volharding om er weer tegen aan te gaan en het was wederom Sjors die een strafworp er feilloos inlegde. Het volgende doelpunt kwam op naam van Merit die onder de korf goed wegdraaide van haar tegenstander en zo was het al 1-7. Nog voor rust was het Naomi die ook een doelpuntje meepikte.

Na rust was het Tjoba die het betere van het spel had. Toch was het Ashley die de voorsprong nog verder uitbreidde 1-9, een ongekende luxe. Tjoba zette nog wel aan, maar verder dan 4-9 kwamen ze niet meer, zodat Volharding er met de volle buit vandoor ging.

Een mooie teamprestatie, ook van de spelers die vandaag niet hebben gescoord. Het gaat tenslotte niet om wie de doelpunten maakt, als ze maar worden gemaakt.

Doelpuntenmakers: Valerie (3), Sjors (3), Naomi (1), Ashley (1) en Merit (1)


Seizoen 2016 / 2017

Tjoba D2 - Volharding D
Zaterdag 11 maart 2017 

Ook voor de dames van de D vandaag de laatste zaalwedstrijd. Helaas had concurrent Swift van de week gewonnen, zodat een kampioenschap van de baan was. Een mooie 2e plaats lag nog wel in het verschiet. Dan moest er vandaag wel gewonnen worden van Tjoba D2, maar gezien de plaats op de ranglijst van de tegenstander zou dit toch wel moeten kunnen. Bij het begin van de wedstrijd was ook al duidelijk geworden dat de C’s na hun overwinning een met Scheldevogels C gedeelde 1e plaats hadden behaald. Vanaf deze plaats: “Proficiat”.

Het was snel duidelijk waar de zwakke plekken van Tjoba lagen en daar werd door Volharding vanaf het begin gelijk goed gebruik van gemaakt en dat resulteerde in een snelle voorsprong 0-1. Waarschijnlijk was iedereen verrast door deze snelle goal, want Tjoba reageerde bliksemsnel 1-1. Vanaf dit tegendoelpunt was het echter eenrichtingsverkeer naar de vijandige korf. Doorlopers werden afgewisseld met afstandsschoten en goede wegdraaiacties onder de korf zorgen ervoor dat Volharding steeds verder wegliep van Tjoba. Pas toen het scoreboard 1-8 aangaf was daar weer een ‘verdedigd’ doelpunt voor de tegenstander. De rust werd gehaald met 2-9, zodat er voor de vele supporters op de tribune geen spoortje spanning meer aanwezig was. Tjoba dacht hier echter anders over en bracht een geheim wapen binnen de lijnen. Na nog een doelpunt van Volharding was het Tjoba die de spanning terugbracht en terugkwam tot 6-10. Het zou toch niet…… Nee, natuurlijk niet. De opleving kwam te laat en was van te korte duur. Volharding herpakte zich weer en uiteindelijk stond er na het laatste fluitsignaal een keurige 7-12 op het scoreboard.

Doelpuntenmaaksters: Robbin (6), Lizzy (2), Suzie (2), Amber (1), Bente (1)


Ondo E4 - Volharding E1

Zaterdag 11 maart 2017 

Vandaag de laatste zaalwedstrijd van het seizoen. Een prachtig seizoen voor de dames van de E1. Van de 11 tot nu toe gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 10 in winst omgezet. Alleen de uitslag van vorige week was een klein smetje. NU de kans om zich te revancheren tegen de heren en dames van Ondo.

In het begin een gelijkopgaande wedstrijd. Kansjes voor beide teams en het was Ondo die de eerste goal maakte. Dit liet Volharding natuurlijk niet op zich zitten en ze namen het heft in handen. In het eerste kwart liepen de dames uit tot 1-3. Ze konden het zich zelfs veroorloven om nog een strafworp te missen. In het 2e kwart heel veel kansen voor Volharding en de score werd dan ook vakkundig uitgebreid tot 2-6 bij de rust. Na rust waren er kansen zat voor alle dames om een doelpuntje te maken. Schot na schot wed gelost op de andere korf. Overigens kreeg Ondo ook kansen in de tegenstoot door venijnige counters te plaatsen. De wedstrijd werd echter vakkundig uitgespeeld door onze dames en zo stond er bij het laatste fluitsignaal een keurige 4-9 op het scoreboard.

Een leuke afsluiter van een mooi en goed zaalseizoen. Na afloop van de wedstrijd weer snel door naar Goes doordat er vandaag maar liefst 4 dames van de E mee zouden gaan doen met de D’s.

Doelpuntenmaaksters: Bente (4), Sjors (2), Olivia (2), Naomi (1)


Juliana D3 - Volharding D

Zaterdag 4 maart 2017

Vandaag de uitwedstrijd naar Oud Gastel waar in Zalencentrum, Café en Sporthal Juliana D3 de tegenstander was. Door het wel zeer vroege vertrek vanaf de verzamelplaats in Yerseke kwamen we ruim op tijd aan. Voldoende gelegenheid voor de vele supporters om een aantal bakken koffie op te drinken. We waren niet alleen, want de F1 had ook in Oud Gastel gespeeld en was na wederom een ruime overwinning te hebben behaald kampioen geworden. Gefeliciteerd. De uitgebreide festiviteiten hiervoor zijn overigens een weekje uitgesteld. De wedstrijd van de D’s dan. Nadat iedereen een plaatsje had kunnen vinden op de uiterst gammele tribune kon de wedstrijd beginnen. In de eerste 12.30 minuten een overwicht voor Volharding met kansen maar gen goals. In het 2e kwart kwam hier verandering in. De tegenstander gaf wel erg veel ruimte weg en Volharding profiteerde hier optimaal van en liep uit naar een 0-4 voorsprong, voordat Juliana iets terugdeed. Allebei de ploegen maakten er voor rust nog eentje, zodat er met een mooie 2-5 voorsprong een drankje kon worden gedaan.

Na de rust steeds meer scheidsrechterlijke dwalingen die vaak in het nadeel van Volharding uitpakten, maar de dames bouwden de voorsprong uiteindelijk wel uit. Na het laatste fluitsignaal stond er toch gewoon een 3-8 eindstand op het scoreboard en konden de 2 punten in de tas mee naar Yerseke.

Doelpuntenmaaksters: Shannen (4), Robbin (1), Manon (1), Valerie (1) en Bente (1)


Emergo D - Volharding D

Zaterdag 25 februari 

Vandaag een uitwedstrijd naar de fusieclub Emergo. Een voltallige selectie en achteraan nog een colonne supporters wilden deze wedstrijd in Smerdiek wel bijwonen. Of was het nou in Tholen. De begeleiding had blijkbaar de navigatie niet helemaal juist ingesteld, maar al met al kon er toch op tijd worden begonnen. Eigenlijk begon de wedstrijd in het bejaardentehuis annex sportzaal te vroeg, zodat er bij binnenkomst al een 0-2 voorsprong op het bord stond. Dat was nog eens een goede start. Voor Emergo stond er vandaag heel veel op het spel. Na hun winst op Swift de afgelopen week, kon vandaag de kampioensschaal worden uitgereikt. Hiervoor zou er wel gewonnen moeten worden van hun angstgegner, onze dames van Volharding D. De supporters van Emergo waren er in ieder geval klaar voor, spandoeken waren gemaakt met daarop de tekst “Kampioenen”. Dit was natuurlijk nogal voorbarig, want eerst moest de wedstrijd nog gewonnen worden. Ondanks de vroege voorsprong van Volharding was het wedstrijdbeeld in evenwicht. Beide ploegen maakten er een mooie en uiteindelijk ook zeer spannende wedstrijd van. Kansen over en weer. Na de aansluitingstreffer van Emergo, maakte Robbin met het enige verre schot van vandaag de 1-3. Hierna kwam Emergo weer terug tot 3-3,voordat Shannen met een doorloper de 3-4 binnengooide. Lang kon Volharding niet genieten van de voorsprong, want gelijk er achteraan viel weer al de 4-4 en door middel van een strafworp ook de 5-4. De ruststand werd gelukkig nog gehaald met 5-5 door een doorloper van Valerie.

Het kon nog alle kanten op. Na rust een slap begin van Volharding en Emergo profiteerde 6-5. Een strafworp van Manon betekende 6-6. Het spel ging op en neer en niet gezegd kon worden of er vandaag wel een winnaar van het veld zou stappen. De ploegen waren echt gewaagd aan elkaar. Toch was het Volharding die de voorsprong weer pakte, doorloper van Shannen 6-7. Emergo liet het er niet bij zitten en maakte de 7-7. Volharding miste nog een strafworp en het leek op een gelijkspel uit te gaan draaien. In de laatste minuut van de wedstrijd nog een laatste aanval van Volharding die door Shannen werd gemaakt 7-8. Binnen de overwinning of toch niet ? In de laatste seconden van de wedstrijd nog een dubieuze beslissing van de scheidsrechter…….... strafworp voor Emergo. Deze werd gelukkig gemist, zodat de zwaarbevochten punten mee naar Yerseke gingen, Emergo (voorlopig) in tranen achterlatend.


Volharding C1 - Togo C3

Zaterdag 18 februari 2017 

Na de kampioenswedstrijd van Volharding E1 was het de beurt aan Volharding C om haar kunsten te vertonen aan het publiek. Tegenstander van vandaag was de nummer laatst Togo C3. De 2 punten zouden dan ook geen probleem mogen worden. Het verschil op de ranglijst was in de eerste 10 minuten van de wedstrijd echter in het geheel niet te zien. In het veld gebeurde er weinig. Beide aanvalsvakken konden geen gaatjes vinden in de hechte verdedigingslinies. In de 11e minuut een uitgelezen kans voor Volharding om de voorsprong op het bord te zetten, middels een strafworp. Maar, helaas mis. Typerend voor dit deel van de wedstrijd. Diverse kansjes voor Volharding om toch de voorsprong op het scorebord te krijgen, maar het was Togo die dit als eerste deed door middel van een ietwat dubieus doelpunt – gevalletjes snijden. ?? Zo werd de rust ingegaan met een niet verwachte 0-1 achterstand.

Blijkbaar heeft de donderspeech in de rust goed gewerkt, want eindelijk liet Volharding zien wat ze konden. De achterstand werd vakkundig weggepoetst en gestaag werd er een voorsprong opgebouwd. Mooie doelpunten werden er gemaakt, waarvan er met recht een de naam van de perfecte doorloper meekreeg; ofwel zonder de ring te raken. Togo wist nog wel een keer te scoren, maar dit was bij lange na niet neer genoeg om Volharding C te verontrusten.

Eindstand 5-2. Weer 2 punten erbij en nog steeds op de 2e plaats. Er is nog kans op een kampioenschap, maar dan moet Scheldevogels wel een misstap begaan. Wie weet over twee weken tegen Kvk ?

Doelpuntenmakers: Merel (2), Ylva (1), Ernst (1) en Demi I (1)


Volharding E1 - Stormvogels E1

Zaterdag 18 februari 2017 

Vandaag was het zover, de kampioenswedstrijd voor de dames van Volharding E1. Sommigen hadden slecht geslapen, anderen waren een beetje misselijk en enkelen hadden een beetje hoofdpijn. Het was duidelijk dat er vandaag een belangrijke wedstrijd op het programma stond. Bij winst, gelijkspel en zelfs bij een…., nee dat was maar niet verteld, konden de champagnekurken worden ontkurkt. Coach Michelle had weer de beschikking over een voltallige en fitte selectie, ofwel Sjors, Bente, Olivia, Naomi, Anna en Merit.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de eerste kansen dienden zich al aan. Na een paar minuten moest er al gewisseld worden, doordat Bente door een ongelukkige beweging flink last van haar knie kreeg. Het zag er naar uit dat ze niet meer terug zou kunnen keren in de wedstrijd, maar door de goede verzorgers en een wonderkus zou ze na de rust toch nog kunnen invallen. Volharding liet zich niet uit het veld slaan en na 6 minuten viel het eerste doelpunt. De zenuwen waren nu volledig weg en de dames lieten zien waarom zij ongeslagen bovenaan stonden. De vogels werden van het kastje naar de muur gestuurd en voordat zij weer wat terug konden doen was de voorsprong van Volharding al opgelopen tot 4-0. Na een benutte strafworp was de ruststand 5-1 en kon de taart en de champagne alvast gereed gezet worden.

