Wedstrijdverslagen Volharding 1 - KV Volharding

Wedstrijdverslagen Volharding 1

Seizoen 2018 / 2019


Volharding 1 - Terda 1

Zaterdag 1 juni,

Deze zaterdag stond maar in het teken van één ding en dat was de laatste twee te verdienen punten op eigen veld binnen slepen. Dit moest gebeuren tegen Terda, waar eerder dit seizoen van werd gewonnen en gelijk tegen werd gespeeld. Onder leiding van gelegenheidscoach Dick werden de afspraken die waren gemaakt goed nagekomen en beleefde Volharding een bliksemstart, want al vrij snel lieten zij een 4-0 voorsprong noteren. Vanaf dat moment stokte de doelpuntenproductie, maar na de drinkpauze die met dit weer was ingelast werd er weer gestaag door gescoord. Ondanks de tegendoelpunten die Terda inmiddels ook wist te maken behield Volharding een ruime marge van vier tot zes doelpunten verschil. Bij een ruststand van 9-5 was het zaak om mee te blijven scoren, want de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. Waar de eerste helft de doelpunten gemakkelijk vielen was dat in de tweede helft wel anders. De verdediging van Volharding was niet altijd scherp genoeg, waardoor Terda meer kansen kreeg en de doelpunten nu wel vielen aan de andere kant. Volharding, geplaagd door de warmte, verzaakte het halverwege de tweede helft om mee te blijven scoren waardoor Terda langzaam maar zeker dichterbij wist te komen. Het geloof was weer terug bij de ploeg uit Breda en bij 12-12 was de spanning in de wedstrijd volledig terug. Met de bliksemstart van de wedstrijd tegen Eureka in de zaal nog in het achterhoofd – toen werd de winst ook in de slotfase weg gegeven – wilde Volharding niet weer voor hetzelfde scenario zorgen. In tegenstelling tot die wedstrijd hield Volharding nu wel het hoofd koel en schoot zichzelf middels een vrije bal weer op voorsprong. In de laatste minuut viel dan gelukkig ook de bevrijdende 14-12 wat teven de eindstand was. Tot alle vreugde bleven de punten vandaag in Yerseke en was de missie geslaagd! Volharding heeft zichzelf beloond door de allerlaatste wedstrijd van het seizoen om te zetten in een overwinning en zo het seizoen met een prima resultaat en een goed gevoel  af te sluiten.

Doelpuntenmakers: Niels 6, John 3, Denise en Jacco 2, Collin 1


Luctor - Volharding

Zaterdag 25 mei,

Met een bij elkaar geraapt team van spelers uit alle lagen van de club ging Volharding deze middag de strijd aan met Luctor, kampioenskandidaat nummer één. Het zou dan ook geen gemakkelijke opgave worden om deze ploeg van het scoren te houden. Volharding  - met de twee debuterende C dames - wilde er het beste van maken en ging dan ook gewoon voor. Dit zorgde dat Volharding in de beginfase nog aardig bij kon blijven. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft sloeg Luctor een gat dat groot genoeg was om de wedstrijd winnende af te sluiten. Volharding probeerde mee te scoren, maar voor rust werd er weinig gescoord en dus werd bij 12-5 de kleedkamer opgezocht. Luctor had de opdracht gekregen om de tweede helft scherper te schieten en dit was niet aan dovemans oren gericht, want de ploeg uit Terneuzen schoot uit de startblokken de tweede helft en binnen no time hadden zij het verschil op tien gebracht. Volharding wilde zich ook niet zomaar naar de slachtbank laten leiden en deed er alles aan om lekker mee te blijven scoren. Dit lukte ook en de 20-10 mag dan ook wel genoemd worden, want deze kwam uit handen van Demi, die haar debuut dus bekroonde met een doelpunt. Het was Luctor dat de eindstand bepaalde op 25-15. De uitslag doet anders vermoeden, maar naar omstandigheden heeft Volharding gedaan wat het kon en prima tegenstand geboden. Een leuke wedstrijd waarbij na afloop ook nog gezellig geborreld werd door beide teams. Volgende week wordt het seizoen thuis afgesloten tegen Terda.

Doelpuntenmakers: John 5, Niels 4, Edward 2, Demi, Denise, Johan en Roxanne 1


Volharding - Good Luck

Zaterdag 18 mei,

Deze zonovergoten middag stond de thuiswedstrijd tegen Good Luck op het programma. Met de voorgaande wedstrijden in het achterhoofd wisten we dat we geen gemakkelijke middag zouden krijgen.  In de beginfase moesten beide teams even aftasten waar ze vandaag mee te maken hadden. Over de eerste helft is weinig spannends te melden en mag misschien wel de helft van de gemiste kansen genoemd worden, want beide teams hadden genoeg kansen, maar doelpunten bleven uit. Hierdoor was er bij rust (3-3) nog vrij weinig gescoord. De tweede helft nam Volharding de regie en wist een verschil van twee te bewerkstellingen. Maar ook in de tweede helft werden er nog veel kansen gemist en Good Luck wist andermaal terug te komen. Beide ploegen hielden gelijke tred en geen van beide teams wist echt los te komen, mede door de hoeveelheid strafworpen, Volharding 2 en Good Luck 4, die werden gemist bleef een hoge score uit. Volharding verdedigde solide en wist Good Luck goed van het scoren te houden, maar maakte aan de andere kant de kansen ook niet af. Diep in de tweede helft met nog maar een paar minuten te spelen wist Good Luck dan toch de winnende 7-8 te maken, waardoor de druiven erg zuur waren voor de thuisploeg. Volharding heeft deze middag een prima wedstrijd neergezet tegen een tegenstander waar eerder met grote cijfers van werd verloren en had gezien het spelbeeld misschien ook wel een puntje verdiend. Helaas mocht het niet zo zijn, maar mogen we toch terugkijken op een goede wedstrijd. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen die andere titelkandidaat, namelijk Luctor.

Doelpuntenmakers: Jacco & Niels 2, Gisela, John en Tanja 1


Focus 1 - Volharding 1

Dinsdag 7 mei,

Op deze doordeweekse avond stond de uitwedstrijd tegen Focus gepland, omdat deze op zaterdag helaas geen doorgang kon vinden. Volharding begon niet scherp aan deze wedstrijd en keek al vrij snel tegen een 2-0 achterstand aan. De achtervolging moest dus al vrij snel ingezet worden. Door geduldige aanvallen te spelen wist Volharding de schade ook weer te repareren en de stand weer gelijk te trekken. Langzaam maar zeker kwam Volharding beter in de wedstrijd en wist door hard te werken dan toch een gaatje te slaan naar 3-5. Helaas kon dit gat niet lang vastgehouden worden en tegen de rust had Focus de schade gerepareerd. Focus ging door en Volharding verslapte in het spel, waardoor de thuisploeg de voorsprong weer wist te pakken. De tweede helft liet Volharding de wedstrijd volledig uit de handen glippen. Waar het verdedigend nog aardig ging, viel één vak aanvallend volledig stil wat de doelpuntenproductie niet ten goede kwam. Het team bleef er voor knokken, maar kon niet voorkomen dat Focus langzaam maar zeker steeds verder uit liep. Op het moment dat het spel weer iets beter begon te worden was er te weinig tijd over om de wedstrijd überhaupt nog te doen kantelen. De thuisploeg bepaalde de eindstand op 14-8. Volharding mag zich deze nederlaag volledig door eigen toedoen aanrekenen, want aanvallend is er gewoon te veel laten liggen en het had deze avond echt niet hoeven verliezen van deze tegenstander. Over twee weken zullen we weer aantreden op eigen veld tegen Good Luck.

Doelpuntenmakers: John 5, Denise, Jacco en Niels 1


Terda 1 - Volharding 1

Zaterdag 20 april,

Na de wedstrijd tegen Luctor van afgelopen donderdag stond vandaag alweer de volgende test op het programma, de uitwedstrijd tegen Terda. Deze wedstrijd was één van de wedstrijden waarin we als Volharding punten wilden pakken. In alle warmte werd er door de scheidsrechter gefloten voor het begin van de wedstrijd, maar voor we evenwel beseften dat we waren begonnen keken we al tegen een 2-0 achterstand aan. Volharding mocht dus gelijk in de achtervolging op het Bredase natuurgras, wellicht dat we hier nog aan moesten wennen, maar dat gaan we niet als excuus gebruiken. Volharding was op tijd bij de les en wist de stand weer gelijk te trekken. Maar ook nu was het weer hetzelfde vak dat de doelpunten ook iets te gemakkelijk door liet, waardoor we weer op achterstand werden gezet. Volharding leek op dat moment aan te haken, maar Terda liet dit niet zomaar gebeuren en schoot in deze fase met scherp om Volharding op een gat van vier verschil te zetten. De achtervolging kon dus andermaal worden ingezet. Bij een ruststand van 9-6 was Volharding slechts één doelpunt dichterbij gekropen. De hele ploeg had er alle vertrouwen in dat het nog niet gespeeld was en pepten elkaar op om het gat te dichten en de stand weer gelijk te trekken. Volharding wist vrij snel het verschil weer op twee te brengen, maar ook nu was het weer Terda met een tussensprint die de vierpunten kloof weer wist te maken. Volharding knokte voor wat het waard was en wilde zich absoluut niet gewonnen geven. Deze inzet en vechtlust werd beloond, want Volharding kroop langzaam maar zeker dichter naar Terda toe, die op dat moment ook lastig tot scoren wist te komen, omdat de verdediging z’n werk ook prima deed. Volharding kreeg middels een strafworp kans op de gelijkmaker, maar helaas werd deze niet benut, waardoor de laatste minuten nog erg spannend zouden worden. In de absolute slotfase werd met nog zo’n anderhalve minuut, zo niet nog minder, te gaan de gelijkmaker binnen geschoten. Toen kon de spanning pas echt beginnen, want de scheidsrechter kon elk moment voor het einde fluiten, maar toch kregen beide ploegen nog een kans op een aanval. Tot doelpunten kwam het niet meer en daar was dan het bevrijdende eindsignaal bij een gelijke eindstand van 11-11. Deze wedstrijd was absoluut geen gemakkelijke en gezien het wedstrijdbeeld heeft Volharding een puntje gewonnen. Vooral te danken aan de strijdlust en inzet van het hele team. Volharding is hier dan ook erg blij mee, want het doel was uiteindelijk punten halen. Nu twee weken vrij, voordat we op bezoek gaan bij Focus.

Doelpuntenmakers: Jacco 4, Niels 3, Denise en Joël 2


Volharding 1 - Luctor 1

Donderdag 18 april,

Op deze doordeweekse avond stond de inhaalwedstrijd tegen Luctor op het programma. Een tegenstander die geldt al één van de favorieten voor de titel op het veld. De openingstreffer kwam op naam van Volharding, maar vrijwel direct daarna maakte Luctor gelijk. In de beginfase ontliepen beide ploegen elkaar niet veel, ondanks dat bij de thuisploeg in het eerste aanvalsvak de gewenning ontbrak en er dus hard voor gewerkt moest worden. Tot 3-6 kon Volharding nog in het spoor blijven, maar tien minuten voor rust ging het hard en liep Luctor gestaag uit naar een 3-10 ruststand. De tweede helft was dus het devies om doelpunten te blijven produceren en er zelf zo min mogelijk meer tegen te krijgen. Volharding deed wat het kon, maar door het eerder genoemde gebrek aan gewenning was het erg moeilijk om tot goede aanvallen te komen en doelpogingen te creëren. Wanneer er wel een doelpoging werd genomen was de bal veelal prooi voor Luctor en daardoor was het ook vrij lastig om meerdere aanvallen te spelen. Luctor had de tweede helft ook niet alle geluk in de afronding en wist de korf in tegenstelling tot de eerste helft nu ook lastiger te vinden. uiteindelijk werd diep in de tweede helft het eerste Volharding doelpunt genoteerd en was de eer nog enigszins gered, voor zover je daar kan spreken, want de stand deed er op dat moment al lang niet meer toe. Lucor bepaalde de eindstand middels twee benutte strafworpen op 4-17. Volharding heeft naar de mogelijkheden gespeeld en in de verdediging iets meer risico gelegd, maar Luctor wist hier goed mee om te gaan en de wedstrijd al snel in het slot te gooien. Deze wedstrijd moeten we snel achter ons laten en ons richten op de uitwedstrijd tegen Terda aanstaande zaterdag.

Doelpuntenmakers: Niels 2, Denise en Jacco 1


Volharding 1 - Keep Fit 1

Zaterdag 30 maart,

De laatste wedstrijd van het zaalseizoen mochten we thuis afsluiten tegen kampioen Keep Fit. In de uitwedstrijd kwam Volharding weinig aan korfballen toe door de grote druk die Keep Fit gaf in de verdediging. Niks te verliezen en lekker proberen te korfballen was dan ook de insteek vandaag. Volharding kwam vliegensvlug op voorsprong, want het eerste schot viel direct door de korf. Keep Fit pareerde vrijwel direct en tot 3-4 ging was het nog een gelijk opgaande wedstrijd. Op dat moment zette de tegenstander een tussensprint in wisten zij in een kort tijdsbestek het verschil iets te vergroten. Volharding bleef naar de goede kansen zoeken om ook doelpunten te blijven maken. Bij rust stond er nog een enigszins draaglijke ruststand van 5-11 op het scorebord. De tweede helft wilde Volharding op dezelfde voet verder gaan als in de eerste helft. Toch kropen er langzaam aan wat rommeligheden in het spel en er werden nog wat wissels toegepast om te proberen hier wat aan te veranderen. Keep Fit benutte de tweede helft het lengte overwicht wat zij hadden en konden aanvallen vaker herhalen dan dat Volharding dat kon. Hierdoor wisten zij ook meermaals de korf te vinden en liepen zij net als in de uitwedstrijd weer flink uit qua score. Toch bleef Volharding er voor gaan ondanks de fikse achterstand. Middels een strafworp bepaalde de thuisploeg de eindstand op 8-26. De laatste wedstrijd brengt een leuk detail met zich mee, want door twee doelpunten hebben alle spelers dit seizoen nu een keer de korf gevonden en dit is in het verleden wel eens anders geweest. Nu even rust en dan mogen we het veld weer op om daar hopelijk nog een aantal leuke wedstrijden te spelen.

Doelpuntenmakers: Niels 3, Denise, Gisela, Jack, Jasmijn en John ieder 1


Eureka 1 - Volharding 1

Zaterdag 23 maart,

In de voorlaatste speelronde van de zaal mocht Volharding op bezoek bij Eureka. De thuiswedstrijd werd ondanks een flitsende start met slechts één punt verschil verloren en zat dus nog goed in het geheugen. De ploeg leefde al een tijdje naar deze wedstrijd toe en was er op gebrand om de rollen deze keer om te draaien. Nog geen tien seconden na het fluitsignaal ging het al mis en wist de thuisploeg de eerste treffer te noteren. Geen beste start dus. Gelukkig waren er nog vierentwintig minuten over om ook in de wedstrijd te komen. Dit deed Volharding dan ook, maar het was Eureka dat het eerste gaatje van twee verschil wist te slaan. Volharding liet zich hier niet door uit het veld slaan en bleef er elke aanval weer voor gaan. Dit leverde dan ook weer de gelijkmaker op en zo begon het stuivertje wisselen voor rust. Wanneer de ene ploeg scoorde dan scoorde de andere ploeg mee. Zo hielden beide teams elkaar in evenwicht. Bij rust stond er een minimaal verschil van 7-6 in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord. In de rust werd tegen elkaar gezegd dat we op deze voet verder moesten blijven spelen en geconcentreerd moesten blijven korfballen. Volharding kwam dan ook al betere ploeg uit de kleedkamer en wist vlak na rust zelf een gaatje van twee doelpunten te slaan. Dit gat werd helaas niet verder uitgebouwd, want de tegenstander was ook weer op tijd bij de les om het gat weer te dichten. De tweede helft begon dan ook grotendeels hetzelfde spelbeeld aan te nemen als de eerste helft met doelpunten over en weer. Ondanks dat de aanvallen af en toe wat rommelig oogden bleef Volharding wel rustig naar de kansen zoeken en dit werd ook uitbetaald met doelpunten op het juiste moment. Geen van beide teams wist los te komen van de tegenstander. In d hoop het ritme uit het spel te halen werd halverwege de tweede helft nog wel een time-out aangevraagd door Volharding. Het zou tot de laatste minuten gaan duren om te zien wie er aanspraak zou maken op de punten. Het was Eureka dat op een 14-13 voorsprong wist te komen, maar met nog een minuut te gaan schoot Volharding de gelijkmaker binnen. De tijd tikte weg, maar tot een winnende treffer kwam het niet. Het eindsignaal klonk bij een gelijke stand van 14-14. Gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag en Volharding was dan zeker ook tevreden met een punt. De gehele ploeg is er in blijven geloven en bleef er voor gaan tot het einde. Een pluim voor het hele team! Volgende week de laatste wedstrijd in de zaal tegen het kampioensteam van Keep Fit.  

Doelpuntenmakers: Niels 6, Jacco 4, Denise 3, John 1


Volharding 1 - Good Luck 1

Zaterdag 16 maart,

Deze zaterdag de tweede wedstrijd van de week. Afgelopen dinsdag werd er nog flink verloren van Zaamslag en ook met Good Luck op bezoek zou het weer geen gemakkelijk pot worden gezien de eerder uitslagen. De bezoekers wisten de score te openen waarna Volharding zoals wel vaker dit seizoen vlak daarna de gelijkmaker wist te maken. In de beginfase ontliepen beide teams elkaar dan ook niet erg veel. Ondanks dat er aardig werd verdedigd wist Good Luck toch telkens de korf te vinden en viel Volharding halverwege de eerste helft stil waardoor zij wat verder uit wisten te lopen. Bij een ruststand van 4-11 was er dan ook erg weinig gescoord door de thuisploeg. De tweede helft werd hervat met de instelling om in het tweede bedrijf toch wat zorgvuldiger te gaan spelen en om wat meer doelpunten te produceren. Dit lukte zowaar, want gedurende de tweede helft konden er meer doelpunten worden genoteerd aan Volharding zijde. Toch had de thuisploeg het lastig met de scherp schietende dames van de tegenstander en Volharding kreeg hier maar mondjesmaat grip op. Mede daardoor werd het verschil qua doelpunten niet kleiner, maar bleef dit schommelen rond de acht a tien doelpunten verschil. De tweede helft was qua doelpunten productie weliswaar beter, maar Volharding kon niet voorkomen dat er met een eindstand van 10-21 een flink verschil op het scorebord stond. Nog slechts twee wedstrijden in te gaan in de zaal. Volgende week uit bij Eureka en de laatste ronde sluiten we in de eigen Reimerswaalhal af tegen Keep Fit.