Na de rust kwamen ook de vogels wat meer in het spel voor, maar dat mocht de pret niet drukken. Over een weer vielen de kansen en de doelpunten. De teller stopte uiteindelijk op 10-5. Na het laatste fluitsignaal werden de dames vanaf de volgelopen tribunes toegezongen met de eenvoudige maar o zo toepasselijke kreet: “Kampioenen, Kampioenen, Kampioenen”.

Nog even de strafworpen winnen en het feest kon beginnen. Er was door coach Michelle een mooie taart besteld met de afbeelding van het kampioensteam en deze ging er in als koek. Samen met de kinderchampagne was het nog lang onrustig in de kantine van de sporthal.

Klasse gedaan dames ! Nogmaals van harte gefeliciteerd.

Doelpuntenmaaksters: Naomi (4), Bente (4), Olivia (1) en Merit (1)


Volharding C - Elk/Zevenbergen C2

Zaterdag 11 februari 

De laatste juniorenwedstrijd van vandaag, voordat het vlaggenschip van de vereniging haar kunsten kon laten zien, was Volharding C. Ook hier een wedstrijd die op papier geen probleem zou moeten opleveren. Het was echter de combiploeg van Elk/Zevenbergen die de score opende nadat Volharding weer al een aantal kansen had gemist 0-1. Deze stand stond echter niet lang op het scoreboard, want direct in de tegenstoot was het al 1-1. Het leek wel of Volharding de achterstand nodig had, want in no time was het 2-1, 3-1 en 4-1. Elk/Zevenbergen liet het er echter nog niet bij zitten en liet zien dat ze sinds de vorige wedstrijd gegroeid waren 4-2. Dit kon Volharding natuurlijk niet over hun kant laten en nog net voor rust was daar de 6-2.

Na rust een wat gelijkwaardiger wedstrijd en het duurde even voordat de goals vielen. Enkele spelers van het vlaggenschip vonden de wedstrijd een beetje aan de saaie kant en hadden meer oog voor hun telefoon. Hierbij kwam één naam iedere keer voorbij: Patricia Paay ??!!. De wedstrijd ging gewoon verder en werd overigens in uitstekende banen geleid door de scheidsrechter van dienst. De goals vielen om en om en zo was het Volharding die weer 2 punten bij konden schrijven na een verdiende 8-5 overwinning.

Na afloop was het de beurt aan Volharding 1 die aan moesten treden tegen de koploper Zaamslag. O een tipje van de sluier op te lichten; in het begin kon Volharding meedoen met de gedoodverfde kampioen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar al snel was te zien dat het vizier van de Overkanters beter afgesteld was dan dat van onze dames en heren. Tel daarbij nog op een rode kaart voor één van de coaches wegens aanhoudelijke opmerkingen tegen de overigens niet bijster goed fluitende leidsman en je krijgt uiteindelijk een 7-16 op het scoreboard.


Volharding D - Juliana D3

Zaterdag 11 februari 

Voor de dames van Volharding D stond er op papier een ‘makkie’ op het programma, de tegenstander Juliana D3 stond namelijk laatste. Volgens insiders die deze ploeg al eerder had zien korfballen werd er echter gewaarschuwd, want ze konden best wel ‘ballen’. De dames van Volharding hadden blijkbaar van de week getraind op een nieuwe tactiek. Iemand opstellen achter de korf die bij het eerste fluitsignaal als een raket naar voren sprintte de bal ontving direct teruggooide en daar was direct de eerste kans. Deze ging nog nipt mis, maar 9 minuten later was het wel raak en stond de verdiende 1-0 op het scoreboard na een mooie doorloper. Hier zouden er voor de rust nog meer van volgen, in rap temp volgden de doelpunten elkaar op, zodat de rust werd gehaald met een 6-1 voorsprong. Na de rust geloofden de dames het wel en probeerden de krachten een beetje te sparen. De kansen werden spaarzamer en Juliana kwam wat meer in de wedstrijd. Uiteindelijk vielen er nog 3 doelpunten, waarvan 2 voor Volharding, zodat de eindstand uitkwam op 8-2.

Doelpuntenmakers: Valerie (3), Manon (2), Robbin (1), Shannen (1) Esmee (1)


Volharding E1 - Top E3

Zaterdag 11 februari 

Vandaag stond voor de nog ongeslagen dames van Volharding E1 een op papier lastige thuiswedstrijd op het programma, Top E3. Coach Michelle had de dames echter vooraf goed geïnstrueerd en op scherp gezet, want direct vanaf het eerste fluitsignaal was het raak. Sjors draaide mooi weg van haar tegenstander en maakte met een ver afstandsschot de 1-0. Niet veel later kon het publiek weer al juichen want daar was de 2-0 van de vrijgespeelde Naomi. Top kon geen vuist maken en liep achter de feiten aan. In het 2e kwart was het Bente time. Ze werd iedere keer goed aangespeeld door de andere dames van Volharding en maakte de 3-0, 4-0 en 5-0. Na de rust maakte Bente ook nog de 6-0, voordat Top iets terug deed. Het werd 6-1 en 6-2 en Volharding kwam er in deze fase niet aan te pas. Toch was het via een uitbraak Olivia die de 7-2 maakte en voor opluchting langs de kant zorgde. In het laatste kwart was het eerst Top die goed de ruimte wist te benutten, voordat een mooie combinatie door Naomi werd afgerond. 8-3. Als laatste was het nog een counter van Top die de eindstand bepaalde op 8-4.

Weer een mooie overwinning en nog steeds geen punt verloren in de zaalcompetitie. Volgende week wederom een thuiswedstrijd en wel tegen de immer strijdende Stormvogels. Als de dames van Volharding minimaal een punt pakken, kunnen de kinderchampagneflessen worden ontkurkt, de bloemen uit de vazen worden gehaald, de platte kar uit de stal worden gereden en de chips op tafel worden gezet. Kom daarom komende week vroeg naar de sporthal en breng de toeters en vlaggen mee om de dames naar het kampioenschap te schreeuwen.


Keep Fit C - Volharding C

Zaterdag 4 februari 2017 

Blij verrast was de Volharding verslaggever om te zien dat er via het FB kanaal maar liefst 60 mensen het jammer zouden vinden als de verslagen van de jeugdwedstrijden zouden stoppen. Na een dergelijke steunbetuiging had de Volharding verslaggever natuurlijk geen andere keuze dan weer de pen ter hand te nemen (overigens is het verwachtingspatroon dusdanig dat de 60 likes nu ook gewoon gehaald gaat worden). Dit keer werd de wedstrijd van de C’s bezocht in Sporthal In de Roos te Roosendaal.

In de thuiswedstrijd werd er van deze ploeg eenvoudig met 7-1 gewonnen, zodat er vandaag met een gerust gevoel werd afgereisd naar Roosendaal. Was het gemakzucht of onderschatting ? In ieder geval was er in de eerste 5 minuten weinig te zien van het op papier aanwezige krachtsverschil. Het was Keep Fit die de wedstrijd maakte en langdurig balbezit had. Gelukkig stond het vizier van de tegenstanders niet scherp en kon deze periode zonder tegendoelpunten worden afgesloten. NU was het de beurt aan Volharding. De ploeg gooide de begin zenuwen van zich af en dat resulteerde in diverse kansen en in een tijdsbestek van 1 minuut ook 2 goals. Nog voor rust werd de voorsprong netjes en met goed korfbal uitgebouwd naar 0-5. Wat een ruimte kregen (of was het creëren ?) de aanvallers. De wedstrijd was eigenlijk weer al gespeeld. Het was niet meer de vraag of er gewonnen zou worden, maar met hoeveel er zou worden gewonnen. Het spel werd hierdoor even wat onzorgvuldiger en daar wist Keep Fit direct van te profiteren, wat de ruststand bracht op 1-5.

Na de rust weer een aanvallend Volharding, het was prijsschieten op de korf. Binnen no-time was de stand uitgebouwd tot 1-7 voordat Keep Fit weer gebruik maakte van een onoplettentheidje van de Volharding verdediging. Dit werd echter weer direct rechtgezet door een drietal goals op rij, waarbij alle aspecten van het korfbal naar voren kwamen, strafworp, doorloper, schot. Voor de snelle rekenaars onder ons- de stand was inmiddels 2-10. Op de tribune werd al twintig twintig gescandeerd, maar zoveel zouden er vandaag niet gemaakt worden. Keep Fit deed weer wat terug, 3-10, voordat Volharding weer een goede periode had en uitliep tot 3-13. De ene goal nog mooier dan de andere. De coach van Keep Fit was intussen zo van slag dat hij het verschil tussen een jongen of meisje niet meer kon zien, wat nog tot hilariteit op de tribune leidde. In de laatste minuut werd er niet meer gescoord, zodat er een keurige eindstand van 3-13 op het scoreboard bleef staan.

Goed gedaan !

Doelpuntenmakers: Ylva (5), Robbin (2), Merel (2), Demi (2), Ernst (1), Shannen (1)


Ondo D2 - Volharding D

Zaterdag 21 januari 2017 

Een vreemde dag vandaag. Senioren die ’s-ochtends al weg moeten om een wedstrijd te spelen en junioren die pas ’s-middags aan de bak moeten. Hierdoor niet de gebruikelijke coaches langs de kant van de zijlijn, maar een geheel nieuw damesduo; Saskia en Adriënne. Saskia had van Antoine een compleet draaiboek ontvangen compleet met instructievideo, zodoende moest er al vroeg verzameld worden op de parking bij het korfbalveld, zodat er voldoende tijd was om alles door te nemen. De dames die het vandaag op het veld moesten laten zien in willekeurige volgorde: Robbin, Suzie, Manon, Valerie, Amber, Esmee, Demi en vanuit de E’s sloten aan Bente en Sjors.

Wat er in de instructievideo en het draaiboek allemaal heeft gestaan, is een goed bewaard geheim gebleven, maar in het veld was er vooralsnog weinig van terug te zien. Of lag dit toch aan het trage aanvalsspel van Ondo ? In ieder geval leek het vanaf de kant of de verdediging van Volharding langzaam in slaap werd gebracht door het trage aanvalsspel van Ondo. In het andere vak kon Volharding aanvallend geen potten breken en had snel balverlies. Toen de dames weer wakker werden na een lekker dutje te hebben gedaan stond er al wel een 2-0 achterstand op het scorebord. De aanval kwam nu wat beter tot zijn recht en het was met name Suzie die iedere keer vrij kon worden gespeeld. Zij maakte hier dankbaar gebruik van en zo werd er in ieder geval de rust ingegaan met een 2-2 stand.

Na de rust wederom slordig spel van Volharding wat leidde tot een 3-2 achterstand. Geen strakke ballen, niet goed kijken, te snel willen gooien. Ondo was gelukkig geen wonderploeg, zodat de dames toch weer langszij wisten te komen. Het was weer het vrijspelen van Suzie en 3-3. Meer dan een puntje leek er vandaag niet in te zitten, maar aangespoord door de beide coaches en de fanatiek meelevende supporters van Volharding gaf de dames net dat extra zetje. Daar was de 3-4 voorsprong door … Suzie. Nog 1 minuut en 40 seconden de boel dichthouden en de winst zou toch nog worden gepakt. De verdediging gaf niks meer weg en er kon zelfs nog een aanval worden opgezet. In plaats van de bal rustig in de ploeg te houden, werd er risico genomen door gewoon voor de aanval te gaan. Dit leverde weer balbezit op voor Ondo, maar gelukkig was de tijd tekort.

Geen beste wedstrijd vandaag, maar wel de overwinningspunten in de zak en mee naar huis. Eind goed al goed.

Als laatste nog een pluimpje voor Bente (1e helft) en Sjors (2e helft) die allebei een foutloze partij speelden.


Volharding C - KVK C2

Zaterdag 14 januari 2017

Na het mooie en meer dan verdiende gelijkspel van de dames van Volharding D was het nu de beurt aan Volharding C om het publiek te vermaken. De tegenstander van vandaag was dat clupje aan de andere kant van de postbrug, KvK. In de voetballerij wordt een degelijke wedstrijd ook wel aangemerkt als “De appelboeren tegen de mosselboeren”. De Volharding verslaggever is benieuwd of dit in de Korfballerij ook zo is en of ook er sprake is van een gezonde dosis rivaliteit tussen de beide verenigingen ?

Over de wedstrijd zelf is niet zo gek veel te melden. Volharding duidelijk de bovenliggende partij, kreeg ook voldoende kansen, maar het vizier stond niet scherp afgesteld. Zeg maar, volledig uit koers. Kvk af en een toe een schotje van afstand, maar het was tocht echt wachten op de doelpunten van Volharding Eindelijk na 19 minuten spelen was daar dan de verdiende 1-0 voorsprong door goed wegdraaien en dito schot van Shannen. De ervaren leidsman had de wedstrijd volledig onder controle en had goed in de smiezen dat de voltallige jongensploeg van KvK verkeerd stond te verdedigen, met als gevolg een strafworp. Deze ging er helaas niet in, zodat er maar met een magere 1-0 voorsprong gerust kon gaan worden.

Ook in de 2e helft eenzelfde spelbeeld. Volharding zonder echt goed te spelen kreeg de kansen, maar ook nu vielen de doelpunten niet. Pas na een minuut of 8 in de 2e helft viel dan toch de 2-0, een afstandsschot van Shannen. Er mocht nu ook eindelijk gewisseld worden. Leuk ook voor de overigens prima spelende verdediging dat ze nu ook eens in het aanvalsvak mochten opereren.

Ook hier voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden. En ook in het Korfbal is het en ongeschreven regel dat als je ze zelf niet maakt de tegenstander het dan wel zal doen. Het spel van Volharding werd onnauwkeuriger en verdedigend werd er ruimte weggegeven. KvK profiteerde hier optimaal van en maakte de 2-1 en ook de 2-2. Dit was ook de eindstand.

KvK blij en Volharding achterlatend met een kater. Een zeker lijkende voorsprong werd (onnodig) wegegeven. Het ene gelijkspel is het andere niet….

Komende dinsdag nieuwe kansen.


Volharding D - Swift D1

Zaterdag 14 januari 2017

Na de prachtige overwinning van Volharding E1 moesten de dames van Volharding D tegen de dames van de nog ongeslagen bovenaan staande angstgegner Swift D1. In de uitwedstrijd best redelijk gespeeld, maar uiteindelijk met 0 punten weer naar huis.

De wedstrijd was nog maar goed en wel begonnen en daar was de 0-1 al. Nog niet iedereen had door dat de wedstrijd al bezig was, want Swift kon er wel erg makkelijk doorkomen. Ze maakten ook nog de 0-2 en het zag er naar uit dat het zelfs 0-3 zou worden, maar gelukkig ging de strafworp er niet in. Het was tijd voor de dames om wakker te worden en dat werden ze ook. Volharding ging beter spelen en drong Swift terug. De 1-2 werd gemaakt door Shannen die een strafworp er keurig en beheerst inschoot. Er vielen geen goals meer, zodat met een achterstand de rust werd ingegaan. Gezien het spelbeeld was er nog alles mogelijk.

Volharding ging op zoek naar de gelijkmaker en creëerde kansen genoeg. Een doorloper van Shannen betekende deze verdiende gelijkmaker. Volharding wilde meer en voelde dat dat vandaag ook zou kunnen. Aangespoord door het fanatieke thuispubliek (overigens ook de uitsupporters waren vandaag met vele bussen uitgerukt) kwam Volharding op voorsprong 3-2 door een benutte strafworp van Manon. Lang kon er niet genoten worden van deze voorsprong want direct in de tegenstoot stond het weer al 3-3 door nu een strafworp van Swift zijde. Een mooie wegdraaiactie onder de korf door een dame van Swift betekende weer een achterstand 3-4. Volharding gaf niet op en was zeker gelijkwaardig. Een doorloper van Esmee zorgde voor de 4-4. Spanning ten top in deze leuke wedstrijd. Ook nu weer reageerde Swift dondersnel en daar was de achterstand weer. Het zou toch niet ….. ? Nee hoor, een mooie actie van Robbin zorgde voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Eindstand 5-5. Een stand waar beide teams uiteindelijk wel vrede mee konden hebben.


Volharding E1 - Fortis E2

Zaterdag 14 januari 2017 

Een lange korfbaldag vandaag want er moesten vele Volharding elftallen ‘thuis’ in de Kruiningse sporthal. De dames van de E1 moesten vandaag (samen met de F1) als eerste aan de bak. Tegenstander vandaag was Fortis E2 en wie zich de uitwedstrijd nog herinnert (mocht dit niet zo zijn, dan kun je deze altijd nog teruglezen op de Volharding site), weet dat het dan best een spannend potje kan worden. Coach Michelle had wederom een voltallige en fitte selectie onder haar hoede en ook Fortis kende geen personele problemen. De Volharding verslaggever werd de eerste 8 minuten van de wedstrijd op de hoogte gehouden door zijn lieftallige assistente die voorafgaande aan de wedstrijd de aanwezigen op een lekker zelfgemaakt van huis meegenomen bakje koffie heeft getrakteerd.

De wedstrijd ging in ieder geval op en neer. Aanvallend korfbal spelen was blijkbaar voor beide teams de boodschap geweest. Vele kansen voor beide teams, maar geen goals. Pas in de laatste minuut van het eerste kwart werd dan eindelijk de ban gebroken door een doelpunt van Volharding 1-0. In het 2e kwart een zelfde spelbeeld, beide teams kregen kansen, maar wederom geen goals zodat de voorsprong minimaal bleef en de spanning op de tribunes te snijden was. Hier en daar was wat gemopper te horen op de scheidsrechter die vandaag de term ‘verdedigd’ wel wat erg ruim interpreteerde.

In de ‘rust’ waarschijnlijk een donderspeech van coach Michelle, want de dames kwamen gebrand op een goed resultaat uit de kleedkamers. Overigens over de rust gesproken; dit mag eigenlijk de naam rust niet dragen. Voordat alle supporters de weg van de tribune naar de bar hadden gevonden om een bakje koffie te bestellen was de wedstrijd weer al hervat. Vanaf deze plaats wil de Volharding verslaggever een oproep doen aan alle scheidsrechters van dienst om een minimale rustperiode in te lassen van 10 maximaal 15 minuten.

De eerste de beste kans betekende de 2-0 voorsprong voor Volharding. Fortis kwam echter gelijk van de ‘aftrap’ terug in de wedstrijd en maakte de aansluitingstreffer 2-1. Het was nu tijd voor een Volhardings offensiefje. In no time stond er ineens een score van 6-1 op het scoreboard. Over en uit zou je zeggen, maar niets was minder waar. Daar kwam Fortis weer en maakte de 6-2 en 6-3. Ook misten ze nog een strafworp in de periode, dus spanning alom. Gelukkig bleef Volharding bij de les en spelde de wedstrijd vakkundig uit. Het werd uiteindelijk nog 7-4.

Een open wedstrijd vandaag zorgde weer voor 2 punten. Volharding E1 nog zonder puntverlies in de zaal. Prima dames.

Doelpuntenmaaksters: Bente (4), Naomi (2) en Olivia (1)


Volharding D - Tjoba D2

Zaterdag 7 januari 2017 

Eindelijk was daar dan ook weer eens een competitie wedstrijd voor de dames van Volharding D. Ze hadden er lang op moeten wachten, maar vandaag konden ze laten zien dat ze goed hadden overwinterd. Tegenstander vandaag was Tjoba D2.

Volharding kwam sterk uit de startblokken en creëerde kans na kans. Het duurde echter lang voordat Suzie de ban wist te breken 1-0. Dezelfde Suzie werd uitstekend vrijgespeeld door de rest van de aanval en zo stond ook de 2-0 op het scoreboard. Door middel van een benutte strafworp kwam Tjoba terug in de wedstrijd. Volharding bleef echter goed doordrukken en rondspelen en daar was Lizzy die de 3-1 maakte. Een vrije worp werd door Shannen benut en zo was het al weer 4-1. Valerie wist uiteindelijk op haar nieuwe schoenen de 5-1 te maken. Geen vuiltje aan de lucht dus.

Na rust ging Volharding vrolijk door. Genoeg kansen om de score verder uit te breiden. Suzie werd weer goed vrijgespeeld en dat betekende de 6-1. Volharding was duidelijk de betere ploeg en de vraag was hoeveel de score uiteindelijk zou worden. De 7-1 werd gemaakt door Robbin die onder de korf gebruik maakte van de ruimte. De net ingevallen Sjors maakte een fraaie doorloper en zo was het al 8-1. Het laatste doelpunt van vandaag kwam op naam van Manon met een afstandsschot. Hoewel er van de tribunes er luid werd gescandeerd “tien tien tien” was de tijd tekort om aan deze wens te voldoen. Desalniettemin een mooie start van het nieuwe jaar.

Doelpuntenmakers:: Suzie (3), Robbin (1), Manon (1), Shannen (1), Lizzy (1), Valerie (1) en Sjors (1)


Volharding E1 - Ondo E4
Zaterdag 7 januari 2017

Allereerst wenst de Volharding verslaggever iedereen die de moeite neem om de verslagen te lezen een gezond en sportief 2017 toe. Dat er dit jaar maar vele kampioenschappen gevierd mogen worden.

Door de sneeuw en ijzel van de afgelopen nacht waren er al diverse wedstijden afgelast, maar de dames van de E1 konden door de barre weersomstandigheden niet worden tegengehouden om vandaag de strijd aan te gaan binden met Ondo E4. Hoewel coach Michelle en scheidsrechter Denise de sneeuw al van dichtbij hadden geproefd was iedereen toch zonder echte kleerscheuren aangekomen in Kruiningen. Helaas stond er voor de ‘vroege’ vogels nog geen warm dampend bakje koffie te wachten, want de deur naar de kantine was nog op slot.

De wedstrijd dan. Een afwachtend Volharding en een goed rondspelend Ondo. De eerste 7 minuten van de wedstrijd kwam Volharding er sporadisch uit, maar het was toch vooral balbezit van Ondo. Verdedigend stond Volharding echter als een huis en de dames gaven geen kansen weg. Ondo werd vermoeider en daar maakte Volharding handig gebruik van. Goed combinatiespel over alle dames leverde de 1-0 op van Olivia. Nog geen minuut later was het al 2-0. Sjors scoorde in 2 keer na een goed uitgespeelde aanval. In het eerste kwart werd het zelfs nog 3-0, wederom Sjors die de bal onder de korf goed aangespeeld kreeg en in de draai scoorde.