Doelpuntenmakers: Niels 4, Denise, Jack en John 2


Volharding 1 - Zaamslag 1

Dinsdag 12 maart,

Op deze doordeweekse avond stond de inhaalwedstrijd tegen Zaamslag op het programma die eerder dit weekend helaas niet door kon gaan. Het was Zaamslag dat de score opende gevolgd door de gelijkmaker van Volharding. Dit hield even zo aan totdat de tegenstander even gas bij gaf en met een reeks doelpunten het gat vergrootte. Volharding probeerde nog aan te klampen, maar wist niet altijd de korf te vinden terwijl wij Zaamslag wel langzaam in een flow zagen komen. Met een ruststand van 7-16 was de wedstrijd dan ook eigenlijk al wel gespeeld. Volharding speelde met momenten helemaal niet onaardig, maar toch werden zij hier niet voor beloond. De tweede helft werd duidelijk dat de scoringsdrift van Zaamslag er niet minder op was geworden. Met name op sommige heren stond vanavond geen maat. Wat Volharding ook probeerde zij wisten uit alle hoeken de korf wel te vinden ondanks dat er werd getracht het hen zo moeilijk mogelijk te maken. Volharding wist tegen de doelpuntenmachine de tweede helft slechts een handjevol treffers te laten noteren, wat bij lange na niet genoeg was om er nog een draaglijke score van te maken. Uiteindelijk werd het maar liefst 11-32 in het voordeel van Zaamslag. Volharding heeft deze avond duidelijk een schiet lesje gehad en hoe je efficiënt met je kansen om moet gaan. Zaamslag was op alle fronten beter en we kunnen er niet te lang om treuren, want zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan komt Good Luck op bezoek en zullen we moeten zorgen dat we er weer staan.

Doelpuntenmakers: John en Niels 4, Collin, Jack en Tanja 1


Volharding 1 - Luctor 1

Zaterdag 9 februari,

Deze zaterdagmiddag stond in het teken van de thuiswedstrijd tegen Luctor uit Terneuzen. Interim coach Antoine werd deze ochtend medegedeeld dat hij vandaag de honneurs mocht waarnemen en een strijdplan mocht bedenken. In de beginfase kwam Volharding nog niet echt uit de verf en waren het de bezoekers die een run hadden naar een 0-3 voorsprong. Vanaf dat moment werd Volharding pas wakker want het wist tot 3-6 weer iets aan te haken bij de tegenstander. Luctor nam de regie weer in handen en wist middels een rush van 5 doelpunten Volharding op flinke achterstand te zetten. Volharding nam te veel foutieve keuzes en het was het circus van de plaatsfouten en balverlies. Bij rust stond er dan ook al een zo goed als onoverbrugbaar verschil op het scorebord. 4-11. De tweede helft moest Volharding zich herpakken om niet weer tegen een nadelige monsterscore aan te lopen. De tweede helft kende nagenoeg hetzelfde spelbeeld. Luctor wist voornamelijk de korf te vinden en Volharding wist mondjesmaat mee te scoren, maar wist bij lange na niet meer in de buurt te komen van de tegenstander. Ondanks de achterstand bleef Volharding wel korfballen om te proberen er het beste van te maken. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Keep Fit kreeg Volharding tegen Luctor hier ook de gelegenheid toe. Aanvallend en zeker ook verdedigend liep het niet zoals we het van tevoren voor ogen hadden. Luctor was vandaag gewoon een klasse beter er scherper in de afronding en mocht dan ook terecht de punten bijschrijven bij een eindstand van 10-25. Komende maand wordt een wedstrijdloze maand, aangezien we pas in maart weer binnen de lijnen zullen verschijnen.

Doelpuntenmakers: Niels 4, Jacco 3, Denise 2, John 1


ZKV 1 - Volharding 1

Zaterdag 2 februari,

Deze middag stond de uitwedstrijd tegen ZKV op het programma. Met de thuiswedstrijd nog vers in het geheugen was Volharding er vandaag op gebrand om vandaag revanche te nemen. Volharding opende de score en zette direct de toon dat het vandaag graag wilde winnen, want binnen een minuut lag de tweede al in het mandje. Volharding begon scherp aan het duel en verdedigend stond het goed in de beginfase. Aanvallend kon er nog een schepje bovenop, want er werden nog veel open kansen gemist. Ondanks dat bouwde Volharding de voorsprong gestaag uit. Bij een 0-6 stand wisten we de tegenstander niet langer van het scoren te houden en wisten zij ook het eerste doelpunt te maken. Omdat de productie bij Volharding was gestokt zou deze 1-6 ook de ruststand betekenen. De tweede helft moest en zouden we het niveau van de eerste helft vast moeten houden, want alleen dan zouden we winnend van het veld stappen. ZKV begon scherper aan de tweede helft en wist middels twee doelpunten het gat te verkleinen. Volharding moest een tandje bij schakelen om niet hetzelfde te laten gebeuren als twee weken eerder toen zij ook met een groot verschil de rust in gingen. Deze keer behoedde de ploeg zichzelf daarvoor om nu op de juiste momenten wel mee te blijven scoren. Volharding consolideerde het gat van vier punten en verdedigend stond het ook nog steeds goed, waardoor ZKV niet dichterbij wist te komen. Met nog een paar minuten te spelen wisten we dat de buit binnen was en mocht ZKV de eindstand bepalen op 11-14. Eindelijk wist Volharding zichzelf na een goede wedstrijd te belonen met de winst en de bijbehorende twee punten. Goede prestatie van het gehele team. De overwinning (en ook de verjaardag van John) werd onder het genot van een drankje dan ook wel even gevierd.  Volgende week zullen we er weer moeten staan, want dan komt Luctor op bezoek.

Doelpuntenmakers: Niels 5, Jacco 3, John en Denise 2, Edward en Jack 1


Keep Fit 1 - Volharding 1

Zaterdag 26 januari,

Vandaag stond de wedstrijd tegen een van de koploper op het programma, namelijk Keep Fit uit Roosendaal. Van tevoren wisten we al dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden en dat we een goede ploeg tegenover ons kregen. Vanaf minuut 1 gaf de tegenstander enorm veel druk op de ballijnen en werd Volharding ver naar buiten gedrongen. Hierdoor werden er weinig goede aanvallen opgezet in de beginfase. Volharding wist middels twee vrije ballen enigszins in het spoor te blijven, maar dit bleek al snel niet meer dat een kleine tegenstribbeling. De verdediging had ook de handen vol aan de tegenstander en kreeg veel tegendoelpunten te verwerken, want Keep Fit schoot uit alle hoeken en standen raak. Gevolg, ruststand van 14-2. De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Volharding wist moeilijk op te gaan met de enorme druk van de tegenstander, terwijl Keep Fit de korf ook de tweede helft goed wist te vinden. Slechts één doelpunt wist Volharding nog te maken en er uiteindelijk veel te vee moest incasseren. Een vernietigende nederlaag werd het genoemd en hier was dan ook niks aan gelogen bij een stand van 29-3. Ondanks dat het niet de belangrijkste wedstrijd van het seizoen was toch niet leuk om zo af te gaan. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen ZKV, dan zal Volharding er weer moeten staan.

Doelpuntenmakers: Niels 2, Edward 1


Volharding 1 - Eureka 1

Zaterdag 19 januari,

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen het onbekende Eureka op het programma. Voor Volharding ook wel eens leuk want zij wisten niet wat ze konden verwachten en dus konden zij vrijuit gaan korfballen. Volharding schoot uit de startblokken en binnen no time stond de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. Deze voorsprong werd gestaag verder uitgebouwd en halverwege de eerste helft stond er ineens een tussenstand van 7-0 op het scorebord. Er werd goed verdedigd en de aanvallen liepen zo niet nog beter, want Volharding schoot de eerste helft met scherp. Voor rust stokte de doelpuntenproductie en was het uiteraard onvermijdelijk dat ook het eerste tegendoelpunt in de lucht hing. Eureka wist wat terug te doen, maar bij rust, 8-2, stond er nog steeds een comfortabele tussenstand op het scorebord. De tweede helft wilde Volharding deze voorsprong uiteraard graag behouden en uitbouwen. De beginfase van de tweede helft was nog oké en van 11-3 en 12-4 bleef Volharding aan de goede kant van de score. Echter veranderde het spelbeeld langzaam maar zeker en alles wat de eerste helft wel lukte ging bij Volharding de tweede helft steeds moeizamer. Ook de benodigde wissels konden niet voorkomen dat de tegenstander langzaam maar zeker dichterbij wist te kruipen. De verdediging stond in tegenstelling tot de eerste helft niet meer als een huis en begon scheuren te vertonen. De tegenstander merkte dit ook en rook bloed, want een paar minuten voor tijd hadden zij het grote gat wat Volharding voor rust had geslagen weer helemaal gedicht en zou er een spannende slotfase aanbreken. Wat onherroepelijk was gebeurde deze slotfase dan ook. Eureka kreeg anderhalve minuut voor tijd een strafworp om de wedstrijd te beslissen, maar tot alle opluchting werd deze niet benut. Het was nu dus zaak om te proberen een punt veilig te stellen of om met een laatste schot de winnende te forceren. Uiteindelijk was het de tegenstander die met een kort kansje onder de korf de winnende wist te scoren en restten er voor Volharding nog slechts luttele seconden om een punt te pakken. Dit mocht helaas niet zo zij en de scheidsrechter vond het genoeg bij een 14-15 eindstand. Een vreselijk zure en pijnlijke nederlaag gezien het spelbeeld van de voornamelijk de eerste helft. Dit hadden we uiteraard nooit uit handen mogen geven en we moeten dan ook hand in eigen boezem steken. Toch is het spel dat Volharding de eerste helft liet zien een positieve noot op deze verder zure uitslag. Je koopt er niks voor maar we weten nu dat het er wel in zit. In de uitwedstrijd zullen we er weer moeten staan. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Keep Fit.

Doelpuntenmakers: Denise en Jacco 4, Niels 3, Jack, John en Tanja 1


Good Luck 1 - Volharding 1

Zaterdag 12 januari,

De allereerste wedstrijd van het kalenderjaar was de avond wedstrijd tegen Good Luck. Voorafgaand aan de wedstrijd wisten we dat het wel eens een zware wedstrijd zou kunnen worden met de wedstrijden op het veld in het achterhoofd. De wedstrijd moest aanvankelijk even op gang komen en er werd weinig gescoord in de beginfase van de wedstrijd. Ondanks dat Volharding niet makkelijk tot scoren wist te komen de eerste helft wisten zij wel in het spoor van de tegenstander te blijven, omdat deze ook moeizaam de korf wisten te vinden. Bij rust was de schade dan ook nog te overzien en bedroeg slechts een aantal doelpunten. De tweede helft was het zaak de doelpuntenproductie iets op te krikken en het verschil niet te groot te laten worden. Wat Volharding ook probeerde, er lukte vrij weinig meer deze tweede helft en de nodige wisselingen mochten ook niet baten. Good Luck ging daarentegen gestaag door met scoren en Volharding kwam er niet meer aan te pas. Volharding kwam deze wedstrijd duidelijk teveel tekort en moest genoegen nemen met de fikse nederlaag. De eindstand werd bepaald op 23-9. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd, de thuiswedstrijd tegen Eureka.

Doelpuntenmakers: Denise 3, Elisa en John 2, Jacco en Jack 1


Z
aamslag 1 - Volharding 1

Zaterdag 15 december,

De laatste wedstrijd van het kalenderjaar was de uitwedstrijd tegen Zaamslag. We wisten dat het geen makkelijke opgave zou worden, want Zaamslag beschikt over meerdere goede schutters. Zaamslag ging vlammend van start en zette Volharding al vrij snel op achterstand. Pas na vijf doelpunten van de thuisploeg wisten wij het eerste doelpunt te maken. Zaamslag daarentegen viel op dat moment stil, waardoor Volharding weer terug in de wedstrijd kon komen. De tussenstand van 6-4 bleef lang staan, maar geen van beide ploegen wist in deze fase te scoren. Uiteindelijk was het Zaamslag dat op dit moment de korf weer wist te vinden en met een rush van 6 doelpunten het gat direct onoverbrugbaar  had gemaakt. Bij een ruststand van 14-6 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, maar net als voorgaande wedstrijd zouden we er tweede helft ook voor moeten blijven gaan ondanks de stand op dat moment. Ook de tweede helft wisten we de spitsen van Zaamslag niet goed van het scoren af te houden, waardoor het gat niet kleiner werd, maar alleen maar groter. Volharding wist de tweede helft maar mondjesmaat mee te scoren, maar omdat de tegenstander ook door bleef gaan met doelpunten maken haalde dit weinig uit. Uiteindelijk werd de eindstand door de thuisploeg bepaald op 26-13. Het lukte vandaag niet om de schutters van Zaamslag aan banden te leggen en zelf konden we er deze middag ook niet erg veel tegenover zetten. Hierdoor liep de stand op en was het verschil aan het einde best groot. De ploeg is er wel de hele wedstrijd voor blijven gaan, maar het ontbrak aan scorend vermogen. Na een aantal weekjes rust en met de feestdagen achter de rug gaan we er in januari weer tegenaan.

Doelpuntenmakers: Denise en Niels 4, Jacco, Jack, John, Ricardo en Tanja allen 1


Luctor 1 - Volharding 1

Dinsdag 4 december,

Nadat de wedstrijd voorgaand weekend niet door ging werd deze ingehaald op deze doordeweekse dinsdagavond. Beide ploegen kennen elkaar inmiddels wel, dus in de beginfase was het aanvankelijk even aftasten, totdat Luctor de score opende middels een strafworp. Volharding wist gelijk te maken, waarna het de beurt was aan Luctor. Zij wisten een gaatje te slaan naa 4-1. Bij een stand van 5-4 werd de aansluiting weer gevonden, maar door slordigheden in de verdediging gaven we Luctor weer de kans makkelijk te scoren en weer uit te lopen. Echter werd het gat van 10-5 naar 12-5 wel erg groot en liep Volharding deze fase achter de feiten aan. In de aanval was het te slordig en waren we mede door de verdedigende druk van Luctor snel de bal kwijt, waardoor er weinig tot geen doelpogingen werden gedaan. Luctor wist het gat voor rust te vergroten naar 14-6. Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht en werd er nogmaals benadrukt dat we iets slimmer moesten gaan aanvallen en wat scherper moesten zijn in de verdediging. De tweede helft was het zaak te proberen onszelf weer in de wedstrijd te spelen en minder snel tegendoelpunten te incasseren. Door wat wisselingen in de vakken en wat slimmer te gaan spelen wisten we langzaam maar zeker iets in te lopen. Door de vele stippen die werden benut bleven we in de (inhaal)race, maar ook de tweede helft wist Luctor na één of twee doelpunten van Volharding mee te scoren, waardoor zij telkens een comfortabel gaatje wisten te behouden. Volharding bleef er echter voor gaan en gaf niet op tot en met de laatste minuut. Helaas werd het knokken niet beloond en werd er afgefloten bij een stand van 23-17. Een doelpuntrijk duel van beide kansen, maar helaas leverde dit geen punten op. Ondanks dat de tweede helft werd gewonnen hebben we het verschil de eerste helft te veel laten oplopen waardoor het een bijna onmogelijke inhaalrace werd. Toch mogen we ook best een beetje trots zijn en is er deze avond echt als een team gespeeld dat er ook voor bleef gaan. Dit nemen we mee naar de volgende wedstrijden waarin er ook weer gestreden zal moeten worden voor elk punt. Zaterdag weer een vrij weekend waarna we de week erop wederom richting Terneuzen zullen afreizen voor de wedstrijd tegen Zaamslag.

Doelpuntenmakers: Niels 9, John 4, Denise en Jack 2


Volharding 1 - ZKV 1

Zaterdag 24 november,

Na een aantal oefenwedstrijden de afgelopen weken stond vandaag in het teken van de start van het zaalseizoen. ZKV is voor Volharding inmiddels geen onbekende meer en andersom ook niet. Na veel aanvallen over en weer werd na 6 minuten dan eindelijk de ban gebroken met de openingstreffers van Volharding. ZKV wist wat terug te doen en door iets te slap verdedigen wisten zij met twee treffers kort achter elkaar een klein gaatje te slaan. Er zou weinig gescoord worden deze eerste helft.. Volharding kreeg legio kansen, maar de bal wilde maar niet door het mandje vallen. Door het goede verdedigen van het verdedigingsvak, bijna 25 minuten (!), wisten we de tegenstander op slechts 1-4 te houden bij rust. Slechts één enkel doelpunt in een volledige helft is niet om over naar huis te schrijven. De tweede helft moesten de doelpunten dus echt gaan vallen wilde het geen gênante vertoning gaan worden deze middag. Echter gebeurde het omgekeerde en wist ZKV kort achter elkaar een aantal doelpunten te produceren. Volharding bleef er voor knokken en langzaam maar zeker vielen er meer doelpunten te noteren. Halverwege de tweede helft wist Volharding het gaatje te verkleinen naar drie, bij een 5-8 stand. Ook toen de tegenstander weer iets uit wist te lopen bleef het hele team er voor gaan en vlak voor tijd was het verschil nog slechts twee. Helaas was de inhaalrace te laat ingezet en bleef het hierbij. De eindstand bleef dan ook deze twee verschil, 8-10. Volharding heeft zichzelf erg tekort gedaan deze wedstrijd, maar moet de hand in eigen boezem steken, aangezien de doelpunten niet wilden vallen de eerste helft en de wedstrijd daar beslist is. Klein lichtpuntje is dat het hele team voor elkaar bleef werken, er voor bleef gaan en erin bleef geloven tot de laatste minuut. Deze strijdlust zullen we mee moeten nemen naar de volgende wedstrijden, aangezien er best een zware reeks wedstrijden aan ziet te komen.