In het 2e kwart eenzelfde spelbeeld, Ondo met het langdurige balbezit en Volharding met de kansen en de goals. De 4-0 kwam op naam van Naomi die de bal er lekker in gooide. Een strafworp voor Volharding viel net niet binnen, maar in de rebound kwam Anna als een duveltje uit een doosje achter haar tegenstandeer vandaan en maakte de 5-0. Lekker om met zo’n stand de rust in te gaan.

Ik weet niet wat er in de rust in de limonade heeft gezeten, want na rust ging het allemaal een stukje minder. Zelfs de tot dan toe uitstekend fluitende scheidsrechter zag een overduidelijke voetbalovertreding op Sjors over het hoofd. Ondo kreeg naast het balbezit nu ook de kansen. Het werd 5-1 en ook 5-2. Na wederom een gemiste strafworp van Volharding zijde werd het ook nog 5-3. Verdedigend werd er, wellicht door de vermoeidheid, teveel ruimte weggegeven. Gelukkig gaven de dames niet op en scoorde Olivia de 6-3. Maar het was nog niet gedaan. Strafworp Ondo mis. Kansen voor Volharding mis. Goal Ondo 6-4. Gelukkig was de tijd tekort en kon Volharding de laatste minuut de wedstrijd rustig uitspelen en pakte weer een overwinning.

Tot nu toe in de zaal 6 gespeeld en 12 punten. Beter kan niet ! Weer klasse gedaan.

Doelpuntenmakers: Sjors (2) Olivia (2) Naomi (1) Anna (1)


Zaterdag 17 december 2016 

Stormvogels E1 - Volharding E1

Op deze grauwe zaterdag stond een uitwedstrijd naar Westkapelle op het programma. Een voltallige selectie (Bente, Merit, Sjors, Anna, Olivia en Naomi dus), maar zonder coach Michelle die deze dag zelf ook vroeg aan de bak moest. Gelukkig was er al ver van te voren een meer dan bekwame vervanger geregeld; de vader van Sjors. Na een batse reis door het achterland van Walcheren waar diverse wegversperringen overwonnen moesten worden, werd de knusse sporthal in Westkapelle nog net op tijd gevonden. Na een korte ingooiperiode en dito teambespreking kon de wedstrijd beginnen.

Blijkbaar had interim coach Marcel de dames goed weten te motiveren, want Volharding kwam als een komeet uit de startblokken en voordat de Stormvogels het beseften lag de eerste bal al in de korf. Een schot van Sjors van de drie meterlijn zette de 0-1 op het scoreboard. De Vogels waren nog niet van deze schrik bekomen of de 0-2 zat er ook alweer in, weer Sjors die de afstand naar de korf goed wist in te schatten. Volharding nam onbewust even gas terug en daar wisten de Vogels wel raad mee. Met name via een uitzonderlijk beweeglijke, snelle en goede jongen die het spel verdeelde. Enkele onoplettendheidjes in de verdediging betekende zomaar de 2-2. Het spel golfde nu op en neer. Beide ploegen kregen kansen om de voorsprong weer te pakken, maar toch wel een overwicht voor onze dames. Het was Bente die via een afstandsschot de 2-3 voorsprong erin prikte. We konden niet lang genieten van deze voorspong want de Vogels kwamen sterk terug en maakten de gelijkmaker en zelfs de voorsprong. De spanning was te snijden langs de kant en het was duidelijk dat deze wedstrijd alle kanten op kon gaan. Gelukkig prikte Sjors er nog eentje binnen voor de rust, zodat we met 4-4 even de 2e helft strategie konden doornemen.

Na rust kansen genoeg voor Volharding om de voorsprong te pakken, maar het waren de Vogels die het eerst wisten te scoren. Ze kwamen met nog 12 minuten te spelen op een 5-4 en ook nog op een 6-4 voorsprong. Het zou toch niet dat de eerste punten vandaag verloren zouden gaan worden ? Kansen van Anna, Merit en ook Olivia wilden er echter niet in en zo bleef de achterstand op het scoreboard staan. In het laatste kwart nog een laatste peptalk van de interim coach met het verzoek alles uit de kast te halen. De scheids had nog niet afgefloten of de 6-5 zat er al in. Een ver afstandsschot van Sjors viel er lekker in. Direct een onderschepping en daar was de volgende aanval al weer. Bam 6-6 door Bente. Het was weer gelijk. Maar daar kwamen de Vogels weer die er ook alles aan deden om de winst alsnog te pakken. Kansen voor beide teams. De spanning was om te snijden. Dit is wat Korfbal zo mooi maakt. De minuten tikten weg en de wedstrijd kon ieder moment afgelopen zijn. Sjors werd vrijgespeeld, schot en jawel hij zat er in. Boem 6-7 voorspong. De volle zaal met Vogels viel stil, behalve het kleine Volharding kamp aan de andere kant. Het was nog even billenknijpen, maar de dames wisten met vereende krachten de overwinning binnen te halen.

Top gedaan dames ! De overwinningschips na afloop hebben je dik en dik verdiend. Een mooie spannende wedstrijd met een prima resultaat.

Doelpuntenmakers: Sjors (5), Bente (2)

Zaterdag 10 december 2016 
ELKV/Zevenbergen C2 - Volharding C

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen ELKV/Zevenbergen op het programma. Hoewel de naam anders doet vermoeden worden de thuiswedstrijden in de zaal toch echt in Etten Leur gespeeld. De locatie vandaag “Het Turfschip”. Door enkele wegversperringen in het centrum van Etten Leur was het even lastig om de locatie te vinden, maar gelukkig wist iedereen het op tijd te vinden. Zelfs enkele supporters waren nog afgereisd om de ploeg te steunen. Een zeer bijzondere locatie, want naast sporthal was het ook een Hotel en restaurant. Maar liefst 13 verschillende zalen waarin 1600 man tegelijk geëntertaint konden worden. Na een lange zoektocht in dit enorme gebouw werd de sporthal uiteindelijk gevonden op de 1e verdieping. Door diverse blessures en afwezigen was de ploeg vandaag als volgt samengesteld: Ernst, Ylva, Merel, Robbin, Esmee, Shannen, Manon, Suzie en Demi2.

In het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk waarom de tegenstander van vandaag 3 gespeeld en 0 punten had. De tegenstander werd compleet onder de voet gelopen door een stormachtig begin van Volharding. De ene kans was nog niet gemist of daar was de andere kans alweer. Waar de doelpunten vorige week in de beginfase als rijpe appelen voelen was het nu geheel andersom. Hoe de ploeg het ook probeerde de bal wilde maar niet in de korf. Zelfs 2 strafworpen kon Volharding niet helpen om de brilstand van het scoreboard te laten verdwijnen. Het was eenrichtingsverkeer en ELKV was niet bij machte om er iets tegenover te zetten. De Zevenbergse en EttenLeurse toeschouwers stonden al op de banken als er een ver afstandsschot enigszins richting de korf ging. Toch was het oppassen, want ook in het korfbal is het een ongeschreven regel dat als je ze zelf niet maakt dan doet de tegenstander het wel. Na een minuut of 15 van gemiste kansen was dan eindelijk de ban gebroken en viel de meer dan terechte 0-1 voorsprong. Shannen wist als eerste een gaatje in de korf te vinden. Nu ging het snel en konden de Volharding supporters weer op de banken staan, de 0-2 via een doorloper en de 0-3 door een mooi afstandsschot. Geen vuiltje aan de lucht. Toch kwam nu ook ELKV een beetje in het spel voor. De verdediging kreeg het wat lastiger en daar viel dan ook de 1-3. Net voor rust nog een uitgelezen mogelijkheid voor Volharding om de 1-4 te maken via een strafworp, maar ook deze werd weer gemist.

Na rust een zelfde spelbeeld. Kansen voor Volharding en uitkijken voor een stiekem countertje van ELKV. Een afstandsschot betekende de 1-5 en in de tegenstoot de 2-5. Het zou toch niet zo zijn dat er hier nog punten wegegeven zouden gaan worden ? Nee hoor Volharding maakte het karwei vakkundig af en bepaalde de eindstand op 2-6.

Een overwinning waar niets op af te dingen viel. Hij had alleen veel hoger kunnen uitvallen.

Inmiddels was op de KNKV app (waarom niet op de FB pagina van KV Volharding ?) te lezen dat Volharding E1 de altijd lastige uitwedstrijd tegen Top E3 winnend had afgesloten. Top ! 

Zaterdag 3 december 
Volharding E1 - Top E4

Op de bijna verjaardag van Sinterklaas moesten de dames van Volharding E1 de strijd aanbinden met het altijd lastige TOP uit Erremuu. Zonder de zieke Olivia moesten Sjors, Bente, Anna, Merit en Naomi deze moeilijke klus gaan klaren. Top kwam zeer sterk uit de startblokken en binnen no time stond de 0-1 al op het scoreboard. Het bleek al snel dat de spelers en speelsters van Top duidelijke instructies van de coach hadden gehad. Op en soms zelfs over het randje spelen, leidden ertoe dat de voortreffelijk leidende scheidsrechter van vandaag het zwaar had en zich genoodzaakt voelde om volwassen regels op deze pupillenwedstrijd toe te passen. Dit had de tegenstander volledig aan zichzelf te wijten, hoewel de coach en de supporters uit Arnemuiden met hun gekleurde brillen op dat niet zullen toegeven. Volharding miste een strafworp, aan de andere kant werd een goal van Top terecht afgekeurd en zo bleef de stand vooralsnog 0-1. In het 2e kwart een zeer goede periode van Volharding kant. Tegenstander Top werd van het kastje naar de muur gestuurd die dat alleen onreglementair af konden stoppen. Een strafworp werd door Bente in 2 keer benut, Naomi onder de korf, wederom een strafworp voor Bente en nog een afstandsschot leverde in korte tijd de 4-1 op. Balverlies betekende nog wel de 4-2 ruststand op, maar Volharding was duidelijk de bovenliggende partij.

Na rust maakte Naomi een prima doorloper in combinatie met Sjors de 5-2. De zoveelste strafworp was, ondanks al het boegeroep en “mis mis mis” geroep van Top zijde, een eitje voor Bente 6-2. Terecht dat de scheidsrechter hiervoor de coach van Top ter verantwoording riep hiervoor. Als de grootste en hoogst spelende Korfbalvereniging in Zeeland dit jonge kinderen aanleert c.q. niet afleert, dan moeten zij zich kapot schamen. Schandalig is het enige woord dat hierbij past. Mag ik dit zeggen, ja dit mag ik zeggen.

Voor de rest nog een primeur te melden: Anna maakte haar eerste (en gelijk ook maar haar 2e) doelpunt in de E1 ! Klasse. Tussendoor maakte ook Bente er nog één in een mooie combi met Sjors en Merit en ook Top wist de korf nog eenmaal te vinden.

Eindstand 9-3. Een keurige verdiende overwinning. Prima spel van alle dames.

Volgende week uit naar Top, de E3 is dan de tegenstander. Eens kijken of ze er wat van hebben geleerd daar, maar dat wel tegen beter weten in zijn.