Doelpuntenmakers: Niels 6, Jacco en John 1


Good Luck 1 - Volharding 1

Zaterdag 27 oktober,

Deze laatste wedstrijd op het veld was de uitwedstrijd tegen Good Luck. We wisten dat dit een van de betere tegenstanders is, dus we wisten dat het een lastige middag zou worden. Good Luck opende de wedstrijd met het eerste doelpunt en zette Volharding direct op achterstand. Volharding zou zich niet zomaar gewonnen geven, want er werd in het spoor van de tegenstander gebleven. Tot een 5-3 stand kon de wedstrijd nog alle kanten op.  Op dat moment stond het elastiek al erg strak en omdat Volharding de fase voor rust niet meer bij kon blijven knapte dit elastiek helaas en werd er met een stand van 3-8 gerust. De tweede ging Good Luck door met waar het voor rust mee was begonnen en dat was het gat met Volharding groter maken. Volharding vocht voor wat het waard was, maar kon de tegendoelpunten, mede door een bijna alles raak schietende heer, niet voorkomen. Ook zelf doelpunten maken was schaars deze tweede helft. Het verschil was al te ver opgelopen en Good Luck bepaalde de eindstand op 6-14. Ondanks de stand is Volharding er de gehele wedstrijd voor blijven gaan en werd er voor elkaar gewerkt. Deze positieve noot nemen we mee naar de zaal en voor nu sluiten we het veldseizoen voorlopig even af om in april weer te vervolgen.

Doelpuntenmakers: Niels 3, Jacco, Jack en John ieder 1


Volharding 1 - Focus 1

Zaterdag 20 oktober,

Na een hele ochtend Schutterstoernooi stond deze middag ook nog de laatste thuiswedstrijd van het veldseizoen op het programma met als tegenstander Focus. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd verloren, dus Volharding wilde deze keer anders laten zien. De score werd geopend door de thuisploeg, maar werd gepareerd door de tegenstander. Dit beeld was typisch voor de eerste helft en eigenlijk wel voor de gehele wedstrijd. Beide teams moesten hard werken voor de doelpunten. Tot aan de laatste minuut voor rust was het stuivertje wisselen. Wanneer de ene ploeg op voorsprong kwam werd er gelijk gemaakt door de ander. Op slag van rust kreeg Focus een in Volharding ogen onterechte strafworp mee. Deze werd benut en zo werden de kleedkamers opgezocht bij een 5-6 achterstand. Volharding wist zich weer op gelijke hoogte te knokken en weer terug in de wedstrijd te spelen. Op dit cruciale moment met een gelijke stand werd door Volharding een strafworp niet benut, waardoor Focus weer de kans kreeg om op voorsprong te komen. En zoals het in de sport gaat, als hij aan de ene kant niet wil vallen dan valt hij wel aan de andere kant. Helaas gebeurde dit ook en moest Volharding weer in de achtervolging. Er was geen tijd genoeg meer om nog een punt uit het vuur te slepen, want de goed leidende scheidsrechter van dienst vond het genoeg geweest bij een stand van 7-8. Volharding heeft deze middag zeker de kansen gehad tot een goed resultaat, maar stond aan het einde dus helaas toch met lege handen. Nog één wedstrijd te gaan en dan gaan we weer richting de zaal.

Doelpuntenmakers: Niels 3, Jack 2, John en Tanja ieder 1


Volharding 1 - Terda 1

Zaterdag 6 oktober,

Op deze zonovergoten zaterdagmiddag stond de tweede thuiswedstrijd alweer op het programma. Over de tegenstander van deze middag, Terda, was vrij weinig bekende, maar Volharding wilde hoe dan ook graag van de nul af komen. Het waren de bezoekers die de score openden en de leiding namen in de beginfase van de wedstrijd. Volharding moest nog even zoeken en in het spel komen, maar wist al vrij snel orde op zaken te stellen. Het was Terda dat als eerste een klein gaatje wist te slaan, maar Volharding wist deze achterstand weer knap teniet te doen. Zoals bij eerdere wedstrijden ook het geval was begon ook nu weer het stuivertje wisselen in score. Volharding wist aardig wat kansen te creëren, maar had er te veel nodig om de daadwerkelijk de doelpunten te maken. Toch lukte het om aan het einde van de eerste helft om die zo gewilde voorsprong te pakken en een gaatje te slaan. Volharding ging deze keer dan ook met een voorsprong (7-6) de kleedkamer in. Er werd goed gespeeld en dit wilden we de tweede helft dan ook graag vasthouden. In tegenstelling tot voorgaande weken bleef het ‘dipje’  dat de tweede helft vaak om de hoek kwam kijken nu uit. Volharding kon het niveau van de eerste helft nu wel langer vasthouden en wist halverwege de tweede helft een voorsprong van drie doelpunten te realiseren . Ook nu waren er eigenlijk nog teveel kansen nodig om tot doelpunten te komen, maar dat neemt niet weg dat er keurig een voorsprong op het scorebord stond. Er werd hard voor gewerkt en echt als een team gespeeld, waardoor de vreugde dan ook erg groot was toen bij een stand van 12-10 het eindsignaal klonk en de eerste overwinning voor Volharding een feit was. Een goede wedstrijd waarbij het hele team voor elkaar werkte werd beloond met de eerste punten van het seizoen. Volgende week een weekje vrij, zodat er nog even van nagenoten kan worden, waarna de week erna de thuiswedstrijd tegen Focus op het programma staat.

Doelpuntenmakers: Denise en John 3, Jacco, Niels en Ricardo 2


Luctor 1 - Volharding 1

Zaterdag 29 september,

Op deze zonovergoten middag stond de uitwedstrijd tegen Luctor op het programma. We wisten dat Luctor in voorgaande wedstrijden al veel doelpunten wist te maken en dus waren we voorbereid op een lastige maar leuke wedstrijd. Het eerste doelpunt was voor de thuisploeg, maar een minuut later werd deze opgevolgd het antwoord van Volharding. Volharding wist Luctor in de beginfase goed in de tang te houden en scoorde goed mee wanneer de tegenstander een doelpunt maakte. De score ging als een jojo op en neer en het leek er op dat we met een gelijke stand aan de thee mochten, maar helaas scoorde Luctor op slag van rust nog eenmaal , waardoor er een 7-6 ruststand op het scorebord stond. Een goede eerste helft was door Volharding op de mat gelegd en het was zaak nu niet te verslappen en op dezelfde voet verder te gaan. Echter gebeurde het tegenovergestelde en net als een week eerder kregen we binnen een tijdsbestek van 5 minuten drie tegendoelpunten te incasseren. Hiermee werd door Luctor de basis gelegd voor de overwinning. Zij gingen de tweede helft de kansen zoeken over andere schijven en doordat de doelpuntenproductie van Volharding nagenoeg stil lag wisten wij hier weinig tegenover te zetten. De schade beperkt houden leek het devies, maar ondanks het verschil in score werd er wel hard voor gewerkt en voor geknokt, wat uiteraard een positieve noot is. Ook de eindstand van 14-8 werd bepaald door de thuisploeg middels een strafworp. Aan een goede eerste helft kon vandaag helaas geen vervolg gegeven worden om langer in de wedstrijd te blijven, maar ondanks dat is er echt als een team gespeeld. Ook de invallers van vandaag hebben zich kranig geweerd en een prima wedstrijd laten zien. Zeker iets waarmee we verder kunnen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Terda.

Doelpuntenmakers: Jacco 4, John 3, Jack 1


Volharding 1 - Good Luck 1

Zaterdag 22 september,

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen was die tegen Good Luck. Voorafgaand aan de wedstrijd wisten we vrij weinig van deze tegenstander en dus begonnen we zonder al te veel opdrachten aan de wedstrijd. Volharding opende na 5 minuten de score, maar vlak daarna werd er door een doelpunt van Good Luck al van vak gewisseld. De beginfase van de wedstrijd ging dit zo door en ging het gelijk op. Helaas voor Volharding wist de tegenstander op slag van rust een klein gaatje te slaan, waardoor we met 6-8 de kleedkamer opzochten. De tweede helft wist Volharding langzaam weer iets dichterbij te komen, maar Good Luck wist toch telkens een gaatje van drie a vier doelpunten te houden. Halverwege de tweede helft was het geloof dat er nog iets te halen viel wel weg en was het zaak de wedstrijd uit te spelen en het verschil niet teveel te laten oplopen. De eindstand van 10-17 mag iets geflatteerd genoemd worden, maar neemt niet weg dat Good Luck vandaag de betere was.

Doelpuntenmakers: Niels 4, Jack 3, Jacco 2, Tanja 1


Focus 1 - Volharding 1

Zaterdag 8 september,

Na een korte voorbereidingsperiode stond vandaag de eerste wedstrijd van het nieuwe korfbalseizoen op het programma met de uitwedstrijd tegen Focus. Volharding begon slap aan deze eerste wedstrijd, want al vrij snel werd er tegen een achterstand aan gekeken. Vanzelfsprekend was het even wennen met de vernieuwde teamindeling en was het de eerste helft nog vrij onwennig voor beide vakken. Focus maakte hier dankbaar gebruik van en wist gedurende de eerste helft uit te lopen naar een 6-1 stand. Gelukkig wist Volharding de schade voor rust iets te beperken, waardoor er met een ruststand van 6-3 geen onoverbrugbare stand op het scorebord stond. De tweede helft werd er duidelijk beter gestart, want met twee snelle goals op rij wist Volharding de aansluiting weer te vinden. Halverwege de tweede helft wist Focus echter de rollen weer om te draaien en weer iets uit te lopen. Volharding rechtte andermaal de rug en wist zich bij een 11-10 stand weer volledig terug in de wedstrijd te spelen. Het balletje kon op dat moment beide kanten op rollen, maar helaas voor Volharding rolde het balletje in de slotminuten net de verkeerde kant op. Focus bepaalde de eindstand op 12-10. Ondanks de eindstand mogen we niet geheel ontevreden zijn, want het had er zeker in gezeten gezien het spel in de tweede helft. Met opgeheven hoofd gaan we de volgende wedstrijd tegemoet, thuis tegen Good Luck.

Doelpuntenmakers: Jacco 3, John en Niels 2, Denise, Jack en Tanja ieder 1


Seizoen 2017 / 2018


’t Capproen1 - Volharding 1

Dinsdag 5 juni,

Op deze doordeweekse avond stond alweer de allerlaatste wedstrijd van het seizoen gepland, omdat deze eerder niet door kon gaan. Voor sommigen van ons zelfs de allerlaatste (korfbal)wedstrijd in het rood/wit van Volharding. Ondanks dat er vrijwel niks meer op het spel stond (alleen de 4e plaats) was Volharding er alles aangelegen om deze wedstrijd te winnen en de vertrekkende mensen een passend afscheid te geven. Het was Volharding dat de score opende, maar heel lang konden we niet genieten van deze stand. Beide ploegen deden niks voor elkaar onder in de beginfase. Wanneer de ene ploeg scoorde maakte de andere weer gelijk. Totdat ’t Capproen een klein gaatje wist te slaan was er nog niks aan de hand. Vlak voor rust keken we tegen een 10-6 achterstand aan, maar gelukkig werd deze op slag van rust verkleind met als resultaat een 10-7 ruststand. Ondanks deze achterstand was er voldoende vertrouwen in de ploeg dat we het wel weer recht zouden trekken en er op en er over zouden gaan. Volharding wist direct al snel terug te komen tot 10-9 in de tweede helft. ’t Capproen liet dit niet zomaar gebeuren en wist daardoor weer wat uit te lopen . volharding rechtte wederom de rug en wilde deze wedstrijd echt niet verliezen. Bij 13-13 was de stand weer gelijk getrokken en lag de wedstrijd weer volledig open. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en nam Volharding de regie over. Met een fenomenale doorloopbal van John en een doorloper waarbij Jacco zijn tegenstander te slim af was werd de voorsprong weer genoteerd. Door iets te slap verdedigen wist de tegenstander andermaal gelijk te maken en begon het circus weer van voor af aan. Met twee kopieën van eerdergenoemde doelpunten zetten diezelfde namen Volharding wederom op voorsprong, 15-17. Toen Volharding vlak na elkaar nog twee keer wist te scoren was het verzet van ’t Capproen definitief gebroken en wisten we dat de winst binnen was. De tegenstander bepaalde de eindstand van 16-20 en daarmee gingen de laatste punten van het seizoen mee met Volharding. Volharding heeft het seizoen dus in stijl, met een goede overwinning, weten af te sluiten en daar mogen we best een beetje trots op zijn. Natuurlijk willen wij degenen die ons gaan verlaten heel erg bedanken voor hun inzet, gezelligheid en enthousiasme de afgelopen jaren/seizoenen. We gaan jullie erg missen, maar wensen jullie uiteraard heel veel succes met jullie verdere (korfbal)carrière! Namens het hele team, bedankt. Dan rest ons alleen nog de doelpunten te vermelden en iedereen te bedanken voor de support dit seizoen. Tot volgend seizoen!

Doelpuntenmakers: John 6, Niels 5, Jacco 3, Denise en Ricardo 2, Jack en Michelle ieder 1  


Volharding 1 - Oranje Zwart 1

Zaterdag 26 mei,

Vandaag stond alweer de allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Onze inmiddels bekende tegenstander Oranje Zwart kwam op bezoek op het Volharding complex. In een stralend zonnetje, misschien net iets te warm om te korfballen, werd de wedstrijd afgetrapt door de keurig leidende scheidsrechter van deze middag. Al in de eerste minuut werd de korf gevonden door Volharding en binnen vijf minuten was het weer raak. Een lekker begin van de wedstrijd dus. De doelpunten zouden erg schaars zijn deze eerste helft, want pas halverwege de eerste helft werd er weer gescoord door de thuisploeg. Of het aan de warmte lag of niet, de korf werd maar niet gevonden, met als resultaat een schamele 4-4 ruststand. De tweede helft zou er geduldiger gespeeld moeten worden, om de goede kansen te selecteren, maar zeker ook om de verdediging wat rust te gunnen, want het was verdedigend ploeteren met het warme weer. De tweede helft was het de tegenstander die de score opende, maar Volharding pareerde weer vrij snel. Het was hard werken en de doelpunten wilden maar mondjesmaat vallen, maar gelukkig werd er vlak voor de drinkpauze weer een verschil van twee doelpunten gerealiseerd. We hadden beter wat energydrink kunnen pakken in de drinkpauze, want het duurde maar liefst een kwartier voordat er weer een doelpunt zou vallen. Oranje Zwart wist de aansluiting weer te vinden en geloofde er weer in. In de laatste 6 á 7 minuten zette Volharding nog één keer aan en wist het nog iets uit te lopen op de tegenstander. Oranje Zwart had geen antwoord meer klaar en zo werd de wedstrijd moeizaam met 12-8 binnengesleept. Volharding is er toch in geslaagd deze laatste thuiswedstrijd om te zetten in een overwinning en dat geeft een goed gevoel. Aanstaande dinsdag neemt Volharding het in een doordeweekse wedstrijd nog op tegen ’t Capproen in Hellevoetsluis en nemen zijn een voorschot op het einde van het seizoen.

Doelpuntenmakers: Niels 5, Jacco 4, Jack, Michelle en Sanne ieder 1


Olympia 1 - Volharding 1

Zaterdag 12 mei,

Deze middag stond de uitwedstrijd tegen Olympia op het programma. In de thuiswedstrijd hadden we weinig in te brengen. Deze wedstrijd begon echter anders. Volharding wist de score te openen waarna Olympia weer gelijk maakte. Dit patroon herhaalde zich zo nog een aantal keer. Met hard werken en voor elke bal knokken wist Volharding tegen alle verwachtingen in zelfs een voorsprong van drie punten te pakken, tot grote frustratie van de tegenstander. Misschien waren zij nog te gespannen in de beginfase, want het kampioenschap kon immers binnengehaald worden. Olympia gaf dan ook niet op en had vlak voor rust de schade weer gerepareerd. Volharding was dan ook positief, want met 8-8 de rust in tegen de aanstaande kampioen is zo slecht nog niet. In de beginfase van de tweede helft kreeg Volharding kort achter elkaar wat tegendoelpunten te verwerken en waren de verhoudingen in één keer omgedraaid. De tegenstander voelde hoe zij langzaam maar zeker het kampioenschap binnen haalden. Volharding bleef er echter gewoon voor gaan ondanks de achterstand en wilde de huid zo duur mogelijk verkopen. De eindstand van 22-13 doet misschien anders voorkomen, maar Volharding heeft het Olympia toch minimaal één helft lastig gemaakt en mag dan ook best tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Wanneer we dit de resterende wedstrijden vol blijven houden worden er zeker nog punten gehaald. Rest ons alleen nog om Olympia te feliciteren met het behalen van het kampioenschap. Veel succes volgend seizoen. Volgende week wordt er door Volharding een kleine delegatie afgevaardigd naar het DES toernooi in Delft waarna de week erna de laatste thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart wordt gespeeld.

Doelpuntenmakers: Niels 5, Jacco 4, John 3, Jeanne 1


Volharding 1 - OJC’98 1

Zaterdag 21 april,

Deze middag stond de thuiswedstrijd tegen OJC uit Tilburg op het programma. Ondanks dat zij ver boven ons staan op de ranglijst hadden we de uitwedstrijd nog in het geheugen. Toen werd er een goede wedstrijd neergezet. De openingsfase was voor de tegenstander die de score opende en direct verdubbelde. Volharding wist wat terug te doen, maar kon niet voorkomen dat de tegenstander de voorsprong verder uitbouwde. Halverwege de eerste helft kregen we in een kort tijdsbestek aardig wat tegendoelpunten te incasseren. Bij een schamele ruststand van 3-12 was de wedstrijd dan ook al wel gespeeld. De tweede helft zou dus enkel nog voor de statistieken gespeeld worden. Het leek wel of Volharding daardoor alle schroom van zich af had gegooid, want ondanks de achterstand werd nu wel steeds vaker de korf gevonden. De tweede helft vielen de doelpunten over en weer, maar als we de statistieken erbij pakken dan zien we dat de tweede helft in een gelijke stand is geëindigd. Wat dat betreft is het jammer dat de score de eerste helft niet dichter bij elkaar lag. Volharding bepaalde de eindstand op 10-19 en daarmee vond de scheidsrechter het ook mooi geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. De komende twee weken geen wedstrijd op het programma. Volharding gaat zaterdag 12 mei op bezoek  bij koploper Olympia.