Doelpuntenmakers: Bente (5), Anna (2), Naomi (2)

Zaterdag 3 december 2016 
Volharding C - Keep Fit C

Deze zaterdagmiddag moest Volharding C aantreden tegen de onbekende tegenstander Keep Fit uit Roosendaal. Bij de tegenstander torenden enkele spelers en speelsters hoog boven de dames en heren van Volharding uit, zodat de verwachtingen op de tribune enigszins werden getemperd. Niets was echter minder waar, want Volharding kwam als een Intercity uit de startblokken. De 1-0 kwam op naam van Shannen na een prima uitgevoerde doorloper. Ook de 2-0 werd door Shannen gemaakt. Een wel heel gemakkelijk gegeven strafworp (aldus een deskundig familielid van de dienstdoende scheidsrechter) viel er keurig in. Hierna was het de beurt aan Ernst. De aanvoerder van Volharding maakte de 3-0 en de 4-0. Korte tijd later was het zelfs al 5-0 door Ilva en ook Lars maakte er eentje 6-0. Keep Fit werd geheel weggespeeld in deze periode. Na deze grote voorsprong werd er door Volharding bewust of onbewust gas teruggenomen. Op de goed gevulde tribunes was dit het sein om de mobiele telefoons tevoorschijn te halen. Een enkeling presteerde het zelfs om te gaan kaarten….

Keep Fit deed wat terug door middel van een afstandsschot van de boomlange speler. Zo was de ruststand 6-1. In de rust werd er een lekker muziekje opgezet, zodat de supporters niet speciaal de warme kantine hoefden op te zoeken.

Na de rust was het lang wachten op een doelpunt. Was in de beginfase van de wedstrijd alles raak, nu was het andersom. Er werden nog genoeg kansen gecreëerd, maar de echte scherpte ontbrak. De 7-1 kwam er nog wel door een benutte strafworp van Robbin.

Een prima wedstrijd van Volharding zijde, die duidelijk hadden geleerd van hun vorige wedstrijd. Als met deze instelling iedere wedstrijd wordt ingegaan, zijn er nog leuke dingen mogelijk.

Helaas moest de Volharding reporter weer verder voor andere zaken en was er geen tijd meer om de resterende wedstrijden in de zaal bij te wonen.

Als laatste nog even dit. Siem leuk dat je er was !

Zaterdag 26 november 2016 
Scheldevogels C - Volharding C

Hoewel de zaalcompetitie weer al een aantal weken onderweg is, was vandaag pas de eerste wedstrijd voor de dames en heren van Volharding C. Door de goede prestaties op het veld zijn ze nu ingedeeld in de Brabantse klasse, we zullen zien of ze ook daar in kunnen verrasse. De Scheldevogels uit Bergen op Zoom was de eerste horde die dan genomen zou moeten worden. Zoals gebruikelijk eerst de spelers en speelsters voorstellen: Ernst, Lars, Ylva, Merel, Demi, Robbin, Esmee, Shannen en nieuweling Demi 2. En natuurlijk de coaches Niels en Jack, die deze keer geen last van het verkeer heeft gehad.

In een kolkende arena in de Tuinwijk kwamen de keiharde beats je al van verre tegemoet en werden de ‘vogels’ op vakkundige wijze opgezweept. Dit had ook zo zijn effect op Volharding, want het leek wel of ze vandaag wel erg onder de indruk waren van de ambiance en sommigen zelfs ook van hun individuele tegenstander. De eerste helft laat zich voornamelijk kenmerken door slap verdedigingswerk van Volharding kant en te weinig scherpte in het aanvalsvak. De Scheldevogels wisten wel raad met zoveel ruimte en scoorden er rustig op los. Pas bij een 4-0 achterstand wist Ylva met een mooie doorloper in ieder geval de eer te redden. Dit was echter nog steeds niet voor iedereen het sein om er een schepje bovenop te doen, want nog voor rust vielen ook de 5-1 en 6-1.

Enkele optimistische supporters op de tribune hadden er nog hoop op, want als de Scheldvogels er 6 kunnen maken dan kan Volharding dat ook. Theoretisch helemaal juist, maar of dit vandaag ook zo realistisch was.. ?

De 2e helft begon zoals de eerste eindigde, ofwel met een goal voor de Scheldevogels, door wederom een slaapmoment in de verdediging. Ylva deed weer wat terug en maakte de 7-2. De ‘vogels’ maakten aan alle mogelijke aspiraties van Volharding een eind, want in rap temp liepen ze uit naar 10-2. Gelukkig maakten goals van wederom Ylva en Shannen de stand een beetje draaglijker 10-4. Het slotakkoord was echter voor de tegenstander die met de mooiste goal van vandaag de eindstand bepaalde op 11-4.

Maar snel vergeten deze wedstrijd en als er volgende week scherper wordt verdedigd en met meer beleving wordt gespeeld dan komen de punten weer wel binnen. Zeker met het thuispubliek erachter moet dat kunnen.

Zaterdag 19 november 
Volharding E1 - Ondo E3

Het was weer zaterdag, dus dat betekent voor sommigen onder ons maar 1 ding: Korfbal time. Het was guur en regenachtig, maar daar hadden de dames geen last van in de overdekte Reimerswaalhal te Kruiningen, waar al sinds jaar en dag de thuiswedstrijden van de KV Volharding plaatsvinden. Coach Michelle had wederom de beschikking over een voltallige selectie. De trouwe lezers en volgers van de wedstrijdverslagen zullen het inmiddels wel weten, maar we noemen ze toch nog maar even. Dit keer in alfabetische volgorde: Anna, Bente, Merit, Naomi, Olivia en Sjors. De wedstrijd zou vandaag onder de vakkundige leiding staan van Jacky, maar deze stond, volgens de informatie, nog vast in Goes. In de wandelgangen werd er overigens vernomen dat Jacky wel van uitslapen hield… In ieder geval was Denise bereidt gevonden om vandaag de wedstrijd in goede banen te leiden.

Trouwens over uitslapen gesproken. Tegelijkertijd met de wedstrijd van de E1 werd ook de wedstrijd van de F gespeeld. Deze groep gaat als een speer. Na het kampioenschap op het veld, zijn ze nu ook weer op koers om de winst in de zaalcompetitie te behalen. Vandaag zou er maar liefst met 26-1 worden gewonnen van de arme Scheldevogeltjes. Dit alles onder de bezielende leiding van John, wie kent hem niet ? “Ik ben John, en John voelt zich chill. Be like John.” Wat heeft dit met uitslapen te maken, zult u zich afvragen ? Nog niet in een zo ver verleden was John geregeld te laat op de zaterdagmorgen, waren er vaak geen lijnen op het veld te bekennen, was er geen scheidsrechter, waren er geen hesjes en noem maar op. Deze tijd ligt nu ver achter John, we kunnen met recht zeggen: John is volwassen geworden.

Genoeg intro. De wedstijd dan.

Een aftastend begin van beide kanten, werd gevolgd door kansen over en weer. Op de tribune werd al gesproken over een moeilijk wedstrijdje vandaag voor de Volharding E1 dames. Niets was minder waar, want na 5 minuten was daar de eerste goal van Volharding door Olivia. Ondo liet zich nog niet kennen en kreeg in de tegenaanval een terecht gegeven strafworp mee. Deze werd echter gemist waarna Volharding direct counterde en Bente de 2-0 maakte. Het ging nu snel, want ook de 3-0 en de 4-0 (beide Bente) uit een strafworp vielen nog voor rust. Volharding kon het zich veroorloven om zelfs een strafworp te missen en ook Ondo deed vrolijk mee. Volharding zette nog even aan en daar was de 5-0 door wederom Bente. Anna kreeg aan aantal kansen, maar deze gingen er net niet in. Zo werd de ruststand 5-0, maar gezien het spelbeeld nog niet een gelopen koers.

Na rust ging Volharding door en wist Merit in 3 keer te scoren 6-0. De scheidsrechter van dienst die tot dit moment prima floot, had waarschijnlijk even een vuiltje in de ogen. Een prima combinatie tussen Merit en Sjors die door Sjors werd afgemaakt, werd afgefloten. Onbegrip op de tribunes en huilende kinderen op het veld. Dit was toch geen “doorgeven”?. Volharding boos vanwege zoveel onrecht zette nog eens extra aan Merit 7-0, Naomi 8-0, Bente van afstand 9-0. Vanaf de tribunes hoorde je het “Tien Tien Tien”. En jawel hoor, deze eer was voor Olivia, die ook de 11-0 nog maakte. In de aller aller laatste seconde van de wedstrijd haalde Sjors haar revanche en maakte de 12-0 precies voordat de zoemer ging.

Een prachtige overwinning.

Doelpuntenmakers: Olivia 3, Merit 2, Sjors 1, Naomi 1, Bente 5

Zaterdag 12 november 2016 
Swift D1 - Volharding D

Ook voor de dames van de D1 vandaag de eerste zaalwedstrijd en wat voor wedstrijd. Direct tegen de dames van Swift D1 die de veldcompetitie titel onlangs wisten te bemachtigen. In de tussentijd had er een wisseling van coach plaatsgevonden; Denise is naar de E2 gegaan en hiervoor in de plaats is gekomen Jeanne die samen met Antoine de dames in het gareel dienen te houden. Vandaag de volgende speelsters: Robbin, Amber, Manon, Valerie, Shannen, Lizzy, Suzie, Bente en Sjors. Voor Bente haar debuut in de basis en voor Sjors haar debuut op de bank.

De wedstrijd was nog niet lang bezig en daar was de voorsprong voor Volharding. Een mooi afstandsschot van Shannen 0-1. Dit gaf de vele opgekomen supporters van Volharding moed. Zeker toen er even later ook nog een strafworp mocht worden genomen. Helaas ging deze er niet in en zo bleef de voorsprong krap. Swift liet zien wederom zien een kandidaat te zijn voor de titel en ze wisten dan ook handig gebruik te maken van de ruimte die de verdediging van Volharding weggaf 1-1. Volharding deed echter goed mee en via een doorloper van Manon was er weer een voorsprong 1-2. Helaas kon Volharding niet gaan rusten met deze stand op het scoreboard, want een strafworp van Swift leverde de 2-2 op. Ook werd het nog 3-2 voor Swift die wederom goed gebruikmaakten van minder verdedigingswerk.

Na rust een uitgelezen mogelijkheid voor de gelijkmaker, maar ook de 2e strafworp ging er niet in. Komende week een hele training oefenen op strafworpen ??? De wedstrijd kabbelde in deze fase eigenlijk naar het einde toe. De betere kansen voor Swift die de verdediging van Volharding g0ed onder druk zetten en tel daarbij op dat onze aanval helaas geen vuist kon maken tegen de geroutineerde verdediging van Swift. In de laatste paar minuten van de wedstrijd liep Swift nog uit naar 5-2.

Helaas een nederlaag, maar voldoende aanknopingspunten gezien om de komende wedstrijden wel in winst om te zetten.

Zaterdag 12 november 2016 
Fortis E2 - Volharding E1

Na een kleine 2 weken rust was het vandaag eindelijk zover; de eerste zaalwedstrijd. Dat het buiten koud en guur was, mocht de pret vandaag niet drukken. In de sporthal De Belt moesten de dames van de E1 aantreden tegen Fortis E2. Na de goede resultaten op het veld tegen Fortis E3 en E4 nu dus de E2. Een voltallige ploeg van Volharding had er zin in vandaag. Nog even de dames voorstellen in willekeurige volgorde: Sjors, Bente, Merit, Anna, Naomi en Olivia en niet te vergeten Michelle.

Helaas was de communicatie aan het begin van de wedstrijd even zoek, want de scheidsrechter van dienst heeft niet gewacht op het arriveren van de vaste verslaggever van de KV Volharding. Na binnenkomst stond er dan ook al een hele snelle 0-1 voorsprong op het fictieve scoreboard. Uit betrouwbare bron is vernomen dat de eerste goal was gemaakt door een goed uitgevoerde doorloper met een goal van Olivia. De wedstrijd ging op en neer en ook Fortis wist kansen te creëren. Deze kwamen wel voort uit minder verdedigend werk van de dames van Volharding. De 0-2 voor Volharding werd wederom gemaakt door Olivia onder de korf. Het werd in het eerste kwart ook nog 3-0 voor Volharding door een mooi vrijgespeelde Sjors. In het 2e kwart een opkomend Fortis, mede door overmoedigheid van onze dames. Slordig spel van Volharding speelde Fortis in de kaart, maar gelukkig konden ze er niet van profiteren. Zo werd de rust behaald met een keurige 0-3 tussenstand en was het tijd voor de coach om de dames weer bij de les te brengen.

Dit had blijkbaar effect, want na de rust was de eerste kans weer een goal van Volharding. Een goed uitgevoerde combinatie werd door Bente afgemaakt 0-4. Voor Fortis het sein om een stapje extra te geven en dat leidde tot de 1-4. Een kans voor Anna ging er nog niet in, maar daar was Merit die onder de korf de 1-5 maakte. De koek was nog niet op, want ook Naomi en Olivia wisten nog een keer te scoren en brachten de eindstand op 1-7.

Een keurige start van de zaalcompetitie.

Zaterdag 22 oktober 
Volharding D - Seolto D2

Voor de dames van de D’s stond er vandaag eigenlijk niets meer op het spel dan de eer en proberen om in ieder geval die 2e plek te behouden. Hiervoor diende er vandaag wel gewonnen te worden van Seolto D2. Het zonnetje van eerder die ochtend was inmiddels weg en het werd guurder en guurder. Op het veld was daar overigens niets van terug te vinden, want de dames speelden lekker rond en hadden er zin in. De eerste goal was dan ook voor Volharding. Een mooi schot van Robbin viel er lekker in en zo was de ban gebroken. Het duurde echter tot het tweede kwart voordat de 2-0 op het scoreboard kwam. Een combinatie tussen Shannen en Manon werd door laatstgenoemde er van dichtbij ingelegd. Hierna een inkak momentje van de verdediging en zo was de spanning weer terug in de wedstrijd 2-1. Dit duurde maar even, want nog voor de rust viel de 3-1 van Shannen en de 4-1 van Manon. Langs de kant, en het is algemeen bekend dat daar de meeste kennis staat, werd deze laatste treffer overigens als verdedigd gezien. Maar ja de scheidsrechter beslist, zodat de goal gewoon meetelde.

Na de rust werd de wedstrijd direct in het slot gegooid door een snel schot van Esmee 5-1. Deze werd snel gevolgd door een goed uitgevoerde onderhandse doorloper van Robbin 6-1. Wie de 7-1 heeft gemaakt blijft de vraag, doordat de verslaggever van dienst werd afgeleid door een wel hele jonge relsupporter. Seolto kwam nog even terug tot 7-2, maar de laatste acties waren van Volharding zijde. Ook Valerie kwam op het scoreboard met een onderhandse doorloper en als laatste de net ingevallen Bente die een strafworp keurig wist te benutten.

Een eenzijdige wedstrijd werd afgefloten na een 9-2 zege wat een keurige 2e plaats in de poule heeft opgeleverd.

Nu de wedstrijden op het veld zijn afgelopen en de zaalwedstrijden pas over enkele weken van start gaan, moeten de trouwe lezers het in ieder geval even doen zonder wedstrijdverslagen.

Bovendien is het de vraag of de fanatieke supporter ook in de zaal zal zijn vertegenwoordigd voor het schrijven van de stukjes ? We zullen het zien……

Zaterdag 22 oktober 2016 
Volharding E1 - Fortis E3

Vandaag de laatste wedstrijd op het veld voordat de warme zaal weer zal worden opgezocht. De dames van de E1 zijn nog in een felle strijd verwikkeld om het kampioenschap (met Top en Tjoba), maar hebben het niet in eigen hand. De opdracht van vandaag was simpel, zelf winnen en hopen dat onze zustervereniging uit Smerdiek hun tegenstander Top pootje zou lichten. Enige vorm van competitievervalsing was er wel, want op deze belangrijke laatste speeldag werden niet alle wedstrijden op dezelfde tijd gespeeld.

Alleen Anna was vandaag niet aanwezig, zodat de volgende dames klaarstonden om te beginnen. Sjors, Bente, Olivia, Merit en Naomi en leidster Michelle Onder de bezielende leiding van, hoe kan het ook anders, een telg uit het Van der Have gezin (Jeanne) kon de wedstrijd om 10.00 uur beginnen. Een heerlijk zonnetje brak door bij het eerste fluitsignaal en weg waren de dames. Als je even had geknipperd met je ogen, dan had je de eerste goal van Volharding gemist. In minder dan 10 seconden was het gaatje in de verdediging van Fortis gevonden. Al snel werd duidelijk dat vandaag een monsterscore mogelijk moest zijn. De ene na de andere aanval en werkelijk alles viel erin. De ene goal nog mooier dan de andere. Onderhandse doorlopers, verre schoten, keurig wegdraaien onder de korf en afmaken, kont erin en draaien, de vele opgekomen supporters werden vandaag verwend. Het was mooi om te zien dat de dames goed rond bleven spelen en niet alleen voor eigen succes gingen. Fortis kreeg af en toe een kansje, maar ook een strafworp wisten ze niet te benutten. Uiteindelijk bleef de teller voor de Volharding dames steken op 14 tegenover 0 voor Fortis.

Na het laatste fluitsignaal was het wachten op nieuws uit Smerdiek. Bij puntverlies van Top zou er ook bij de E1 een feestje gevoerd kunnen worden. Overigens vanaf deze plaats nog de felicitaties aan de F1 die op het andere veld wel de champagnekurken konden laten ploppen. Na vele minuten wachten die wel uren leken te duren kwam daar eindelijk de postduif binnengevlogen met de uitslag. Helaas had Emergo geen puntje af kunnen snoepen van Top, zodat het kampioenschap voor de E1 net buiten bereik bleef.

Wel een keurige 2e plek, als enige ploeg in de poule ongeslagen én gewonnen van Top!

Prima gedaan meiden !

Doelpuntenmakers: Bente (5), Sjors (4), Naomi (3), Merit (1) en Olivia (1)

Zaterdag 15 oktober 2016 
Volharding C - BKC C

Doordat de bussen met speelsters uit Middelburg niet allemaal op tijd arriveerden begon de mogelijke kampioenswedstrijd van Volharding C met enige vertraging. De zon was inmiddels doorgebroken en niets stond een heerlijke partij korfbal in de weg. Volharding met de gebruikelijke acht: Ernst, Lars, Merel, Shannen, Demi, Robbin, Esmee en Ylva. Op de bank Suzie voor het geval dat. Alleen bij winst van Volharding vandaag kon er een feestje worden gevierd. BKC de nummer 2 op de ranglijst zou dit met man en macht willen voorkomen om zelf dit feestje te vieren.

Vanaf het begin een overwicht voor Volharding, maar was het uitkijken voor de scherpe counters van BKC. De mooie aanvallen van Volharding zijde leiden dicht bij de korf niet tot doelpunten, zodat het moest komen van een afstandsschot. De vang stond er, zodat Merel met gerust hart kon aanleggen voor de voorsprong 1-0. In de tegenstoot een zelfde doelpunt van BKC, ver schot 1-1. Het was echter wachten op de voorsprong van Volharding, want er waren kansen zat. Een goed uitgevoerde combinatie tussen Lars en Shannen betekende de 2-1 voorsprong. Voor rust nog kansen genoeg om de voorsprong verder uit te breiden, maar ook hier stond het vizier niet altijd even goed afgesteld. Daarnaast was het zaak om de verdediging niet te laten verslappen, want BKC loerde op die spaarzame kansjes.

Direct na rust een bovenhands uitgevoerde doorloper van Ylva en zo stond het 3-1. Geen vuiltje aan de lucht dus, maar een afstandsschot van BKC zorgde voor de 3-2. Het werd toch weer spannend en dat was te zien in het veld, maar voornamelijk langs de coachkant: Niels en Jack liepen ijsberend en nagelbijtend langs de kant. Dit was nergens voor nodig, want wederom een doorloper zorgde voor de 4-2, Esmee was de doelpuntenmaakster. Hoewel de vang nog niet was verzorgd en er coachend werd geroepen niet te schieten, sloeg Demi dit advies in de wind. Een ver schoot vloog erin en het was 5-2. Over en uit. Haal de bloemen maar tevoorschijn en de champagne uit de koelkast. Dit kon niet meer fout gaan. En dat ging het ook niet. Het werd zelfs nog 6-2 en 7-2 door Shannen en aanvoerder Ernst.

Na het laatste fluitsignaal een daverend applaus van de talrijke vaders, moeders, opa’s en oma’s en overige belangstellenden. Het kampioenschap was binnen en kon worden gevierd. Bloemen en champagne op het veld, maar de ereronde kon, door de volgende wedstrijd die op het punt van beginnen stond, helaas geen doorgang vinden.

Misschien volgende week met de platte karre over ‘t durp ?

Vanaf deze plaats feliciteer ik alle dames, heren en begeleiding van Volharding C met dit behaalde resultaat ! Keurig gedaan.

Zaterdag 15 oktober 2016 
Swift D1 - Volharding D

Eindelijk was het dan zover, de datum die al weken van te voren in de agenda van leider Antoin rood was omcirkeld. De Ajax – Feyenoord in het korfbal; de wedstrijd der wedstrijden …Swift D1 uit. In hetzelfde weekend waren er ook her en der wat slaapfeestjes die door enkele dames waren bezocht. Bijna iedereen had gehoor gegeven aan de oproep van de coaches om toch vandaag absoluut aanwezig te zijn, ondanks dat hierdoor een uitgebreid ontbijtbuffet werd gemist.

Uiteindelijk waren er toch 8 dames die enigszins fris en fruitig aan de wedstrijd konden beginnen: Robbin, Esmee, Suzie, Amber, Valerie, Manon, Shannen en Demi en natuurlijk de leiders Denise en Antoin. Langs de kant een buslading vol met supporters uit Yerseke en een handjevol aanhangers van Swift. Winst vandaag zou voor één van beide teams een bijna zekere stap zijn richting het najaarsveldkampioenschap.

De wedstrijd dan. Een zeer scherp op de leer fluitende scheidsrechter legde de bal al in de eerste minuut op de strafworpstip. Dit zou de eerste van zeer vele strafworpen zijn deze ochtend. Gelukkig voor Volharding stond het vizier van Swift nog niet scherp. Nog geen minuutje later was dat vizier beter afgesteld en stond de 1-0 op het scoreboard. Al snel was te zien dat de dames van Swift beweeglijker en veel sneller de bal rond lieten gaan dan de dames van Volharding. Toch kwam de gelijkmaker er uit een goed uitgevoerde vrije worp 1-1. Swift schakelde een tandje bij en wist gebruik te maken van de gaten in de Volhardingse verdediging, zo stond het al snel 3-1 achter.

Nu was het de beurt weer aan Volharding, een strafworp kon de aansluitingstreffer betekenen. Helaas mis. Swift profiteerde hiervan en liep verder uit 4-1. Nog enkele kansen voor beide teams, maar met deze achterstand werd de rust opgezocht.