Doelpuntenmakers: Jack, John, Michelle, Niels en Sanne allen 2


ZKV 1 - Volharding 1

Zaterdag 14 april,

Na een week zonder wedstrijd stond deze middag de uitwedstrijd tegen ZKV op het programma. De score werd geopend door de thuisploeg, waarna Volharding pareerde en op voorsprong wist te komen. ZKV wist terug te komen en liet vandaag zien een stugge ploeg te zijn die er voor blijft gaan ongeacht de stand. Zij wisten dan ook de voorsprong van eerder deze wedstrijd terug te pakken. De eerste helft was het verdedigend te slap. We lieten teveel steken vallen en zo lieten we ZKV te makkelijk tot scoren komen en hielpen we hun de wedstrijd in. Ook aanvallend was het niet wat we wilden laten zien. Bij rust keek Volharding tegen een achterstand van 3 punten aan. Als we terug zouden kunnen komen tot dan hangen we er nog aan en is alles weer mogelijk. Echter gebeurde het tegendeel en ZKV kwam tot driemaal toe tot een doelpunt, waardoor de inhaalrace haast onmogelijk leek. Toch richtte Volharding zich weer iets op en wist weer langzaam iets te naderen. ZKV had veel rebound overwicht en kon zo lange aanvallen spelen. Hierdoor bleef er weinig tijd over om nog dichterbij te komen en was het slechts een kwestie van de wedstrijd uitspelen wetende dat het er vandaag niet in zou zitten. Het was vandaag ver ondermaats wat Volharding liet zien, wat resulteerde in een 15-11 eindstand en een nederlaag. Het was niet goed genoeg vandaag en ZKV mocht dan ook terecht de punten bijschrijven. Volharding zal zich weer op moeten richtten op volgende week te proberen weer goed partij de bieden aan OJC’98 dat op bezoek komt.

Doelpuntenmakers: Jack 3, Denise, Jacco en Niels 2, John en Sanne ieder 1


Voltreffers 1 - Volharding 1

Zaterdag 31 maart,

Net als de eerste helft van het veld begonnen we ook nu de eerste wedstrijd tegen Voltreffers. Waar we op het veld compleet werden weggespeeld wisten we in de zaal twee keer een goede wedstrijd neer te zetten, maar helaas zonder resultaat. De eerste helft waren er aan beide kansen genoeg kansen over en weer en ging het in de beginfase redelijk gelijk op. Halverwege de eerste helft wist Volharding zelfs een kleine voorsprong te pakken, maar helaas was deze maar van korte duur. Telkens als Voltreffers een gaatje dreigde te slaan wist Volharding op de juiste momenten mee te scoren. Volharding bleef daardoor goed in het spoor van de tegenstander met als resultaat een ruststand van 10-9. Wanneer we de tweede helft zo door zouden blijven gaan dan zou de wedstrijd nog alle kanten op kunnen gaan. Helaas bleef het slechts bij die gedachte, want de tweede helft kreeg Volharding de doelpunten te gemakkelijk tegen, waardoor Voltreffers al vroeg in de tweede helft kon uitlopen. Bij Volharding vielen de ballen niet en zelfs strafworpen wilden er niet meer in, waardoor goede kansen verloren gingen. Heel even leek Volharding weer aan te haken, maar de verdediging kon het antwoord van Voltreffers niet voorkomen. Halverwege de tweede helft wist Volharding dat er vandaag geen punten mee terug zouden gaan en dit was ook wel af te lezen aan het spel. Het enige wat restte was de wedstrijd geduldig uitspelen en uiteindelijk werd het gat helaas nog wel erg groot met een 24-14 eindstand. Volharding kon vandaag één helft aardig mee, maar heeft het in de tweede helft laten liggen.  Volgende week geen competitie vanwege de zaalfinale en de week daarna worden de pijlen gericht op de uitwedstrijd tegen ZKV.

Doelpuntenmakers: Sanne 4, Jacco en Jack 3, Niels 2, Denise en John ieder 1


Oranje Zwart 1 - Volharding 1

Zaterdag 10 maart,

De allerlaatste wedstrijd van het zaalseizoen werd gespeeld tegen Oranje Zwart. Volharding wilde deze wedstrijd koste wat kost winnen om zo nog een plekje te stijgen op de ranglijst en zo het seizoen positief af te sluiten. Volharding was deze middag op zichzelf aangewezen bij het ontbreken van de hoofdtrainer en de (hulp)coaches. Ondanks dat ging Volharding voortvarend van start en mocht in een van de eerste aanvallen direct een strafworp verzilveren. Niet veel later stond er voor Volharding al een 0-3 voorsprong op het scorebord. Oranje Zwart wist hierna ook het eerste doelpunt te noteren. Volharding stond lekker te korfballen en ging vrolijk door met scoren. Vooral het tweede aanvalsvak kon middels een uitblinkende rebound lange aanvallen spelen en veel blijven herhalen, waardoor de doelpunten vanzelf wel een keer vielen. Van 2-7 wist Volharding uit te lopen naar een 3-10 ruststand. In tegenstelling tot de thuiswedstrijd werd er deze keer bij rust wel een gat geslagen. Volharding wilde de tweede helft graag doorgaan met scoren, maar zo nu en dan sloop er wat gemakzucht in de ploeg waardoor niet altijd de juiste keuzes werden gemaakt. OZ kon hier van profiteren en wist langzaam weer wat dichterbij te komen. De opgebouwde marge bleek groot genoeg te zijn en Volharding was op het juiste moment weer wakker om de tegenstander niet te dichtbij te laten komen. Halverwege de tweede helft was het 8-13, maar door twee Volharding doelpunten op rij werd het gat weer iets vergroot. Volharding wilde graag de 20 halen, maar kwam uiteindelijk net wat tijd tekort om dit ook daadwerkelijk te bewerkstelligen. Met een fraaie doorloopbal en een afstandsschot die bijna het stempel  ‘middenlijntje’ (scheelde niet veel) mocht dragen werd de eindstand bepaald op 12-19. Al met al speelde Volharding vandaag een keurige wedstrijd met veel verschillenden doelpuntenmakers en werd er echt als een team gespeeld. Het doel om het zaalseizoen op de vierde plaats te eindigen en met een positief resultaat af te sluiten is behaald. Nu even rust en dan op naar de tweede helft op het veld.

Doelpuntenmakers: Jacco, Jack en Niels ieder 4, Sanne 3, John 2, Denise en Michelle ieder 1


Volharding 1 - 't Capproen 1

Zaterdag 17 februari,

In de laatste thuiswedstrijd van het reguliere zaalseizoen wilde Volharding er alles aan doen om deze middag met de punten van het veld te stappen en om het publiek te trakteren op een overwinning. De tegenstander was 't Capproen, waarvan eerder dit seizoen nog werd verloren. Volharding had dus nog iets recht te zetten tegen deze ploeg. Er werd scherp aan de wedstrijd gestart en met een 2-0 voorsprong was al vrij snel een gaatje geslagen. Dit werd zelfs uitgebouwd naar 4-0. De openingsfase was dan ook overduidelijk voor Volharding. 't Capproen wist hierna ook tot scoren te komen en omdat de productie bij Volharding even stokte wisten zij langzaam iets dichterbij te kruipen. Bij rust was er nog wel een klein verschil, maar niet meer zoals in de beginfase. Ruststand 6-4. De tweede helft zou deze voorsprong verder uitgebouwd moeten worden om de wedstrijd lekker rustig uit te kunnen spelen. Echter gebeurde precies het tegenovergestelde. Volharding startte slap aan de tweede helft en kreeg direct twee doelpunten om de oren, waardoor de voorsprong dus weer teniet werd gedaan. De tegenstander kwam langszij en zo keken we voor het eerst deze wedstrijd tegen een achterstand aan. Volharding wilde absoluut niet verliezen, rechtte de rug weer en ging er op en er over. Bij een tussenstand van 10-9 werd het nog even spannend, maar gelukkig werd er op het juiste moment gescoord waardoor het gaatje behouden bleef. De zege kwam uiteindelijk niet meer in gevaar en zo ging Volharding er verdiend met een 12-10 overwinning vandoor. Iedereen die deze laatste thuiswedstrijd de moeite heeft genomen om te kijken willen we via deze weg ook nog even bedanken. Volharding rest nog slechts één wedstrijd in de zaal alvorens het zaalseizoen er op zit. Zaterdag 10 maart gaat Volharding op bezoek bij Oranje Zwart.

Doelpuntenmakers: John 4, Jacco 3, Denise 2, Jack, Michelle en Niels ieder 1


ZKV 1 - Volharding 1

Zaterdag 3 februari,

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen ZKV op het programma. Een wedstrijd waarin er weer eens punten gepakt moesten worden na een reeks nederlagen de afgelopen weken. Het was de thuisploeg die de score deed openen, waarna Volharding direct pareerde. De start van de wedstrijd was enigszins moeizaam te noemen, wat ook wel bleek toen ZKV het eerste gaatje van twee verschil wist te slaan. Het was Jack - die overigens goed stond te spelen vandaag en de korf makkelijk wist te vinden- met weer een raak afstandsschot die ons in de race hield in de beginfase van de wedstrijd. Het team had het vertrouwen dat het nog wel goed zou komen en dat we wel weer terug in de wedstrijd zouden komen. Volharding bleef rustig en wist nog voor rust de schade te herstellen en met een minieme voorsprong van 8-9 de kleedkamer op te zoeken. De tweede helft begon Volharding sterker en wist al snel de voorsprong uit te bouwen. Met een tactische wisseling waarbij zelfs de coach van de dag nog even het veld zou betreden werd de balans in beide vakken getracht te herstellen en dit pakte alles behalve verkeerd uit. Bij een 8-14 stand leek er geen vuiltje aan de lucht voor Volharding, maar toch moest het nog even waakzaam zijn na de kleine opleving van ZKV die terug wisten te vechten tot 12-14. De slotminuten leken daardoor nog even spannend te gaan worden, maar onze vaste reserve Jeanne wist met twee rake doorloopballen de wedstrijd in het slot te gooien en de eindstand te bepalen op 12-16. Een mooie eindstand en een overwinning die als collectief tot stand kwam, waarbij iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Komende week geen wedstrijd en de week erna alweer de laatste thuiswedstrijd in de zaal met als tegenstander ’t Capproen.

Doelpuntenmakers: Jack 5, Jacco 3, Denise, Jeanne en John 2, Niels en Sanne ieder 1


Volharding 1 - Luctor 1

Zaterdag 27 januari,

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen nummer twee Luctor op het programma. Een tegenstander waartegen de laatste keer goed werd gespeeld, maar toen werd de wedstrijd in de slotfase uit handen gegeven. Deze keer startte Volharding sterker aan de wedstrijd en werd al vrij snel de 1-0 er in gegooid, niet veel later gevolgd door de 2-0. Volharding wist dit niveau gedurende het eerste kwartier goed vast te houden en behield een voorsprong tot een 6-4 tussenstand. Vanaf dat moment kwam de tegenstander ook steeds beter in de wedstrijd en wist langzaam maar zeker dichterbij te komen. De voorsprong werd, ondanks dat Volharding het betere van het spel had, door Luctor teniet gedaan en zo keken we bij rust ineens tegen een 7-8 achterstand aan. Het was duidelijk dat er zeker nog niks verloren was, maar dat de focus van het eerste kwartier weer terug gevonden moest worden. Het was Luctor dat na rust als eerste scoorde, maar niet veel later werd de aansluiting weer gevonden. Luctor wist de tweede helft net iets makkelijke de korf te vinden dan Volharding, waardoor Volharding telkens net niet op gelijke hoogte wist te komen. Bij een 11-13 stand halverwege de tweede helft leek er dan ook nog niks aan de hand, want Volharding bleef er voor gaan maar wist de (grote) kansen die zij kregen niet te benutten. De tegenstander daarentegen maakte hun kansen wel af en wisten er in het restant van de wedstrijd nog een aantal te scoren waardoor zij nog verder uitliepen. De eindstand werd bepaald op 12-19. Een ietwat geflatteerde uitslag, want Volharding had vandaag zeker kansen om de wedstrijd naar hun hand te zetten, maar Luctor ging beter met de kansen om waardoor zij verdiend de winst mee naar huis namen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen ZKV waarin Volharding graag weer eens punten hoopt te halen.

Doelpuntenmakers: Niels 4, Jacco 3, Roxanne 2, Jack, John en Sanne ieder 1


Blauw Wit 1 - Volharding 1

Zaterdag 20 januari,

Vandaag stond de uitwedstrijd bij en tegen koploper Blauw Wit op het programma. Dat het een zware wedstrijd zou worden waarbij de winstkansen overduidelijk bij de opponent zouden liggen was vooraf al bekend, maar ondanks betraden we het veld met de instelling het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken vandaag. Blauw Wit opende de score en liep gestaag uit naar een 3-0 voorsprong alvorens Volharding middels een strafworp iets terug mocht doen. In de beginfase wist Volharding het nog redelijk verdedigend neer te zetten, maar halverwege de eerste helft begon Blauw Wit de korf steeds makkelijker te vinden en liepen via een tussensprint uit naar 8-2. Volharding probeerde iets te vaak mee te gaan in het spel van Blauw Wit waardoor er ook veel onnodig balverlies werd geleden en zo de tegenstander de kans werd geboden om nog verder uit te lopen. Helaas voor ons deden zij dit ook en keken we tegen bij rust tegen een inmiddels flinke achterstand van maar liefst 16-3 aan. De tweede helft betrof dan ook slechts een formaliteit en er kon dus vrijuit gespeeld worden zonder dat er ook nog maar iets op het spel stond. De tweede helft was het aan Volharding om de stand nog wat op te krikken en er nog een enigszins aanzienlijke eindstand van proberen te maken. Het eerste doelpunt na rust kwam op naam van Volharding, wat na nog een aantal doelpunten langzaam weer iets dichterbij kroop. Blauw Wit maakte zich echter weinig zorgen en scoorde tussendoor ook gewoon mee. Het vizier stond niet helemaal op scherp, want op het oog makkelijke kansen werden er niet in gegooid. Aan de steun van het Volharding publiek heeft het niet gelegen, want zij stonden ondanks de achterstand achter het team. Bedankt voor komen kijken iedereen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 26-13. Op basis van de tweede helft is er toch nog iets positiefs te melden, want deze werd (voor de snelle rekenaars) met 10-10 gelijkgespeeld. Een klein lichtpuntje van een verder matige wedstrijd. De koploper was vandaag vele malen beter en de focus zal verlegd moeten worden naar de resterende wedstrijden van het seizoen waarin de punten wel behaald moeten worden. Volgende week komt Luctor op bezoek, een tegenstander waartegen ook weer alles uit de kast zal moeten worden gehaald.

Doelpuntenmakers: John 4, Jacco, Niels en Sanne 2, Denise, Jack en Roxanne ieder 1


Volharding 1 - Voltreffers 1

Zaterdag 13 januari,

Deze middag stond er net als vorige week weer een thuiswedstrijd op het programma, maar deze keer zou nummer drie van de ranglijst Voltreffers op bezoek komen. De uitwedstrijd werd nipt verloren, dus we wisten dat er zeker kansen lagen voor een goed resultaat. Volharding opende de score waarna vrijwel direct Voltreffers een antwoord paraat had. Het op en neergaande spel qua doelpunten was typerend voor de eerste helft, want het lag de eerste helft vrij dicht bij elkaar. Voltreffers wist vlak voor tijd een klein gaatje te slaan, maar Volharding mocht nog één keer aan gaan vallen. Met een alles of niets schot van vrij ver werd getracht de aansluiting weer te vinden en jawel, deze viel binnen waardoor de rust in gegaan werd met een 9-10 stand. Er was dus zeker nog niks verloren, maar er moest beter omgegaan worden met het balbezit en worden gezocht naar beter kansen. Volharding wist dan ook weer op gelijke hoogte te komen met de tegenstander begin tweede helft. Vanaf dat moment echter, wist Voltreffers weer een gaatje te slaan van een aantal doelpunten. Volharding wist weer op te krabbelen naar 13-15, maar kon vanaf dat moment niet voorkomen dat Voltreffers weer verder uit zou lopen. Een klein kwartier voor tijd was het verschil telkens 4 á 5 doelpunten en werd de kans op een overwinning steeds kleiner. Volharding wist nog maar een aantal doelpunten tegenover die van de tegenstander te zetten waardoor zij de wedstrijd eenvoudig uit konden spelen. Bij een eindstand van 15-20 werd er afgefloten door de uitstekend leidende scheidsrechter van de middag. Volharding kon het de tweede helft niet meer bolwerken en wist helaas niet meer terug in de wedstrijd te komen. Zonde, want er had meer in gezeten vandaag. Volgende week wacht Volharding de pittige uitwedstrijd bij koploper Blauw Wit.

Doelpuntenmakers: Niels 5, Jacco 3, John, Michelle en Sanne 2, Denise 1


Volharding 1 - Oranje Zwart 1

Zaterdag 6 januari,

De eerste wedstrijd na de jaarwisseling zou een belangrijke zijn voor Volharding. Van tegenstander Oranje Zwart zou gewonnen moeten worden om weer voorzichtig ietsjes te stijgen op de ranglijst en weer terug in de middenmoot te geraken. Op het veld werd hier gemakkelijk van gewonnen, maar zoals al eerder is gebleken, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Volharding schoot het best uit de startblokken en wist al vrij snel op een 2-0 voorsprong te komen. Ondanks de goed start wisten we niet echt weg te lopen bij de tegenstander, want OZ wist weer op gelijke hoogte te komen en zelfs brutaal een 3-5 voorsprong te pakken. Kleine foutjes en onoplettendheden werden door hun benut, waardoor we dit dus weer recht moesten zien te zetten. Toch was er geen reden tot paniek, want er was voldoende geloof in de ploeg dat we de stand wel weer gelijk zouden trekken. Dit gebeurde ook en de achterstand werd vervolgens omgezet in een 8-6 voorsprong. In de laatste secondes voor rust werd de korf nog een keer gevonden en zochten we de kleedkamer op met een comfortabele 9-6 ruststand. De tweede helft wilden we de score uitbreiden en nog meer doelpunten proberen te maken, maar dit ging bij vlagen goed, maar soms ook erg moeizaam. Een strafworp die door Volharding bovenhands werd genomen deed de wenkbrauwen nog even fronsen halverwege de tweede helft, maar deze werd gescoord dus kon het publiek er wel om lachen. Gedurende de tweede helft werd de score langzaam uitgebouwd en zou de overwinning niet meer in gevaar komen. OZ mocht in de slotfase, zoals al aantal keer eerder deze wedstrijd aanleggen vanaf de stip en dacht zo het laatste doelpunt te hebben gemaakt. Niets was minder waar, want ook nu werd er in de allerlaatste seconde nog een doelpunt gemaakt door Volharding waarmee de eindstand werd bepaald op 16-10. Het jaar goed gestart met een lekkere en zeer welkome overwinning voor Volharding die deze wedstrijd goed heeft gecontroleerd en netjes heeft uitgespeeld. Volgende week beginnen we met de terugronde en komt Voltreffers op bezoek, een lastige tegenstander.