Enkele supporters hadden er geen vertrouwen meer in, maar de volgende uitspraak werd ook vernomen: “Als Swift er 4 kunnen maken in één helft dan kunnen wij dat ook.” Deze uitspraak kon al snel in de ijskast, want het vizier van de dames stond ook na rust nog niet goed afgesteld. Eerste kans mis, Swift eerste kans wel raak 5-1. Volharding kreeg 2 terechte strafworpen mee, maar helaas gingen deze er ook weer niet in. Jammer om te zien was dat het nemen van deze strafworpen nog tot enige onenigheid tussen de coaches leidde. Een strafworp voor Swift ging er wel in en was de achterstand al opgelopen tot 6-1. De dames van Volharding bleven wel strijden en dat resulteerde nog in de 6-2 en de 6-3. Zou het dan toch nog kunnen ? Nee hoor een volgende strafworp van Swift betekende de eindstand 7-3.

Een terechte overwinning van Swift die net wat scherper en fitter oogden dan onze dames. Toch nog best genoeg kansen gehad, dus dat geeft hoop voor de toekomst. Overigens kon je vandaag van de kant niet zien wie nu wel en wie nu geen slaapfeestje had gehad.

Volgende week de laatste wedstrijd op het veld voordat de zaalcompetitie begint. Ik zou zeggen nog even mooi afsluiten.

Nu snel de auto in, geen tijd om aan te kleden, te eten of te douchen, want 5 dames moesten linea recta naar Yerseke om daar de mogelijke kampioenswedstrijd van de C’s te spelen.

Doelpuntenmaaksters: Demi, Manon, Shannen

Volharding C - KvK C2

De wedstrijd van Volharding D was nog niet afgelopen of daar stond de volgende wedstrijd weer al op het punt van beginnen. Demi, Robbin, Esmee en Shannen hadden geen tijd om de overwinning van de D’s te vieren, want ze moesten gelijk weer aan de bak met de C’s. Samen met Ernst, Lars, Merel en Ylva kon de strijd weer beginnen tegen de voltallige herenploeg van KvK. In de uitwedstrijd werd hier nog nipt van verloren doordat er daar nog een extra blik jongens werd opengetrokken.

Vandaag kon de sportieve revanche worden behaald en daar zag het ook naar uit. De verdediging van Volharding had geen kind aan de aanval van KvK en had alles onder controle. De aanval speelde lekker rond en dat resulteerde in een mooie combinatie over vele schijven die door Merel keurig werd afgerond 1-0. Het aanvalsvak met Robbin, Merel, Ernst en Esmee kregen kansen om de score verder uit te breiden, maar de 2-0 bleef uit. Doordat er pas bij 2 doelpunten van vak wordt gewisseld en de doelpunten ook niet van de zijde van KvK kwamen, was er sprake van een status quo. Aanval bleef aanval en verdediging bleef verdediging. Kansen zat nog, maar geen goals. Zo werd de rust gehaald met een 1-0 voorsprong.

Na de rust; of vraagt iemand van de lezers zich nu af hoe het met de bardame van dienst was?, geen veranderingen. Volharding krijgt de kansen, maar geen doelpunten en dus ook geen vakwissel. Een strafworp voor Volharding kon uitkomst bieden, maar waarschijnlijk wilde het aanvalsvak niet verdedigen vandaag, want ook deze ging er niet in.

Uiteindelijk was het Ernst die de zeer verdiende 2-0 op het scorebord bracht door een aanval in 2 keer af te ronden. De verdediging, Ylva, Demi, Shannen en Lars die de hele wedstrijd als een huis stond, mocht ook nog even aanvallen. Nog 10 minuten te spelen, maar in de stand is geen verandering meer gekomen.

Een verdiende overwinning voor Volharding C.

Laat de mosselavond maar beginnen :) .. Het zou in ieder geval nog lang onrustig blijven op het sportpark, maar daar doen we maar geen verslag van.

Volharding D - Blauw Wit D1

Na de bloedstollende wedstrijd van de dames van de E1 stond de volgende wedstrijd weer al op het programma. De dames van de D’s waren nu aan de beurt. In een heerlijk najaarszonnetje stonden de volgende dames te trappelen van ongeduld: Amber, Manon, Robbin, Esmee, Lizzy, Valerie, Shannen en Suzie. Achter de hand voor eventuele noodgevallen werd Demi gehouden. Blauw Wit werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet en dat leverde kans na kans op voor de Volharding dames. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten / staan, want die eerste goal kon wel eens snel gaan vallen. Maar hoewel de kansen niet meer met de hand waren te tellen, stond er nog gewoon een bloedeloze 0-0 op het scorebord. De verdediging gaf bijna geen kans weg, dus het was wachten op de misschien wel bevrijdende 1-0. Voor rust waren er nog voldoende kansen, maar de uitvoering was niet geheel perfect en zo gingen de dames met een teleurstellende 0-0 de rust in. Ook hier een verfrissend bekertje limonade van de dame achter de bar die gewoon door bleef draaien.

In de 2e helft was het spelbeeld niet anders, Volharding de kansen Blauw Wit loerend op dat ene kansje dat altijd wel komt in een wedstrijd. De voortreffelijke leidende scheidsrechter van dienst floot geheel terecht voor een strafworp voor Volharding. De uitgelezen kans om de 1-0 te maken. Helaas werd ook deze kans niet benut en zo stevenden de dames af op puntverlies. En daar was Blauw Wit ineens. Ook zij kregen nu enkele kansjes, het zou toch niet…

Manon had wat last van pijntjes en hiervoor in de plaats kwam Demi. Er was niet lang meer te spelen en eindelijk was daar dan toch de zeer verdiende treffer van Volharding zijde. Hoe deze erin is gegaan weet de verslaggever van dienst niet meer heel precies; zou dit iets te maken kunnen hebben met de feestavond ..?, maar de doelpuntenmaakster was Demi in ieder geval. Nog even met de billen knijpen, want Blauw Wit had nog een restje energie over en gaf alles in de laatste minuut. De verdediging gaf echter geen krimp en zo werd de meer dan terechte overwinning binnengesleept door de dames van Volharding D.

Op naar Swift.

Volharding E 1 - Tjoba E2

Iets over de klok van 11 uur stonden de dames van Volharding E1 paraat om de strijd aan te binden tegen Tjoba E2. Iedereen was er: Bente, Sjors, Merit, Olivia, Anna en Naomi. De dames hadden er blijkbaar zin, want na het eerste fluitsignaal vlogen de Volharding dames uit de startblokken, de bal ging van Olivia naar Merit naar Sjors en Bente maakte deze mooie aanval af, 1-0 voorsprong.

Tjoba was nu ook wakker geworden en zo ging de wedstrijd op en neer. Kans voor Volharding net mis en in de tegenstoot maakte Tjoba de 1-1. Een terecht gegeven strafworp aan Volharding was de kans om de 2-1 te maken, maar helaas ging deze er net niet in. Toch teveel naar de strafworpen van de jongens van het 1e gekeken ? Een ver schot van Tjoba ging er wel in en zo stonden de dames ineens achter 1-2.

Tijd om in de rust een lekker bekertje limonade te drinken die was ingeschonken door de lieftallige bardame van dienst. Wat er in de limonade zat weet ik niet, maar na de rust vielen de doelpunten als rijpe appelen. Anna lukte het nog net niet, maar de kans van Bente was wel raak 2-2.

Toen was het even Tjoba die gebruik wist te maken van wat slaapmomentjes aan de kant van Volharding. Zo stond het binnen 5 minuten ineens 2-5 achter. Oei oei zou dat nog ingehaald kunnen worden ? Aangevuurd door hartstochtelijk meelevende ouders langs de kant zetten de dames alles op alles. Dit leverde in het laatste kwart mooie combinaties op, prachtige afstandsschoten waren te zien, goed uitgevoerde doorlopers, strak en fel verdedigen van alle meiden, nog een gemiste strafworp en vele vele kansen. Uit één van die kansen maakte Bente de 3-5 en zelfs ook nog de 4-5.

Kom op dames pak in ieder geval dat puntje. De aanmoedigingen vanaf de kant gaf de dames de kracht om nog een keer diep te gaan en met haar laatste krachtsinspanning gooide Bente in de aller aller allerlaatste minuut de bal met een verre worp in de korf 5-5 ! Daar was de meer dan terechte en verdiende gelijkmaker. Wederom een superspannende wedstrijd van de dames van Volharding.

Goed gedaan.

Top E2 - Volharding E1

Vandaag voor de E1 een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Top Arnemuiden. Door ziekte van Olivia en Naomi werden Manon en Valerie opgetrommeld om samen met Bente, Sjors, Merit en Anna mee te reizen naar Erremuu. Als je daar moet spelen is het altijd de vraag tegen welk team je uiteindelijk uitkomt. Het kan zo maar voorkomen dat je tegen de E6 moet, maar uiteindelijk tegen de E3 in het veld staat. Maar goed, vandaag stond de wedstrijd tegen de E2 op het programma. Sjors, Bente, Anna en Merit starten in de basisopstelling tegen 2 jongens en 2 meisje van Top.

Sjors en Merit die beide als jongens speelden hadden hun handen vol aan de 2 snelle en behendige spelers. Onze dames lieten zich echter niet zomaar aan de kant zetten en waren zeer scherp en hadden de jongens op momenten gewoon in de zak. Ook Bente en Anna stonden hun ‘vrouwtje’ en zo was het van begin af aan een spannende wedstrijd die op en neer ging. De eerste goal was voor Top, hoewel deze overduidelijk verdedigd was, 1-0 achter. Gelukkig zag de scheids ook in dat hij een foutje had gemaakt en gaf een gemakkelijk gegeven strafworp aan Volharding. Sjors benutte dit buitenkansje door met een technisch perfect uitgevoerde strafworp de 1-1 binnen te schieten. Het kan wellicht geen kwaad dat sommige spelers van Volharding 1 deze techniek en afronding eens komen bekijken, want uit betrouwbare bron heeft de verslaggever van dienst gehoord dat een aantal spelers de korf wel eens missen….

In de wedstrijd ging het vervolgens snel, de goals vielen in een rap tempo. De 2-1 van Top werd direct beantwoord door een schot van Bente 2-2. Dezelfde Bente scoorde ook de 2-3 door goed samenspel van de dames van Volharding. De inmiddels in het veld gekomen Valerie zorgde voor de 2-4 en 2-5. Dit ging de goede kant op. Zou er dan eindelijk eens gewonnen worden in Erremuu ? De doelpunten waren nog niet op voor de rust want daar werd Bente vrijgespeeld en die wist met de ruimte wel raad 2-6. Hierna was er een mooie combinatie tussen Manon en Sjors die door laatstgenoemde vakkundig werd afgemaakt 2-7. Voor het rustsignaal was het Bente die voor de 2-8 zorgde.

Met deze fantastische score konden de dames een welverdiend bekertje siroop gaan halen. Boven de bestuurskamer van Top vormden zich donkere wolken en barstte het onweer los. Dit kon niet anders zijn dan de donderspeech die de spelers en speelsters van Top te horen kregen. Dit had blijkbaar geholpen want ze kwamen scherp voor de dag aan begin van de 2e helft. Onze dames dachten waarschijnlijk dat de overwininning al binnen was en verslapten een beetje. Daar was de 3-8 en de 4-8. Het zal toch niet…..

Nee, natuurlijk niet. Anna, Merit, Valerie en Sjors pakten de draad weer op en dat resulteerde in een doorloper van Sjors 4-9. Het publiek kon nu rustig achteroverleunend de rest van de wedstrijd meemaken, want 5 doelpunten dat ging in die korte periode die er nog te spelen was niet meer goedgemaakt worden. Wel was er nog een doelpunt van Top 5-9, maar het slotakkoord was voor Volharding. Manon maakte handig gebruik van haar lengte en daar was nummer 10. Als laatste Bente nog na een scherp uitgevoerde counter die de eindstand bepaalde op 5-11.