Doelpuntenmakers: Niels 6, Jacco 5, John 2, Denise, Jack en Michelle ieder 1


’t Capproen 1 - Volharding 1

Zaterdag 16 december,

De laatste wedstrijd van het jaar was de uitwedstrijd bij ’t Capproen. Volharding begon aanvankelijk nog goed aan de wedstrijd, maar de tegenstander wist al snel langszij te komen. De eerste helft ging hierdoor gelijk op, maar toch had Volharding lichtelijk overwicht. Bij een ruststand van 4-5 was er dus nog niks beslist en kon het nog alle kanten op gaan. De tweede helft leek er weinig aan de hand toen Volharding gestaag uitliep naar en een klein gaatje wist te slaan naar een 5-8 stand. Volharding kon niet doordrukken het verschil niet groter maken door een gebrek aan scorend vermogen deze fase. De tegenstander wist hiervan te profiteren en terug te komen tot 8-8 waardoor de wedstrijd weer helemaal open lag. Door twee strafworpen (waarvan zeker 1 onterecht) in de slotfase kantelde de wedstrijd volledig en kon ’t Capproen de wedstrijd naar zich toe trekken. Een minuut voor tijd scoorde Volharding nog wel de aansluiting, maar er was onvoldoende tijd over om nog op gelijke hoogte te kunnen komen. Eindstand 11-10. Volharding heeft dit verlies aan zichzelf te wijten door de wedstrijd zo makkelijk uit handen te geven en dat maakt het extra zuur. Het kerstreces komt precies op tijd, zodat iedereen weer even kan opladen en we na de jaarwisseling weer fris aan de start kunnen verschijnen.

Doelpuntenmakers: Jacco en John 3, Denise en Niels 2


Volharding 2  - Focus 2

Zaterdag 9 december,

Afgelopen zaterdag had het 1e een vrije zaterdag dus was het aan Volharding 2 om als "hoofd act" van de middag te laten zien wat ze konden. De verwachtingen van het thuispubliek waren hooggespannen, want vorige week gingen zij halverwege aan de thee met een ruststand van maar liefst 10-0(!). De tegenstander van deze week was Focus 2 en ook zij moesten er aan geloven om het op te nemen tegen het sterrenensemble. De wedstrijd stond onder leiding van onze eigen Mike, die overigens de wedstrijd uitstekend onder controle had, geen tegenspraak duldde en de spelers op vakkundige wijze met de nodige gebaren uit de scheidsrechterswereld duidelijk maakte wat zij al dan niet fout deden. Dat deze keer niet voor rust al een basis werd gelegd voor een overwinning bleek al vrij snel, want ondanks dat beide teams genoeg kansen hadden kregen zij geen van alleen dat balletje in het mandje. Zou het aan de "Focus" hebben gelegen? Wie zal het zeggen. Uiteindelijk werd de ban gebroken door de tegenstander waarna Jasmijn op slinkse wijze met een doorloopbal voor Volharding de 1-1 op het scorebord toverde. Deze stand leek ook de ruststand te worden, want wat Volharding ook probeerde de doelpunten bleven uit. Met een droge knal zette de tegenstander dan toch de ruststand van maar liefst 1-2 neer, eerder een voetbal stand dan dat je het bij korfbal zou verwachten. Veel minder doelpunten dan de eerste helft konden er in het tweede bedrijf dan ook niet vallen. De tweede helft was het wederom Focus dat het eerste doelpunt op hun naam schreef. Vanaf dat moment stond Jacko B op en liet zijn ware klasse zien -  achteraf zou hij verklaren dat hij zijn tegenstander door had en hem daardoor te slim af was -  en zorgde er met twee doelpunten eigenhandig voor dat de stand weer gelijk werd getrokken. Vanaf dat moment ging het publiek er eens goed voor zitten en bestelde nog maar een drankje, want dit kon nog wel eens leuk worden. Met doelpunten van Lian, Anja en wederom Jacko werd de stand uitgebouwd. En we weten allemaal, als Anja het eenmaal op d'r heupen krijgt dan is ze niet te houden en krijgt de tegenstander het nog zwaar. Waar er eerder in de wedstrijd nog een strafworp werd gemist kon het doorgaans kritische publiek in de kantine (lees aan de bar) opgelucht ademhalen toen Jack een schot werkelijk fenomenaal en loepzuiver ringloos binnen schoot. Niks van aan trekken Jack, want hebben we niet allemaal wel eens een strafworp gemist? Om met de woorden van Jack te spreken, als je ze niet neemt kun je ze niet missen ook. En zo is het maar net. De kritiek maakte langzaam plaats voor de lofzang want alle doelpunten werden van achter het glas luid bejubeld en bezongen door de trouwe aanhang. De tegenstander wist hier en daar ook nog wat terug te doen, maar Johan liet het er uiteraard niet bij zitten en schoot met een voor hem zo kenmerkend schotje beheerst raak. De wedstrijd werd uiteindelijk niet meer uit handen gegeven en bij een stand van 10-6 vond onze leidsman het welletjes geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. Na een korte nabespreking was het tijd voor een drankje en voor sommigen om een welverdiende douche te pakken. Bij binnenkomst in de kantine werden zij luidkeels toegezongen door de trouwe supportersschare om de overwinning te vieren. De tegenstander daarentegen bleek ook geen slechte voor de 3e helft, want zij bleven in tegenstelling tot sommige andere tegenstanders nog best lang zitten. Goed gedaan Volharding 2 en gefeliciteerd met de punten.  


Volharding 1 - ZKV 1

Zaterdag 2 december,

Na een reeks van nederlagen snakte Volharding er naar om de eerste punten van het seizoen te pakken. Dit moest gaan gebeuren tegen ZKV, inmiddels geen onbekende tegenstander meer. Pas na 5 minuten werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gemaakt door de gasten. Minuten later gevolgd door de gelijkmaker van Volharding. Kansen zat gedurende de eerste helft, maar helaas werden deze maar mondjesmaat omgezet in een doelpunt. ZKV daarentegen wist de kansjes die ze kregen wel af te maken waardoor we ineens tegen en 1-3 achterstand aankeken halverwege de eerste helft. Geen reden tot paniek, want met het gevoel dat we het wel weer gelijk zouden trekken zat het wel goed. Gelukkig werd deze achterstand kort voor rust omgezet in een 4-3 voorsprong, waarmee we ook de kleedkamer zouden opzoeken. De tweede helft wist te tegenstander direct de gelijkmaker te noteren en begonnen we weer van voor af aan. Middels twee rake afstandsschoten was daar dan voor het eerst een voorsprong van twee doelpunten. ZKV gaf echter niet op en kon mede door een lange heer onder de korf blijven aanvallend blijven herhalen. Bij 8-8 hadden zij de stand dan ook weer gelijk getrokken en begon het getouwtrek weer. De schoten vielen toch wel lekker binnen vandaag wat ook bleek toen Volharding binnen 4 minuten de stand had veranderd in 11-8. Voorsprong uitbouwen en de wedstrijd uitspelen zou je zeggen, maar ook nu was het nog niet gedaan en wist de tegenstander ons weer te naderen tot 11-10. Twee minuten voor tijd werd de wedstrijd dan uiteindelijk toch beslist toen de 12-10, wat tevens de eindstand was, op het scorebord werd gezet. Ondanks dat het niet helemaal foutloos verliep vandaag, toch een broodnodige overwinning geboekt waarmee de twee punten lekker in eigen huis werden gehouden. Volgende week een weekje rust wanneer de week erna de laatste wedstrijd van kalenderjaar wordt gespeeld uit bij ’t Capproen.

Doelpuntenmakers: Niels 7, Jacco 2, Collin, John en Roxanne ieder 1


Luctor 1  - Volharding 1

Zaterdag 25 november,

Na de blamage van vorige week wilden we graag sportieve revanche nemen. Daarvoor moest de rug weer gerecht worden en zouden we er weer moeten staan deze wedstrijd, met als tegenstander Luctor. Het was Luctor dat de score opende, maar beide teams deden in de beginfase niet voor elkaar onder, want tot 2-2 ging het gelijk op. De kansen die werden gecreëerd werden niet afgemaakt en omdat Luctor de korf wel wist te vinden wisten zij een klein gaatje te slaan naar 5-2. Volharding kwam langzaam beter in haar spel en wist geleidelijk deze achterstand om te zetten in een 5-6 voorsprong. Vanaf dat moment ging het weer gelijk op en stond het vlak voor rust 7-7. Door twee (onnodige) tegendoelpunten in de slotfase van de eerste helft gingen we dus niet met een gelijke stand, maar met een kleine achterstand de rust in. Ondanks dat we weer op achterstand waren gekomen was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld. Desondanks wist Luctor toch de voorsprong uit te breiden naar 11-7 in plaats van dat wij dichterbij konden komen. Dit gat bleek de tweede helft niet meer te dichten, want ondanks dat Volharding wel doelpunten bleef maken deed Luctor dit ook wanneer dit nodig was. Hierdoor bleef het verschil steeds 3 a 4 doelpunten in he voordeel van de tegenstander. Het laatste doelpunt kwam uit de handen van Volharding toen in de laatste minuut nog een vrije bal benut werd en zo de eindstand werd bepaald op 17-14. Ondanks dat er vandaag werd verloren is er toch een redelijk goede wedstrijd neergezet door het team. Dit neemt niet weg dat het zuur is dat je met lege handen blijft staan en niet een punt mee kunt nemen. Het werd vandaag op kleine dingen beslist en het viel helaas net niet onze kant op deze keer. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen ZKV waarin hopelijk de eerste punten van het seizoen genoteerd kunnen worden.

Doelpuntenmakers: Niels 5, Jacco en John 3, Denise, Michelle en Sanne ieder 1


Volharding 1 - Blauw Wit 1

Zaterdag 18 november,

Na de nipte nederlaag van vorige week was er vertrouwen getankt voor de wedstrijd tegen Blauw Wit. Het tweede had het goede voorbeeld al gegeven met een keurige overwinning op Zaamslag 2, dus ook het eerste team wilde vandaag zo goed als mogelijk tegenstand bieden aan de tegenstander. Al vrij snel werd duidelijk dat Blauw Wit niet voor niets een van de titelkandidaten is, want we kregen niks cadeau en moesten vanaf minuut 1 werken voor elke bal. Binnen tien minuten stonden we al met 0-5 achter waarna het eerste Volharding doelpunt pas genoteerd mocht worden. De tegenstander wist vrij gemakkelijk de korf te vinden terwijl bij Volharding weinig tot niks lukte in aanvallend opzicht, mede door het goede verdedigen van Blauw Wit. Bij een ruststand van 2-13 was de wedstrijd  dan ook al wel gespeeld en dus was de tweede helft slechts een formaliteit. De tweede helft ging Blauw Wit rustig door met doelpunten maken en had weinig medelijden met Volharding, dat slechts hier en daar nog een doelpunt zou maken. Voor Volharding was er weinig eer meer te behalen met zo'n enorme achterstand. De lijdensweg werd beëindigd bij een 6-25 eindstand. Vandaag was het een wedstrijd die nooit een wedstrijd zou worden en waarbij het vanaf minuut 1 al een gelopen race leek.. Het vizier zal weer op scherp moeten, want volgende week zullen we er weer moeten staan, wanneer de lastige uitwedstrijd tegen Luctor op het programma staat.

Doelpuntenmakers: Jacco, John en Niels ieder 2 


Voltreffers 1 - Volharding 1

Zaterdag 11 november,

De zaalcompetitie is weer van start gegaan en voor Volharding 1 direct een reeks wedstrijden waarbij de spelers flink aan de bak mogen. Een goede testcase om te kijken waar we staan zo aan het begin van het seizoen. De tegenstander deze middag was Voltreffers uit Oosterhout. Op het veld was dit tevens de eerste wedstrijd en toen werd er uiteindelijk flink verloren. Vandaag de kans om revanche te nemen voor deze wedstrijd en te laten zien dat we dit niet weer wilden laten gebeuren. Het was Voltreffers dat de score opende waarna wij tegen wisten te scoren. Vanaf de 2-2 ging het beter lopen en vielen de ballen gemakkelijk binnen van 2-4 werd uitgelopen naar 2-6. Vanaf dat moment begon helaas ook de slordigheid in het spel te kruipen en werd er net wat te slap verdedigd waar we juist kort wilden verdedigen. Voltreffers profiteerde van deze momenten en wist langzaam maar zeker weer terug in de wedstrijd te komen. Vanaf 7-7 was het weer gelijk en had Voltreffers het betere van het spel. Dit resulteerde in een 10-8 ruststand. Na rust was het zaak om weer snel aan te haken en niet direct tegen een flinke achterstand aan te lopen wat in de eerdere ontmoeting op het veld wel gebeurde. Volharding bleef er voor strijden en bleef qua score dicht bij de tegenstander, want het verschil zou nooit meer zijn dan twee. Telkens als de aansluitingstreffer werd gemaakt deed Voltreffers er weer een schepje bovenop en scoorde, ondanks dat er erg strak werd verdedigd, op de momenten dat het moest. Vlak voor tijd was het weer erg spannend bij een stand van 16-15. Volharding zou nog een kans krijgen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar deze poging strandde, waardoor de tegenstander weer in balbezit was. De resterende tijd werd vakkundig uitgespeeld, waardoor de 16-15 stand uiteindelijk ook de eindstand zou zijn. Ondanks een goede wedstrijd aan het einde toch geen punten en met lege handen naar huis. Extra zuur als je bedenkt dat het er gezien de wedstrijd zeker in had gezeten. Toch mogen we met opgeheven hoofd richting de volgende wedstrijd kijken. Blauw Wit, een van de titelkandidaten, komt dan op bezoek en is de volgende tegenstander waar Volharding het tegen opneemt. Tevens ook de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, waarin alle steun uiteraard goed gebruikt kan worden.

Doelpuntenmakers: Jacco 5, Jack, John en Niels 3, Denise 1


Volharding 1 - ’t Capproen

Zaterdag 14 oktober,

De laatste wedstrijd op het veld was de thuiswedstrijd tegen ’t Caproen uit Hellevoetsluis. Vorig seizoen hebben we het verschillende keren lastig gehad tegen deze ploeg, dus we wisten wat we konden verwachten. Na 5 minuten werd de score door Volharding geopend. De tegenstander deed wat terug en liep zelfs uit naar een 1-3 voorsprong. Ondanks dat Volharding genoeg kansen kreeg en vaak opnieuw mocht aanleggen voor een schot bleven de doelpunten helaas uit. Het gat werd uiteindelijk door twee afstandsschoten wel weer gedicht en zodoende was de stand weer gelijk. Dit herhaalde zich nog een keer waardoor de kleedkamer opgezocht werd bij een 4-4 gelijke stand. De tweede helft was het Volharding dat beter uit de kleedkamer kwam en binnen tien minuten een klein gaatje wist te slaan naar een 7-5 stand. ’t Capproen bleef er echter voor gaan, wist weer op gelijke hoogte te komen en zelfs de voorsprong weer terug te pakken. Met nog een paar minuten op de klok werd de aansluitingstreffer genoteerd en was het de laatste aanvallen dus alles of niets om nog te proberen een punt uit het vuur te slepen. Er werd weliswaar nog wel een keer gescoord, maar de tegenstander was goed wakker en zat er dicht bovenop waardoor deze vanwege verdedigd helaas niet op het scoreformulier genoteerd kon worden. Vlak hierna vond de scheidsrechter het mooi geweest en stond Volharding bij een eindstand van 8-9 uiteindelijk met lege handen. Erg zuur puntverlies voor Volharding wat door deze nederlaag door datzelfde ’t Capproen gepasseerd werd op de ranglijst. Volharding heeft zichzelf hiermee tekort gedaan, want er had absoluut meer in gezeten. Het duurt nog even, maar toch staat het zaalseizoen over een aantal weken weer voor de deur. We hebben dus nog even de tijd om ons voor te bereiden en om weer fris aan de start te verschijnen.

Doelpuntenmakers: Niels 3, Collin 2, Gisela, Jacco en Roxanne ieder 1


Oranje Zwart 1 - Volharding 1

Zaterdag 7 oktober,

Na de nederlaag van vorige week kon Volharding een overwinning goed gebruiken. In de stromende regen en op het drassige en slikkerige veld van Oranje Zwart moest het gaan gebeuren. Ondanks het wennen aan de omstandigheden en de vele glijpartijen begon Volharding sterk aan de wedstrijd en pakte al vrij snel een 0-2 voorsprong. Een beter begin kun je je niet wensen, maar daarna viel het een tijdje stil en wist OZ ook hun eerste doelpunt te maken. Volharding moest weer even zoeken, maar daarna vielen de doelpunten als vanzelf. OZ wist de kansen niet af te maken en had hier en daar wat pech met de afronding, waardoor we met een zeer comfortabele 2-9 stand de rust in gingen. De tweede helft wilden we uiteraard doorgaan waar we waren gebleven en meer doelpunten proberen te maken.  Aan het begin van de tweede helft vielen de doelpunten wederom gemakkelijk en werd de korf weer meermaals gevonden. Halverwege stokte de productie en volgde er een periode van bijna een kwartier waarin het niet lukte om een doelpunt te maken wat verhinderde dat Volharding vandaag een echte monsterscore neer zou zetten. OZ scoorde de tweede helft tussendoor ook meerdere keren mee en wist zo de stand nog iets op te krikken. Volharding probeerde wat het waard was om de 20 op het scorebord te krijgen, maar dit bleek net niet meer haalbaar. Desalniettemin een lekkere, mooie en verdiende overwinning behaald. Ondanks de nattigheid en het vele uitglijden toch een goede wedstrijd neer weten te zetten met een uiteindelijke eindstand van 10-19. Volgende week alweer de laatste wedstrijd op het veld voor we de zaal in gaan, ’t Capproen komt op bezoek deze middag. Aansluitend aan deze laatste thuiswedstrijd staat de mossel avond weer op het programma waarin we hopen weer veel supporters te mogen verwelkomen.

Doelpuntenmakers: Niels 7, John 5, Jacco 3, Collin 2, Denise en Sanne ieder 1


Volharding 1 - Olympia 1

Zaterdag 30 september,

Dit weekend stond er net als vorige week een wedstrijd tegen een onbekende tegenstander op het programma. Deze keer tegen Olympia uit Spijkenisse. Waar het vorige week in de beginfase even aftasten was in de beginfase was het deze keer niet anders. Na 5 minuten werd de score door de bezoekers geopend, niet veel later gevolgd door de 0-2. De toon was gezet en Volharding moest in de achtervolging. Er moest hard voor geknokt worden, maar ook aan Volharding zijde begonnen de doelpunten te vallen. Een 4-6 achterstand werd vlak voor rust zelfs nog omgebogen in een 6-6 gelijke stand. De tweede helft zou het lekker zijn als het Volharding zou zijn dat als eerste een doelpunt zou mogen bijschrijven. Helaas liep het even anders dan dat we in gedachten hadden, want het was de tegenstander die er een aantal op rij raak wist te schieten. Bij een stand van 8-10 kon Volharding nog bijblijven, maar het beste was er vanaf bij Volharding. Olympia daarentegen bleef gestaag door scoren en Volharding kwam er de tweede helft nauwelijks meer aan te pas. Met het laatste doelpunt in de slotseconde bepaalden de gasten de eindstand op 9-18. Van het harde werken voor de doelpunten in de eerste helft was in de tweede helft nauwelijks nog iets terug te zien. Een nederlaag tegen de koploper is geen schande, maar toch hoop je vooraf de schade te beperken en dat is vandaag niet gelukt. De komende weken zullen de punten gepakt moeten worden om met een goed gevoel naar het zaalseizoen toe te werken.

Doelpuntenmakers: Collin, John, Niels en Sanne allen 2, Jacco 1


OJC’98 1 - Volharding 1

Zaterdag 23 september,

Vandaag stond ons de uitwedstrijd te wachten tegen het onbekende OJC’98. Aan de ene kant lastig als je niks weet van de tegenstander, aan de andere kant ook wel weer eens leuk. De beginfase van de wedstrijd was het voor beide teams even aftasten en duurde dan ook vrij lang voordat de score door de thuisploeg werd geopend. Bij Volharding liep het aanvallend niet erg soepel. Kansen zat, maar het schot liep niet lekker en ook doorlopers die normaal gesproken tot doelpunt zouden zijn gepromoveerd werden niet afgemaakt wat af en toe tot de nodige frustratie leidde. In deze fase kreeg onze spits John ook nog eens de gele kaart getoond voor te wild in komen bij een vrije bal. Toch deden beide teams niet voor elkaar onder de eerste helft en bleven zij in elkaars spoor, getuige de ruststand van 5-5. De tweede helft zou het beter moeten gaan lopen om de vele doelpogingen ook daadwerkelijk in doelpunten om te zetten. Ook de tweede helft werd er niet sterk gestart aan Volharding kant.  De tegenstander daarentegen kwam steeds beter in z’n spel en maakte de kansen die zij kregen wel af. Zij liepen uit naar vier en zelfs vijf doelpunten verschil bij een 10-5 tussenstand. De moed zakte deze fase in de schoenen, niet alleen doordat de doelpunten niet wilde vallen, maar ook omdat de scheidsrechter van dienst er een potje van maakte met zijn dubieuze beslissingen, aan beide kanten welteverstaan. Toch wisten we onszelf weer terug te knokken in de wedstrijd en bij een stand van 13-12 lag de wedstrijd weer helemaal open en kon het nog alle kanten op. Vlak daarna kregen we  een – in onze ogen onterechte – strafworp tegen wat ons uiteindelijk de kop zou kosten in deze wedstrijd. Met nog een minuut of 8 te spelen scoorde de tegenstander nog een aantal keer en wisten wij geen doelpunt meer te produceren waardoor de eindstand werd beslist op 16-12. Ondanks de nederlaag toch een aardige wedstrijd neergezet vandaag en als we iets meer geluk hadden gehad had het balletje ook onze kant op kunnen rollen. Dit zullen we mee moeten nemen naar volgende week wanneer huidige koploper en ook onbekende tegenstander Olympia op bezoek komt.

Doelpuntenmakers: Niels 6, Sanne 3, Denise, John en Roxanne ieder 1


Volharding 1 - ZKV 1

Zaterdag 16 september,

Na een weekje vrij stond vandaag de tweede wedstrijd op het programma. Wederom thuis, maar ditmaal tegen ZKV. Na een minuut of 8 werd door Volharding de score geopend. Hierna zou er een fase aanbreken van maar liefst 20 (!) minuten waarin er niet gescoord werd. De aanval wist de korf maar niet te vinden terwijl de verdediging een dikke pluim verdiende door het zo lang dicht te houden en geen doelpunt weg te geven. Voor rust werd de 3-1 nog binnen geschoten, waardoor het geen monsterscore was bij rust, maar wel een klein gaatje was geslagen. Volharding wilde na rust de score graag uitbouwen en dit lukte ook, want na rust ging het steeds beter lopen en werd de score geleidelijk uitgebouwd. De aanval gooide het over een andere boeg en zo werd de korf steeds vaker gevonden. Van 7-3 na een kwartier spelen werd er uitgelopen naar een 10-5 tussenstand. Het verzet van ZKV was gebroken en kon de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld worden zonder dat deze nog in gevaar zou komen. Middels een vrije bal werd de eindstand door Volharding bepaald op 13-6. Een lekkere en keurige overwinning voor Volharding. Hierbij dient nog even vermeld te worden dat de dames goed mee gescoord hebben deze wedstrijd, goed gedaan. Volgende week wacht er een uitwedstrijd in Tilburg tegen het onbekende OJC’98.

Doelpuntenmakers: Niels 4, John en Sanne 3, Denise, Jack en Michelle ieder 1


Volharding 1 - Voltreffers 1

Zaterdag 2 september,

Na een korte oefencampagne met een aantal oefenwedstrijden ging vandaag dan eindelijk het nieuwe seizoen van start. De eerste tegenstander die in Yerseke op bezoek kwam was Voltreffers uit Oosterhout. Tegen deze tegenstander was een aantal jaren geleden voor het laatst gespeeld en we wisten alleen dat zij uit de 3e klassen kwamen. De beginfase was het voor beide teams even aftasten, maar ze deden niet voor elkaar onder en kwamen om en om op voorsprong. Volharding bleef middels een aantal rake vrije ballen in de race en tot 4-4 ging het dan ook gelijk op. Vlak voor rust wist Voltreffers een gaatje te slaan en door onnodige balverlies wisten zij dit op slag van rust nog iets te vergroten met als gevolg een ruststand van 5-8. De tweede helft zou het belangrijk zijn direct te scoren om in het spoor van Voltreffers te blijven. Volharding speelde een matige en slordige tweede helft, wist de kansen niet af te maken en in het tweede bedrijf nog slechts twee keer tot scoren te komen. Voltreffers profiteerde van de slordigheden aan Volharding zijde en wist hun kansen wel in doelpunten uit te drukken. Uiteindelijk wisten zij het gat nog vrij groot te maken en de eindstand te bepalen op 7-17.  Er had misschien wel meer in gezeten vandaag, maar het spel kwam er nog niet uit deze eerste wedstrijd. Volgende week staat er voor Volharding geen wedstrijd op het programma. De week erna komt ZKV op bezoek.


Seizoen 2016 / 2017

 

Volharding 1 - Luctor 1

Zaterdag 27 mei,

Vandaag alweer de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen. De tegenstander op deze bloedhete middag was Luctor uit Terneuzen. De tegenstander was op volle oorlogssterkte naar Yerseke afgereisd, want degene die als winnaar van het veld zou stappen zou de tweede plaats veiligstellen en wellicht promotie naar de 3e klasse afdwingen. Volharding begon niet heel sterk aan de wedstrijd en moest na een 0-2 achterstand al direct in de achtervolging. Bij 2-6 moesten we dan ook serieus aan de bak om het gat niet te laten oplopen. Dit bleek echter niet eenvoudig, want er moest veel arbeid geleverd worden in de warmte om in de wedstrijd te blijven. Met een ruststand van 6-8 waren we weliswaar niet helemaal terug in de wedstrijd, maar bleven we wel aanklampen. De aansluitingstreffer hing in de lucht, maar in plaats daarvan vergrote Luctor de voorsprong en waren we weer terug bij af. Halverwege de tweede helft kwamen we weer op het inmiddels bekende gaatje van twee doelpunten (11-13) verschil. Een korte fase waarin er niet gescoord werd moest het gebeuren, maar het lukte niet om de stand weer gelijk te trekken. Toen Luctor vervolgens twee keer scoorde wisten we dat het er niet meer in zat en was de wedstrijd wel gespeeld. Luctor zette nog even aan en bepaalde zo de eindstand op 11-18. Het zat er niet in vandaag en Luctor was dan ook de verdiende winnaar deze middag. Via deze weg dan ook nog gefeliciteerd met de promotie en succes volgend jaar in de 3e klasse. Met deze wedstrijd werd het seizoen beëindigd en dus kan iedereen zich op gaan maken voor het familietoernooi over twee weken om daarna van een aantal korfbal vrije weken te genieten. Tot volgend seizoen!

Doelpuntenmakers: Niels 4, John 3, Antoin, Jacco, Roxanne en Sanne allen 1


ZKV 1 - Volharding 1

Zaterdag 20 mei,

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd naar ZKV op het programma. Met een aantal veranderingen in het basis team werd er gestart aan de wedstrijd. Het duurde een hele tijd voor het eerste doelpunt viel, maar door een strafworp wisten we deze toch op het scorebord te toveren. Hierna zou ZKV wat terug doen en dit zou een typisch beeld zijn voor de gehele wedstrijd. Volharding had heel veel moeite om in het aanvalsspel te komen en de doelpunten waren dan ook schaars de eerste helft.  ZKV kon aan blijven haken en bij rust stond er slechts 4-5 op het scorebord. De tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd en ook nu ging het weer als een jojo op en neer. Er moesten noodgedwongen wissels doorgevoerd worden vanwege blessures, waardoor het ook weer even zoeken was. bij een 8-10 stand hadden we weer een klein gaatje geslagen, maar ook nu wist ZKV weer terug te komen in de wedstrijd en middels een dubieuze strafworp zelfs weer op gelijke hoogte te komen. Er zouden nog een aantal zenuwslopende minuten aanbreken. Aan beide kanten liep het niet volgens plan en wie er nu zou scoren zou hoogstwaarschijnlijk de winst pakken. Met nog pakweg 10 seconden op de klok maakte Roxanne de oh zo bevrijdende treffer en schoot zij de winnende op het scorebord. Na het fluitsignaal kon er opgelucht ademgehaald worden, want na een slordige wedstrijd werd uiteindelijk wel de winst binnen gesleept. Nog één wedstrijd en het seizoen zit er alweer op. Dan kom Luctor op bezoek en wordt er bepaald wie de competitie als nummer 2 afsluit.

Doelpuntenmakers: Niels 5, Roxanne 4, Denise en John ieder 1


Volharding 1 - ’t Capproen 1

Zaterdag 13 mei,

Net als vorige week wederom een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal met als tegenstander ’t Capproen. De openingstreffer kwam op naam van Volharding welke de tegenstander pareerde met de gelijkmaker. Volharding wist leuke aanvallen neer te zetten, welke niet altijd in een doelpunt werden omgezet, maar toch genoeg voor het uitbouwen van de voorsprong. Halverwege de eerste helft stonden we drie punten los. Toch werden in die fase ook nog te veel fouten gemaakt wat veel balverlies als gevolg had. Het verschil bleef slechts drie doelpunten en bij rust was er een 7-4 voorsprong van het scorebord te lezen. De tweede helft veranderde het mooie weer aanzienlijk en kwam er nog een buitje over waaien, wat toch ietwat invloed had op de wedstrijd. De voorsprong bleef behouden, maar toch werd er niet heel veel meer gescoord de tweede helft. Van 10-6 bleef het gat behouden tot aan de 12-8. Middels een strafworp bepaalde ’t Capproen de eindstand op 12-9. Ondanks dat het vandaag zeker geen hoogstaande wedstrijd was bleven de punten wel lekker in eigen huis. Nog slechts twee wedstrijden tot het einde. Volgende week de volgende horde, als we op bezoek gaan bij ZKV in Zuidland.

Doelpuntenmakers: John 5, Antoin 3, Niels en Roxanne ieder 2


Volharding 1 - Oranje Zwart 1

Zaterdag 6 mei,

Na een aantal weken zonder wedstrijd stond er deze middag eindelijk weer een wedstrijd op het programma met als tegenstander Oranje Zwart. Volharding schoot uit de startblokken en wist binnen no time twee keer te scoren en een 2-0 voorsprong te pakken. Deze voorsprong werd gestaag uitgebouwd naar een comfortabele stand van 5-0. Vanaf dat moment echter, veranderde het goede spelbeeld en slopen er langzaam slordigheden in het spel van Volharding. OZ wist met de 5-1 en de 5-2 voor het eerst iets terug te doen. Voor rust werd er niet meer gescoord, waardoor dit ook de ruststand betekende. De rust zou deze middag iets langer duren dan we gewend zijn, want de scheidsrechter van dienst kon vanwege een blessure de wedstrijd niet hervatten. Na overleg werd besloten dat de coach van de tegenstander de wedstrijd over zou nemen, wat ze overigens verdienstelijk heeft gedaan. De extra minuten rust had Volharding blijkbaar niet goed gedaan, want de trend van slordigheden die eind eerste helft werd ingezet werd alleen maar groter. Het spel stortte als een kaartenhuis in elkaar en het spel was niet meer om aan te zien. Volharding wist de gehele tweede helft nog slechts twee doelpunten te maken. OZ daarentegen wist steeds dichterbij te kruipen en had met de 7-6 weer de aansluiting gevonden. Tot onze grote opluchting wisten ook zij niet meer te scoren en werd er bij deze stand afgefloten, waardoor we toch heel moeizaam twee punten bij konden schrijven. Volgende week zullen we er weer met z’n allen moeten staan wanneer we ’t Capproen op bezoek krijgen.

Doelpuntenmakers: John 3, Antoin en Niels 2


Zaamslag 1 - Volharding 1

Zaterdag 15 april,

Tijdens dit paasweekend stond de uitwedstrijd in en bij Zaamslag op het programma waarin we de koploper zouden treffen. In de zaal was het verschil twee keer erg groot en dus stond ons geen gemakkelijke wedstrijd te wachten. Het was de thuisploeg die de ban brak zich als eerste op het scoreformulier wist te schieten. Volharding pareerde en er ontstond langzaam een echte wedstrijd. Zaamslag wist als eerste het verschil op twee te brengen, maar middels twee doorlopers, een strafworp en een schot wist Volharding andermaal te pareren en zelf het verschil op twee (3-5) te brengen. Tot aan een 7-9 tussenstand wist Volharding dit gat knap vast te houden, maar Zaamslag kroop langzaam dichterbij. Tot kort voor rust stond er een voorsprong voor Volharding op het scorebord, maar via een strafworp mocht Zaamslag aanleggen voor de gelijkmaker en deze werd benut. Na een boeiende eerste helft en met een ruststand van 10-10 werd de kleedkamer opgezocht. De tweede helft was het Volharding dat als eerste wist te scoren, maar deze keer wist Zaamslag wel direct tegen te scoren en op voorsprong te komen. Tot 13-13 ging de wedstrijd nog steeds gelijk op, maar langzaam maar zeker verloor Volharding de grip op de wedstrijd en waren er een aantal momenten van verslapping. Zaamslag benutte deze periode om afstand te nemen, want waar de doelpuntenproductie van Volharding stokte maakte Zaamslag de kansen nu juist wel af. De 17-14 van Volharding is nog wel noemenswaardig, want deze werd gemaakt door assistent coach Harry – die in de rust noodgedwongen ingebracht moest worden – die zelfs een luidkeels applaus van het Zaamslag publiek in ontvangst mocht nemen. Vanaf 18-14 was het duidelijk dat we niet nogmaals een inhaalslag wisten te maken en was het zaak om toch nog wat doelpunten te blijven maken om nog enigszins in het spoor van de tegenstander te blijven. Het was Zaamslag dat met het slotakkoord voor de eindstand van 22-16 zorgde. Ondanks de uitslag zijn we deze keer niet volledig van de mat gespeeld en hebben we een goede wedstrijd neergezet waarin we lang mee konden doen. Ook leuk om te horen is dat de wedstrijdverslagen van Volharding zelfs aan de overkant worden gelezen. Vanaf hier willen we de Zaamslag lezers dan ook nogmaals feliciteren met de overwinning. De komende twee weken staat er geen wedstrijd op het programma. Zaterdag 6 mei gaan we weer verder met de thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart.

Doelpuntenmakers: Niels 7, John 5, Antoin 2, Harry en Michelle 1


Volharding 1 - ELKV/Zevenbergen 1

Zaterdag 8 april,         

Vandaag werd de tweede helft van de veldcompetitie weer hervat. Tegenstander deze middag was Zevenbergen. In een wedstrijd die overigens wat eerder op de dag gepland stond vanwege de zaalfinale openden de bezoekers de score. Niet veel later werd deze gevolgd door de gelijkmaker van Volharding. De beginfase van de wedstrijd was slordig van Volharding zijde. Er werden teveel foute keuzes gemaakt en slappe passes gegeven, wat als gevolg had dat er veel éénschots aanvallen waren. Volharding verzuimde daarmee de doelpunten te maken die nodig waren om afstand te kunnen nemen van de tegenstander. Zijn bleven mee scoren en bijna de gehele eerste helft ging gelijk op totdat vijf minuten voor tijd Volharding tweemaal achter elkaar de korf wist te vinden en een klein gaatje wist te slaan. Ruststand 8-6. De tweede helft kwam Volharding beter in z’n spel en wist na rust direct twee keer achter elkaar de korf te vinden. Er werden leuke aanvallen opgezet welke niet altijd afgerond werden, maar uiteindelijk wel resulteerde in meer doelpunten. Het gat van vier doelpunten werd uitgebouwd naar zes en zelfs naar acht doelpunten verschil. Hierdoor was het wel duidelijk dat Volharding de wedstrijd zou gaan winnen. Ondanks dat er lekker gescoord werd hadden er eigenlijk wel meer doelpunten mogen vallen om een hogere score te behalen. Het was in de beginfase even inkomen, maar ondanks dat toch een duidelijke overwinning met een eindstand van 16-7. Vanaf deze plek willen we ook nog even de oud gedienden bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat de wedstrijd gewoon door kon gaan. Volgende week gaat Volharding op bezoek bij koploper Zaamslag.