Een schitterende ‘historische’ overwinning van onze dames. Hulde voor het hele team, niet alleen voor de doelpuntenmakers, maar ook voor de dames die dit keer de korf niet wisten te vinden. Deze zijn ook zo belangrijk, je doet het met z’n allen.

Dit doet nog wel de volgende vraag oproepen voor de trouwe lezer: Wie weet welke team van Volharding er hier voor het laatst (dus niet deze wedstrijd van de E1) in Erremuu heeft weten te winnen en in welk jaar was dat ? Want we weten allemaal dat het hier lastig winnen is…. Ik hoor het graag.

Volharding E1 - Emergo E1

Op een stralende zaterdagochtend waren de dames van Volharding E1 al vroeg paraat om de strijd aan te gaan met de dames en heren van Emergo E1. Na het gelijke spel van vorige week was iedereen benieuwd wat de wedstrijd van vandaag zou brengen.

De speelsters die het moesten doen waren: Sjors, Bente, Olivia, Merit en Anna. Na het eerste fluitsignaal vlogen beide teams over het gehele veld. Even knipperen met je ogen was er niet bij, want dan had je weer al een kans gemist. Het spel golfde op en neer, maar het was Volharding die als eerste wist te scoren. De verdediging van Emergo werd zo onder druk gezet dat ze het even niet meer wisten en de bal zo aan Volharing gaven. Sjors wist met dit buitenkansje wel raad en met een keurige boog verdween de bal in de korf 1-0. Lang kon de ploeg en de vele meelevende supporters langs de zijlijn niet van deze voorsprong genieten want daar was weer al de 1-1 na een wel hele verre worp. Volharding schrok hier blijkbaar van, want daar viel ook gelijk de 1-2.

Onze dames zetten nog eens aan en kregen kans na kans, maar de bal wilde er niet in. Emergo liet zich ook niet onbetuigd en met name via de counterspits (niet counterbitch Peter) kregen ze ook kansen en jawel hoor daar viel de 1-3. Eigenlijk niets aan de hand, want daar ging Volharing weer. Bente had een slokje toverdrank gedronken en gooide na goed samenspel met de andere dames de 2-3 en de 3-3 binnen. Waar zou dit eindigen ?

Daar kwam Emergo weer, maar goed verdedigend werk en daar ging Volharding weer. Een combinatie tussen Sjors en Olivia werd door laatstgenoemde keurig binnengegooid 4-3. Vele kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar helaas allemaal net mis. Maar daar was de counterspits weer die met een ver afstandsschot de 4-4 binnenschoot. Na kansen voor Anna, Merit Sjors en Olivia was het Bente die het gat in de korf wel wist te vinden en zo was het weer 5-4.

De spanning was te snijden, dit kon alle kanten op. Daar was Emergo weer 5-5. Snelle aanval van Volharding waarbij Bente werd vrijgespeeld en daar was de 6-5. De voorsprong kon echter niet over de streep getrokken worden, want Emergo wist toch nog een gaatje te vinden in de verdediging 6-6.

Dit was ook de eindstand van deze zeer spannende wedstrijd die net zo goed in 15-10 had kunnen eindigen. Goed gedaan hoor dames.

Zaterdag 17 september 
Volharding C - Seolto C1

Rond de klok van een uur of 1 was het zover, de eerste thuiswedstrijd voor de dappere strijders en strijdsters van Volharding C. Vandaag was Seolto de tegenstander, meisjes en jongens die voor het overgrote gedeelte een kopje groter waren. Volharding startte deze zaterdag met de volgende opstelling: Ernst, Merel, Ylva, Demi, Shannen, Esmee, Lizzie en Robbin. Voor de laatste 4 dames was het weer al de 2e wedstrijd van de dag, maar van vermoeidheid was in de gehele wedstrijd niets te zien. Top gedaan dames.

De wedstrijd dan. Seolto ging furieus van start en maakte handig gebruik van het overschot aan lengte en zo was het al snel 0-1. Nadat Volharding van de eerste schrik was bekomen, lieten ze leuke aanvallen op de kunstgrasmat aan het talrijk opgekomen publiek zien. Schoten van afstand en doorloopballen, maar het was allemaal net mis. En zoals gebruikelijk; als je zelf de kansen mist, zul je zien dat de tegenstander dat niet doet en zo stond het geheel tegen de kansenverhouding in 0-2. Ook hierna langdurige periodes van balbezit van de kant van Volharding wat resulteerde in vele kansen. Maar de bal wilde er gewoonweg niet in.

In de rust had de limonade blijkbaar goed gesmaakt, want na een goed uitgevoerde doorloper maakte Shannen de aansluitingstreffer 1-2. Dit gaf de burger moed en het spel golfde op en neer. Ook Seolto kreeg kansjes, maar de verdediging stond goed. Snelle uitbraak, doorloper en Ylva maakte de gelijkmaker. Alles was nu weer mogelijk in deze spannende wedstrijd. Maar de euforie was iets te groot, want Seolto maakte handig gebruik van een slaapmomentje in de verdediging en zo stond het weer al 2-3. De klok tikte weg en het leek erop dat de punten niet op Yerseke zouden blijven. Totdat de knotsgekke laatste minuut van de wedstrijd aanbrak. Plots werd Merel vrijgespeeld die de gelijkmaker wist te scoren. Seolto in de tegenstoot, maar daar was de verdediging van Volharding die de bal prachtig onderschepte en razendsnel de bal in het aanvalsvak wist te krijgen. Demi ontving de bal, kreeg instructie van Niels om te schieten en deed dit zonder na te denken. Tergend langzaam vloog de bal over de gehele verdediging heen, zo in het korfje 4-3 ! De uitstekend fluitende leidsman van vandaag bedacht zich geen moment en floot direct af. Zo bleven de punten dik en dik verdiend op het eigen sportpark. Netjes gedaan dames en heer.

Volgende week de return, maar doordat ook de D’s tegelijkertijd moeten spelen kan er wel eens een spelersprobleempje ontstaan.

Een fanatieke ouder.

Tjoba D2 - Volharding D

Vandaag begon het ook voor Volharding D eindelijk om het echie, de eerste competitiewedstrijd uit naar Tjoba. Van te voren was het voor de coaches weer even puzzelen want de speelsters zijn dit jaar dun bezaaid. Zowel in de C’s als de D’s zal het iedere week passen en meten worden om met genoeg speelsters en spelers aan de wedstrijden te beginnen. Een leuke uitdaging voor de begeleiding, zeker als je in ogenschouw neemt dat op het moment dat het seizoen al is begonnen je toch nog de mededeling krijgt dat er gestopt wordt met korfbal. Daar wordt je niet echt vrolijk van, overigens niet alleen als begeleiding.

Dan de wedstrijd. 8 dames van Volharding tegen 7 dames en een heer van Tjoba. De dames die het moesten gaan doen in willekeurige volgorde: Manon, Robbin, Esmee, Amber, Valerie, Suzie, Shannen en Lizzy.

Al snel na het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de dames er zin in hadden. Een goed uitgevoerde aanval werd binnengeschoten door Esmee en de 0-1 was een feit. De verdediging had alles onder controle en gaf spaarzaam een kansje weg. Na de eerste vakwissel wist Suzie een gaatje te vinden en van kort bij de korf de 0-2 binnen te schieten. Geen vuiltje aan de lucht, totdat Manon net voor het rustsignaal lelijk door haar enkel ging en niet meer verder kon spelen; beterschap Manon. Volharding moest verder met 7 tegen 8.

De 3 dames in het aanvalsvak gingen echter voortvarend de 2e helft in en speelden de 4 van Tjoba op momenten zoek. Het resulteerde in een mooie combinatie tussen Amber, Esmee en Robbin die door Robbin mooi werd afgerond 0-3. De verdediging gaf weinig weg, dus de overwinning leek al bijna zeker. Tjoba kwam door een onoplettendheidje van de verdediging echter terug tot 1-3 en het werd weer een beetje spannend, zeker toen de 3 van Volharding in het verdedigingsvak kwamen te staan. Hoewel de 4e vrouw van Tjoba niet mocht schieten op de korf profiteerden ze wel van de overtal. Zo werd het diep na rust 2-3. Het zou toch niet…..

Gelukkig was daar het aanvalsvak die via Lizzy, Suzie en Shannen de vrijstaande Valerie wisten te vinden en zo was de marge weer 2; 2-4. Direct erna lag de bal er echter weer aan de andere kant erin 3-4 door iets te gemakkelijk verdedigen. Of had de scheidsrechter het niet helemaal goed gezien en was deze wel goed verdedigd? De aanval zag kansen om de voorsprong vlak voor tijd uit te bouwen, maar misschien hadden ze beter op balbezit kunnen spelen. Een bijna zeker doelpunt ging er echter niet in, Tjoba nam vliegensvlug over en zette in blessuretijd de laatste aanval in. Via de topscoorster van Tjoba (3 van de 4) viel daar helaas net voor het laatste eindsignaal toch nog de gelijkmaker.

Eindstand 4-4. Een leuke pot korfbal die met 8 tegen 8 een zekere overwinning had betekend voor de Volharding dames. Hopelijk valt de blessure van Manon mee en is ze volgende week tegen Zaamslag weer gewoon van de partij.

Een fanatieke supporter van de D’s

Zaterdag 10 september 2016 KvK C2 - Volharding C

Na een oefenwedstrijd tegen Emergo en enkele trainingen in de benen was het op deze zonnige zaterdagmorgen dan eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijd van Volharding C. Een bijna voltallige damesploeg zou het deze ochtend op gaan nemen tegen een voltallige jongensploeg van het nabijgelegen KvK. De speelsters en speler van vandaag in willekeurige volgorde: Ylva, Lars, Merel, Demi, Shannen, Esmee, Robbin en Suzie.

Na een aftastend begin kreeg Volharding de overhand en ze lieten zien dat ze absoluut niet onder deden voor de jongens van de tegenpartij. De verdediging stond erg goed en gaf weinig kansen weg. De aanval liet mooie acties zien, alleen het vizier stond niet echt scherp. Vele schotkansen werden nipt gemist. Eindelijk kwam dat doelpunt er toch, na goed uitverdedigen een snelle aanval en de voorsprong van 0-1 was een feit. In de eerste helft nog een uitgelezen kans om door middel van een strafworp nog op voorsprong te komen, maar helaas deze ging er niet in. De rust werd dan ook ingegaan met een verdiende 0-1 voorsprong. In de 2e helft een geheel ander KvK. Er was blijkbaar nog een blik (uit de kluiten gewassen) jongens opengetrokken en deze gingen voortvarend van start. De verdediging had het tegen deze nieuwe lichting wat lastiger en dat resulteerde in 3 doelpunten van KvK zijde. De dames en heer van Volharding knokten zich echter terug in de wedstrijd en het was wachten op de aansluitingstreffer. Een paar minuten voor tijd kwam deze er door goed samenspel. Zou er toch nog een gelijkspel uit gehaald kunnen worden.? Zekers, want in de slotseconden van de wedstrijd was daar nog een volledig terecht gegeven strafworp voor Volharding. Spanning ten top, maar het mocht uiteindelijk niet baten. Strafworp mis en daar was het eindsignaal. Helaas net geen punt er meer uitgesleept.

Al met al een prima wedstrijd met voldoende kansen, maar was de tegenstander beter in de afronding.

Een ouderDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!