Doelpuntenmakers: John en Niels 6, Antoin, Denise, Sanne en Peter 1


Oranje Zwart 1 - Volharding 1

Zaterdag 11 maart,

Na bijna een maand geen wedstrijd te hebben gespeeld stond vandaag de laatste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma, de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart. Vorige keer werd er een moeizame wedstrijd gespeeld tegen deze ploeg en deze keer zou dit niet anders zijn. Het was erg aftasten voor beide ploegen in de beginfase. Het was Volharding dat de ban brak en de score opende. De gelijkmaker van OZ volgde niet veel later. Deze 1-1 stand stond een kwartier voor rust nog steeds op het scorebord en dus zou er waarschijnlijk geen hoge ruststand uit komen. Volharding had genoeg kansen, maar wist deze niet om te zetten in doelpunten. Gevolg hiervan was dat OZ mee bleef scoren en de score op en neer bleef schommelen. In de slotseconden voor rust wisten wij de stand op 5-5 te brengen, de lage ruststand dus. Tweede helft zouden we geduld moeten opbrengen en de kansen wel benutten om een gaatje te slaan. Open kansen en kansen als strafworpen wilden er niet in, waardoor we niet ook nu niet los konden komen. Het was bij 10-12 dat Volharding voor het eerst een gat van twee doelpunten wist te slaan. Het gat bij 10-13 wist OZ niet meer te dichten. Zij scoorden nog wel het laatste en bepaalden daarmee de eindstand op 11-13. Een moeizame en matige laatste wedstrijd, maar met twee punten wel een positief uiteinde van het zaalseizoen. Over een aantal weken wordt de veldcompetitie weer hervat met daarbij een hoop thuiswedstrijden.

Doelpuntenmakers: John 5, Antoin, Niels 2, Collin, Denise, Sanne en Roxanne 1


Volharding 1 - Zaamslag 1

Zaterdag 11 februari,

Vandaag kwam koploper Zaamslag op bezoek en dus zou het een lastige wedstrijd worden deze middag. Het was Zaamslag dat de score openden waarna vervolgens die 0-1 vrij lang bleef staan alvorens Zaamslag ook de tweede binnen schoot. Toch wisten we ook tot scoren te komen en deze fase in het spoor van Zaamslag te blijven ondanks dat er niet altijd even goed werd gekorfbald. Vlak voor rust wisten we het gat van twee punten (5-7) in stand te houden, maar door een aantal arbitrale beslissingen in ons nadeel  - wat een van de Volharding trainers vanwege commentaar op de leiding nog op een rode kaart (2x geel) kwam te staan - wist Zaamslag hun voorsprong bij rust nog te vergroten naar 5-9. De tweede helft was het dus zaak om weer aan te haken en het gat niet nog groter te laten worden. Dit lukte naar grote ontevredenheid niet, want het was Zaamslag dat met een reeks doelpunten de stand op 6-13 bracht. De wedstrijd was op dat moment natuurlijk al gespeeld en met nog slechts één doelpunt van Volharding en nog drie van Zaamslag werd de eindstand uiteindelijk 7-16. Geen schande om van de koploper te verliezen, maar het had veel beter gekund vandaag. We hebben slechts een helft mee kunnen doen met de tegenstander en zij hebben dan ook verdiend gewonnen en goede zaken gedaan richting het einde van de competitie. Door het terugtrekken van Zevenbergen uit de competitie vervalt de wedstrijd van Volharding 1 van volgende week en was dit alweer de laatste thuiswedstrijd. Nu drie weken vrij voordat de laatste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma staat, de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart. Als laatste nog een positieve noot naar alle supporters. Het is leuk om te zien dat steeds meer jeugd en in het bijzonder de fanatieke ouders ook de moeite nemen om gezellig naar de senioren wedstrijden te blijven kijken en te supporteren. We hopen jullie uiteraard ook op het veld weer te zien!

Doelpuntenmakers: John 4 , Collin, Jacco en Roxanne ieder 1


’t Capproen 1 - Volharding 1

Zaterdag 4 februari,

Deze zaterdag stond in het teken van lang wachten en een hele dag toeleven naar de wedstrijd, omdat deze pas vrij laat op de avond gepland stond. Het was ’t Capproen dat de ban brak en de eerste score op het scorebord bracht. De eerste helft begon erg slordig, waardoor Capproen van 3-1 op 4-2 kan. Toch wist Volharding de stand weer gelijk te trekken, maar kon niet voorkomen dat de tegenstander met een 5-4 voorsprong de rust in ging. We wisten niet altijd even goed om te gaan met het achterverdedigen van de tegenstander. Hierdoor gingen we te slordig spelen, maakten we teveel verkeerde keuzes en leden we veel balverlies. De achterstand was minimaal, maar de tweede helft zouden we het beter om moeten lossen om de fouten er uit te halen. Na rust werd direct de gelijkmaker binnen geschoten waarna de wedstrijd als een jojo op en neer zou gaan. Wanneer de ene ploeg scoorde werd er vaak gelijk gemaakt door de andere ploeg. Dit ging zo door tot 10-10 halverwege de tweede helft. Volharding wist uiteindelijk bij een 10-12 weer wel de leiding te nemen om deze de rest van de wedstrijd niet meer uit handen te geven. Het gat van twee punten bleef tot 12-14 behouden, maar vlak voor tijd besloot de scheidsrechter, die overigens erg nadrukkelijke aanwezig was met zijn vaak vreemde en dubieuze beslissingen, Capproen nog een strafworp toe te kennen. Deze werd benut en zo werd de eindstand bepaald op 13-14. Net als vorige week wederom een minimale voorsprong, maar ook die wedstrijden leveren gewoon twee punten op. Als we het achterverdedigen eerder onder controle hadden gehad dan had de wedstrijd er wellicht anders uit kunnen zien, maar gelukkig hebben we de wedstrijd in een overwinning om weten te zetten en is de verre reis niet voor niets geweest. Volgende week komt één van de twee koplopers op bezoek, namelijk Zaamslag.

Doelpuntenmakers: Niels 8, Jacco en John ieder 3


Volharding 1 - ZKV 1

Zaterdag 28 januari,

Vandaag kwam ZKV op bezoek in de Reimerswaalhal. Tegen deze tegenstander wordt nogal wisselvallig gepresteerd en vandaag was daar dan ook geen uitzondering op. Waar er vorige keer nog gemakkelijk werd gewonnen, zou het vandaag een ander verhaal zijn. Het duurde maar liefst tien minuten voordat de score geopend werd door Volharding en pas na een kwartier spelen maakte Volharding de tweede bij een 2-1 stand. Gelukkig werd er voor rust nog een aantal keer gescoord, anders zou die 2-1 hoogstwaarschijnlijk de ruststand zijn geweest, maar dit werd uiteindelijk 5-1. Ondanks dat Volharding toch wel het overwicht had tijdens de wedstrijd werd dit niet uitgedrukt in doelpunten. En als ze aan de ene kant niet vallen dan vallen ze wel bij de tegenstander. ZKV wist halverwege de tweede helft dan ook langszij te komen en zelfs op voorsprong. Volharding trok de stand gelijke en vanaf dat moment werd het nog even spannend, want de tijd tikte weg en er werd maar niet gescoord. Met nog minder dan een minuut te spelen werd was er nog één mogelijkheid op de overwinning. De bal kwam in het aanvalsvak en na een aantal passes werd het laatste schot gelost. Tot grote vreugde was deze raak en werd er toch nog een overwinning op het scorebord geschoten. De bal werd al snel onderschept en toen konden we de laatste seconden rustig uitspelen tot het eindsignaal bij een eindstand van 9-8. Met de hakken over de sloot de overwinning naar ons toe getrokken, maar wat hebben we het  onnodig spannend gemaakt vandaag. Misschien niet de beste wedstrijd, maar weer wel lekker een overwinning en dus twee punten. Volgende week een verre uitwedstrijd voor de boeg wanneer we op bezoek gaan bij ’t Capproen.

Doelpuntenmakers: Niels 4, Collin 2, Denise, Michelle en Roxanne allen 1


Scheldevogels 1 - Volharding 1

Zaterdag 21 januari,

Deze zaterdag stond in het teken van de wedstrijd tegen de koploper. We gingen op bezoek bij Scheldevogels. Het beloofde een lastige middag te worden, omdat zij nog geen punt verloren hadden. Al vrij snel had Scheldvogels de scoren geopend, waarna niet veel later door te slap verdedigen de 2-0 en 3-0 ook werden gemaakt. We liepen dus al snel achter de feiten aan. We moesten dus al vroeg in de achtervolging en wisten enigszins bij te blijven, maar het gat bleef schommelen tussen de drie a vier doelpunten. Pas bij de 8-6 leek de aansluiting weer gevonden te worden, maar niet was minder waar want Scheldvogels wist hun voorsprong voor rust toch nog uit te breiden naar 10-6. De tweede helft was het ook Scheldevogels dat de score opende gevolg door een doelpunt van Volharding. De tweede helft kwam Volharding iets beter in zijn spel, maar de tegenstander bleef ook rustig mee scoren, waardoor we niet echt dichterbij wisten te komen. Het was al snel duidelijk dat we de aansluiting niet meer zouden vinden, want daarvoor was het gat bij een stand van 17-9 halverwege de tweede helft veel te groot. De doelpunten die nog gescoord werden waren daarom puur voor de statistieken en om de stand nog een iets draaglijker zicht te geven. De wedstrijd werd beëindigd bij een 23-16 stand. De tegenstander was vandaag gewoon beter en er stond weer geen maat op de dames van Scheldevogels die wederom het grootste deel van de doelpunten voor hun rekening namen. Neemt niet weg dat zij verdiend gewonnen hebben en niet voor niets de koploper zijn. Het zwakke eerste kwartier van de wedstrijd heeft ons helaas al vroeg de kop gekost. Volgende week komt ZKV op bezoek, wellicht een mooie kans om na twee nederlagen weer eens een overwinning te boeken, maar dat zullen we volgende week pas weten.

Doelpuntenmakers: Niels 7, Jacco 4, John 3, Antoin en Michelle 1


Volharding 1 - Luctor 1

Zaterdag 14 januari,

Vandaag de start van de terugronde van de competitie. Luctor kwam op bezoek, de ploeg waartegen de competitie ook gestart werd en waartegen toen gelijk werd gespeeld. In de thuiswedstrijd de kans voor Volharding om deze keer de volle winst pakken. De eerste twintig minuten had Volharding de regie in handen en werd er goed gespeeld. De opening kwam middels een vrij bal en ondanks dan Luctor telkens wat terug wist te doen wist Volharding uit te lopen naar een gat van drie bij een stand van 6-3. Luctor gaf echter niet op, wist zich weer volledig terug te knokken en de stand nog voor rust weer gelijk te trekken (6-6). De tweede helft opende Luctor de score en zo kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong.  Volharding wist weer gelijk te maken, maar moest alle zeilen bij zetten om de tegenstander niet weer op voorsprong te laten komen. Bij een stand van 7-9 gebeurde dit echter wel en leek Volharding langzaam de grip op de wedstrijd te verliezen. Luctor ging feller verdedigen, waardoor Volharding moeilijk tot aanvallen kwam. Vlak voor tijd wist Volharding andermaal aan te haken en middels een strafworp de aansluiting te vinden. Helaas konden we er geen punt meer uit slepen, want na nog een aantal pogingen was het balbezit voor Luctor en zij speelden de wedstrijd vakkundig uit. Wederom een spannende wedstrijd tegen de ploeg uit Terneuzen, helaas pakte het deze keer in ons nadeel uit. De doelpunten wilden niet vallen vandaag en zelfs buitenkansjes als strafworpen werden niet verzilverd, waardoor het een lastig karwei werd. Volgende week zullen we ons moeten herpakken, want dan wacht de confrontatie met koploper Scheldevogels.

Doelpuntenmakers: Niels 3, Antoin en John 2, Jacco en Michelle 1


Volharding 1 - Oranje Zwart 1

Zaterdag 7 januari,

Na het kerst reces stond vandaag de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. De thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart. De laatste wedstrijden zowel in de zaal als op het veld hebben we het vaak lastig gehad met deze tegenstander en dit zou ook vandaag blijken. Het duurde bijna tien minuten voordat het eerste doelpunt van de wedstrijd viel, gemaakt door OZ. Het duurde even, maar hierna wist Volharding ook het eerste doelpunt te maken. Van daaruit pakten wij het eerste gaatje van twee doelpunten en kwamen op 3-1. Ondanks dat ging het toch erg moeizaam. De doelpunten vielen deze fase om en om, maar voor rust wist OZ toch weer terug in de wedstrijd te komen en de stand weer gelijk te trekken. De ruststand was dan ook slechts 5-5. Tweede helft zou het aanvallend een stuk scherper moeten, want er moesten doelpunten gemaakt worden wilden we aanspraak maken op de overwinning. De tweede helft werd geopend door Volharding middels een handig balletje onder de korf en daarna een afstandsschot, 7-5. Ondanks die voorsprong kon er nog van alles gebeuren en dat was ook zo, want OZ wist wederom gelijk te maken en bij 8-9 zelfs weer op voorsprong te komen. Het laatste kwart van de wedstrijd moest er nog flink aangepoot worden om deze wedstrijd niet uit handen te geven. Langzaam maar zeker lukte dit dan toch eindelijk en van 9-9 liepen we uit naar 11-9. Dit betekende ook de eindstand en zo werd de wedstrijd, die moeizaam verliep, toch in een overwinning omgezet. Het was geen beste wedstrijd, het ging erg moeizaam en de ballen wilden er maar niet in deze middag. Toch blij met de twee punten die we hard nodig hebben. Nu is het weer uitkijken naar de volgende wedstrijd, de thuiswedstrijd tegen Luctor.

Doelpuntenmakers: Collin 3, Jacco en John 2, Antoin, Denise, Niels en Sanne 1


Zevenbergen 1 - Volharding 1

Zaterdag 17 december,

De laatste wedstrijd van het jaar was de uitwedstrijd in en tegen Zevenbergen. Na de nederlaag van vorige week was het dus zaak deze keer weer wel de punten mee te nemen. Volharding schoot uit de startblokken, want de eerste twee aanvallen was het direct raak en niet veel later viel ook de 0-3 binnen. Deze vliegende start kreeg geen vervolg, want hierna kwam ook Zevenbergen meer in de wedstrijd en bij een stand van 5-5 wisten zij de stand weer gelijk te trekken. In deze fase waren er wel kansen, alleen wilden deze er niet in. Gevolg hiervan was dat Zevenbergen brutaal de leiding nam, omdat op dat moment bij hun net wel de doelpunten vielen. Bij rust keken we dan ook tegen een 9-7 achterstand aan. Als we het gevoel van het begin van de wedstrijd weer terug zouden vinden dan moesten we het weer recht kunnen breien. Zevenbergen bouwde hun voorsprong iets uit naar 12-9, maar we wisten onze rug weer te rechten. Doordat we nu wel het geduld op konden brengen en de juisten kansen zochten hadden we ze bij 12-12 weer achterhaald. Vanaf dat moment was het erop en er over en kwamen we op 13-15. Met nog een tweetal minuten te spelen kwam Zevenbergen toch nog erg dichtbij, maar tot ons geluk bleef het daarbij en konden we de eindstand van 14-15 over de streep trekken. Ondanks een goede start toch een moeizame wedstrijd deze middag. Misschien dat het kerstreces ons goed doet, zodat we met een frisse start het nieuwe jaar in kunnen. De eerstvolgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart op 7 januari.

Doelpuntenmakers: John 7, Niels 4, Antoin en Gisela 2


Zaamslag 1 - Volharding 1

Zaterdag 10 december,

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Zaamslag op het programma. Deze keer werd er overigens niet in Terneuzen gespeeld, maar in de sporthal in Breskens. Maar waar deze wedstrijd ook gespeeld zou worden,  het zou sowieso een lastige wedstrijd worden. Het was Zaamslag dat de score opende en vlak daarna ook tekende voor de 2-0. Hierna was het aan Volharding om ook het eerste doelpunt te noteren. Vervolgens wist Zaamslag door verdedigende onoplettendheden tamelijk eenvoudig uit te lopen naar een 6-1 voorsprong alvorens Volharding weer wat terug wist te doen. Aanvallend liep het niet waar Zaamslag juist wel makkelijk de korf wist te vinden. Een ruststand van 9-3 gaf de verhoudingen dan ook goed weer. De tweede helft kende eigenlijke hetzelfde spelbeeld. Zaamslag scoorde twee keer waarna Volharding pas weer eens wist te scoren. Deze tweede helft was er eigenlijk spraken van eenrichtingsverkeer, want waar Zaamslag nog steeds eenvoudig de doelpunten aaneen wist te rijgen liep het bij ons nog steeds niet zoals het zou moeten in aanvallend opzicht. Het was dan ook als snel duidelijk dat er niets te halen viel deze middag. Volharding wist de tweede helft slechts drie doelpunten te maken tegenover de vele van de tegenstander. De storm was uiteindelijk uitgeraasd bij een 22-6 eindstand. Het was vandaag verre van een goede wedstrijd van Volharding kant en er viel niks te halen deze middag. Het vizier zal weer scherp gezet moeten worden, want volgende week wacht de laatste wedstrijd van het jaar uit bij ELKV/Zevenbergen.

Doelpuntenmakers: Niels 3, Antoin 2, Jacco 1


Volharding 1 - ’t Capproen 1

Zaterdag 3 december,

Tijdens het sinterklaasweekend stond de thuiswedstrijd tegen ’t Capproen op het programma. Hier hebben we op het veld ook tegen gespeeld, dus we wisten enigszins wat we konden verwachten.  De eerste aanval ging het nog mis, maar de twee daaropvolgende aanvallen was het wel raak waardoor we met een flitsende start 2-0 voor kwamen. Hierna deed ’t Capproen wat terug, waarna de doelpunten om en om zouden vallen. We wisten niet verder los te komen dan twee doelpunten. Het missen van een aantal strafworpen in deze fase droeg daar ook niet aan bij. Bij rust hadden we dan ook maar een minieme voorsprong van 8-6 te pakken. Net als in de voorgaande wedstrijden hadden we nu ook weer een fase, vlak na rust, waarin we verdedigend net niet goed stonden en de tegenstander terug in de wedstrijd lieten komen naar 9-9. Ondanks dat het even wat moeizamer ging wisten we via vier rake afstandsschoten op rij een tussensprint in te zetten en uit te lopen naar 13-9. Bij een stand van 15-10 was het duidelijk dat de punten naar Volharding zouden gaan. Toch lieten we de tegenstander nog iets terug komen, maar de overwinning kwam hierdoor niet meer in gevaar. De wedstrijd werd keurig uitgespeeld en bij een stand van 16-13 werd er afgefloten. Wederom een mooie overwinning en twee punten. Volgende week staat er een pittigere wedstrijd op het programma wanneer we op bezoek gaan bij Zaamslag.

Doelpuntenmakers: John en Niels 6, Antoin, Collin, Michelle en Roxanne 1


ZKV 1 - Volharding 1

Zaterdag 26 november,

Dit weekend stond er een avondwedstrijd op het programma voor Volharding. Waarom zo laat vraag je je dan af. Dit had blijkbaar te maken met een groot internationaal judo toernooi eerder op de dag, waardoor de zaal niet beschikbaar was. Het laatste wat we wilden was een herhaling van vorige week, dus vlogen we er in dit keer. Binnen twee minuten wisten we met een vliegensvlugge start al 0-2 voor te komen. Dit werd al snel uitgebouwd naar 0-5. Bij deze stand wist ZKV pas iets terug te doen. Hierna stokte de doelpunten productie iets en lieten we ZKV net iets te makkelijk hun kansen pakken waardoor we richting de rust gingen met een 4-8 stand. Wanneer we de tweede helft op dezelfde voet verder zouden gaan was er geen vuiltje aan de lucht. Het gehele team zat er lekker in en het was dan ook Volharding dat direct na rust de eerste twee doelpunten voor haar rekening nam. Dit was de opmars voor nog drie doelpunten op rij alvorens ZKV weer wist te scoren bij een 4-13 tussenstand. Het verdedigingswerk was goed deze wedstrijd en aanvallend wisten we ook goed onze kansen te benutten. De doelpunten vielen dan ook als rijpe appelen en bij een stand van 5-16 kwamen de reserves ook nog aan de nodige speeltijd toe. Er was nog genoeg tijd over om de doelpuntenproductie nog iets op te schroeven en met een afstandsschot werd dan ook uiteindelijk ook de twintig bereikt. Het was ZKV dat middels een strafworp het laatste woord had en de eindstand wist te bepalen op 8-20. Een goede wedstrijd zowel aanvallend als verdedigend werd vandaag uitgedrukt in een mooie score en een mooie overwinning. Hiermee is er na de nederlaag van vorige week weer wat vertrouwen getankt richting de komende wedstrijden.  Volgende week komt ’t Capproen op bezoek in de Reimerswaalhal.

Doelpuntenmakers: Antoin 6, John 5, Niels en Roxanne 4, Denise 1


Volharding 1 - Scheldevogels 1

Zaterdag 19 november,

Deze zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma waarin Scheldevogels de tegenstander van de middag was. Uit deze klasse is dit een van de betere tegenstanders en daarom zou het ook een lastige middag kunnen worden, wat later ook is gebleken. De beginfase waren beide ploegen goed gefocust en ging het gelijk op tot aan 4-4. Vanaf dat moment nam Scheldevogels de regie in handen en wist als eerst een gaatje te slaan. Doordat we verdedigend niet scherp genoeg waren wisten zij uit te lopen naar een ruststand van 5-10. Dit gat leek onoverbrugbaar en dat bleek ook. Verdedigend was het gewoon niet scherp genoeg, waardoor de tegenstander makkelijk tot scoren wist te komen en aanvallend liep het ook totaal niet zoals we wilden. De verhoudingen werden pijnlijk in cijfers uitgedrukt, omdat Volharding de gehele tweede helft nog slechts één schamel doelpunt wist te maken tegenover zeven van Scheldevogels. Een snelle rekensom leert ons dan ook dat de eindstand 6-17 was. Het zat er niet in deze middag en is dan ook een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week hebben we een hele dag om ons voor te kunnen bereiden om de avondwedstrijd tegen en bij ZKV wel tot een goed einde te volbrengen.

Doelpuntenmakers: Antoin 3, John 2, Niels 1


Luctor 1 - Volharding 1

Zaterdag 12 november,

Na een aantal oefenwedstrijden de afgelopen weken stond vandaag de eerste echte competitiewedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Toevallig ook tegen de laatste tegenstander waartegen we op het veld hadden gespeeld, namelijk Luctor. Die wedstrijd die overigens toen verloren werd zat dus nog vers in het geheugen en we wisten dat het vandaag anders zou moeten. De score werd geopend door de thuisploeg en vlak daarna gepareerd door Volharding. Dit beeld was tekenend voor de eerste helft, want dit gebeurde vervolgens nog tig keer tot aan een 6-6 tussenstand. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder, maar toch was het de tegenstander die als eerste het gaatje van twee doelpunten wist te slaan en met een 8-6 voorsprong de rust in ging. De tweede helft waren we dus genoodzaakt om in de achtervolging te gaan. Het lukte wel om de aansluitingstreffer te maken, maar de gelijkmaker wilde maar niet vallen. We bleven er met z’n allen voor knokken, maar telkens als we die aansluiting wisten te vinden scoorde Luctor ook, waardoor ze telkens hun voorsprong behielden. Dit duurde vanaf de 8-7 tot aan de 13-12. Met niet meer erg lang te spelen wist Luctor ook deze keer weer het gaatje terug te veroveren en ook nu wisten we die aansluitingstreffer te scoren. Echter werd er nu eindelijk aan onze kant eerder gescoord, waarmee we eindelijk die verdiende gelijkmaker te pakken hadden. Er brak daarna nog een knotsgekke laatste minuut aan, want de aanval van beide teams kregen de bal nog diverse keren in het vak. De winnende treffer leek dan toch van Volharding te komen, maar deze bal ketste uit de korf. Bij die gelijke stand van 14-14 floot de goed leidende scheidsrechter voor het eindsignaal en werden de punten gedeeld. Gezien het beeld van de wedstrijd een terechte eindstand, want beide teams waren aan elkaar gewaagd deze middag. Volgende week de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen, dan zal Scheldevogels op bezoek komen.

Doelpuntenmakers: John 6, Niels 5, Antoin, Collin en Roxanne 1


Luctor 1 - Volharding 1

Zaterdag 15 oktober,

De laatste wedstrijd op het veld was de uitwedstrijd bij Luctor. De laatste wedstrijden is gebleken dat we het hier vaak lastig hebben en dit zou vandaag dan ook niet anders zijn. We hadden dan ook een tot op het bot gemotiveerd Luctor verwacht en dit bleek ook zo te zijn. De score werd geopend door de thuisploeg waarna wij gelijk maakten, maar vanaf dat moment wist Luctor gaandeweg de eerste helft een klein gaatje te slaan. Wij wisten dit gat voor rust niet te dichten, waardoor we met 10-7 de rust in gingen. De tweede helft werd wederom slap gestart. We kregen te gemakkelijke doelpunten tegen en aanvallend lukte het ook niet, want soms voor de nodige frustratie zorgde. Als gevolg hiervan profiteerde Luctor door uit te lopen naar 14-8. Daarna wisten we weer iets terug te komen, maar het zou niet meer genoeg zijn om nog in de buurt te kunnen komen van een overwinning. Luctor besliste de eindstand door de 16-10 op het scorebord te schieten. Het lukte vandaag niet om maar enigszins in de wedstrijd te komen en het was zoals ze noemen een collectieve off-day van het gehele team. Luctor was de beter ploeg vandaag, waardoor we de eerste helft van het veldseizoen niet met een overwinning hebben weten af te sluiten. Snel vergeten en op naar de zaal.

Doelpuntenmakers: John en Niels 4, Antoin en Michelle 1


Volharding 1 - ZKV 1

Zaterdag 8 oktober,

De voor ons vaak wel lastige tegenstander ZKV kwam vandaag op bezoek. Na de duidelijke opdrachten in de kleedkamer was het tijd om het veld op te gaan. Volharding schoot uit de startblokken, waar het doelpunt in de eerste helft nog werd afgekeurd was het de aanval er na wel raak. Dat er goed gestart werd was duidelijk, want niet veel later viel ook de 2-0 binnen. Vanaf dat moment zou de eerste helft erg moeizaam verlopen, want ondanks de vele kansen viel het qua doelpunten erg tegen. Telkens als we wel een doelpunt wisten te maken bleef ZKV aanhaken. Bij rust was er dan ook slechts een schamele 5-4 voorsprong op het scorebord terug te vinden. Toch was er geen reden tot paniek, dat er een goede afloop in zou zitten was wel duidelijk aan de kansen die we kregen. De tweede helft werd er direct in de eerste aanval gescoord, waardoor het andere vak de voorsprong kon vergroten. Dit lukte ook, maar het andere vak wist kansen als strafworpen niet altijd om te zetten in een doelpunt, waardoor we niet een groot gat wisten te slaan. Toen de 10-6 binnen werd gegooid was de wedstrijd zo goed als zeker binnen en was het een kwestie van het aantal doelpunten proberen te verhogen. ZKV wist nog wel wat terug te doen, maar met de 12-7 van Volharding werd de eindstand bepaald. Geen hoogstaande wedstrijd voor het massaal voor de mosselavond opgekomen publiek, maar ook in deze wedstrijden moet je de punten binnen slepen. Nog slechts één wedstrijd voordat de zaal weer wordt opgezocht, de uitwedstrijd tegen Luctor.

Doelpuntenmakers: Niels 5, John 4, Antoin, Michelle en Roxanne 1


’t Capproen 1 - Volharding 1

Zaterdag 1 oktober,

Deze middag stond de uitwedstrijd naar Hellevoetsluis op het programma om daar te spelen tegen ’t Capproen. In het verleden hebben we al verschillende keren tegen deze ploeg gespeeld en meestal waren de resultaten dat niet positief. Het was nu ook al twee seizoenen geleden dat we ze tegen zijn gekomen en toen we aankwamen bleek het team grotendeels te zijn veranderd en verjongd. Wellicht waren er deze keer dus kansen op een positief resultaat. We wisten al vrij snel de score te openen, maar ’t Capproen stelde hier ook vrij snel een doelpunt tegenover. Dit herhaalde zich een aantal keer tot een 3-3 stand. Vanaf dat moment wisten we ene klein gaatje te slaan en van 3-5 werd het 4-6 in ons voordeel. De 3-4 is wel noemenswaardig, Antoin wist John met een lange pass vanuit het verdedigingsvak vrij te spelen en middels een fraaie verre doorloopbal wist laatstgenoemde deze in één keer af te ronden. Doordat er veel kansen werden gemist wisten we het gat niet te vergroten waardoor het bij rust slechts 5-7 was. Na rust werd er wat beter met de kansen omgegaan, want nu werden er wel meerdere kansen in doelpunten omgezet. Gevolg, een van een 5-10 naar een comfortabele 6-13 voorsprong. Vanaf dat moment volgde er net als in voorgaande wedstrijden een mindere periode van Volharding en daardoor lieten we de tegenstander te gemakkelijk te ver terug komen tot maar liefst 11-13. Deze keer bleven we echter wel rustig en raakten niet in paniek, wat overigens ook nergens voor nodig was, want het vertrouwens dat de doelpunten vielen was er toch wel. Met het laatste doelpunt van de wedstrijd wisten we een 12-16 eindstand op het scorebord te zetten, waarmee de overwinning binnen was. Wederom twee punten voor Volharding, een mooi resultaat tegen een tegenstander waartegen in het verleden nogal eens verloren werd. Nog slechts twee wedstrijden voor de boeg voordat de zaal opgezocht wordt. Volgende week komt ZKV op bezoek, waarna aansluitend de mosselavond op het programma staat!

Doelpuntenmakers: Niels 5, John 4, Antoin 3, Michelle en Roxanne 2


Oranje Zwart 1 - Volharding 1

Zaterdag 24 september,

Deze middag stond de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart op het programma. Het afgelopen seizoen hebben we het vaak lastig gehad tegen deze tegenstander, zo ook vandaag. Al snel wist Volharding de score te openen, gevolgd door de gelijkmaker van OZ. Dat we niet scherp genoeg aan de wedstrijd waren begonnen bleek wel toen OZ driemaal achter elkaar tot scoren wist te komen en zo een klein gat wist te slaan naar 5-2. Uiteindelijk wisten we ons weer terug te knokken naar een gelijke stand van 6-6, maar op dat moment lieten we verdedigend de teugels even vieren en maakten we OZ het te gemakkelijk. Hierdoor wisten zij vrij snel twee maal achter elkaar te scoren en keken we wederom tegen een achterstand (8-6) aan. Vlak voor rust wisten we dan nog wel een strafworp te benutten , waardoor we met 8-7 de rust in gingen. Het was de eerste helft te slordig en te gehaast en we lieten OZ te gemakkelijk kansen creëren. De stand werd na rust weer door ons gelijk getrokken, maar ook deze fase verslapten we weer iets en zo kon OZ wederom een gaatje (11-8) slaan. Het was dus zaak om de rug te rechten, weer in de achtervolging te gaan en de aansluiting te vinden. Bij een stand van 11-11 was dit het geval en dit was tevens het kantelmoment in de wedstrijd. Vanaf dat moment was het erop en er over en bij een stand van 12-15 leek de overwinning binnen te zijn. Toch moesten we de laatste paar minuten scherp blijven om het niet meer uit handen te geven. Het laatste doelpunt was voor Volharding en zo werd de eindstand bepaald op 13-16. Het ging vandaag niet vanzelf en er werd bij vlagen te onrustig gespeeld. De leidsman van de middag hielp hier overigens ook niet aan mee, maar dat terzijde, want uiteindelijk moet je het zelf doen. Gelukkig hebben we de punten mee naar Yerseke kunnen nemen, waardoor we toch met een enigszins positief gevoel naar de uitwedstrijd tegen ’t Capproen toe kunnen werken.

Doelpuntenmakers: Niels en Roxanne 6, Jack en John 2


Volharding 1 - Zaamslag 1

Zaterdag 17 september,

Vandaag kwam de koploper op bezoek, voor zover je van een koploper kon spreken, aangezien er een aantal ploegen al gespeeld hadden en een aantal ploegen nog niet. Zaamslag was de tegenstander van de middag. Het was aanvankelijk even zoeken, maar al snel wisten we de score te openen en niet veel later werd middels een vrije bal ook de 2-0 binnen geschoten. Alsof dit nog niet genoeg was wisten we de stand zelf uit te breiden naar 4-0 en later naar 6-1. Deze vliegende start had klaarblijkelijk energie gekost en mede door gebrek aan scherpte in de verdediging lieten we Zaamslag onnodig terugkomen. Bij een 6-5 stand zaten zij zelfs weer helemaal terug in de wedstrijd. Het was bij deze stand dat waarmee we ook de rust in gingen. De tweede helft ging gelijk op en beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. De doelpunten waren de tweede helft dan ook schaars. Het was Zaamslag dat uiteindelijk een klein gat (8-10) wist te slaan, maar op karakter wisten we de stand toch weer gelijke te trekken. Een spannende slotfase zou aanbreken, want degene die nu als eerste zou scoren zou er waarschijnlijk met de overwinning vandoor gaan. Nadat een vrije bal wegens verkeerd staande voet werd afgefloten kreeg de tegenstander aan de andere kant een vrije bal, en ja hoor, raak. Nog één laatste aanval om er een gelijkspel uit te slepen, maar door een pass die niet goed werd ontvangen was deze hoop vervlogen. Het was dus Zaamslag dat deze middag aan het langste eind trok met een eindstand van 10-11. Erg jammer dat we zo’n voorsprong uit handen geven en niet uit kunnen bouwen. Vlak voor rust hebben we de wedstrijd uit handen gegeven, waardoor we uiteindelijk met lege handen stonden. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Oranje Zwart, een inmiddels bekende tegenstander.

Doelpuntenmakers: John en Niels 4, Roxanne 2


ELKV/Zevenbergen 1 - Volharding 1

Zaterdag 10 september,

Het nieuwe seizoen begon vandaag weer voor Volharding en de eerste wedstrijd op het programma was de uitwedstrijd tegen Zevenbergen. Met en stralend zonnetje en op een kunstgrasveld ditmaal werd er aan de wedstrijd begonnen. De openingstreffer was voor de thuisploeg, maar niet veel later wist Volharding ook het eerste doelpunt van het seizoen te maken. De beginfase was erg moeizaam, maar toch werd er uiteindelijk een gaatje geslagen en van 1-3 kwamen we een 3-5 voorsprong. Omdat het zo moeizaam ging en er erg slordig werd gespeeld wist Zevenbergen voor rust de stand nog gelijk te trekken en we daardoor met 5-5 de rust in gingen. De tweede helft begonnen we nog niet echt erg veel beter, want bij een stand van 11-9 wist Zevenbergen de voorsprong weer te pakken. Hierdoor werden we genoodzaakt de achtervolging in te zetten om te zorgen dat zij niet uit zouden lopen. Bij een achterstand van twee doelpunten is nog weinig aan de hand en door onze rug te rechten wisten we bij 12-12 de stand weer gelijk te trekken. Vanaf dat moment was het dan ook erop en erover, want bij deze stand wisten we vier doelpunten op rij te maken en wisten we de overwinning naar ons toe te trekken. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Zevenbergen en de eindstand werd bepaald op 13-16. Het was vandaag nog niet echt goed, want er werd bij vlagen te slordig gespeeld. Ondanks dat wisten we gelukkig wel de overwinning over de streep te trekken, waardoor de eerste twee punten van het seizoen binnen zijn. Volgende week krijgen we Zaamslag op bezoek.

Doelpuntenmakers: John 8, Niels 4, Antoin 2, Gisela en Michelle beiden 1


Seizoen 2015 / 2016


Volharding 1 - Luctor 1

Zaterdag 28 mei,

Vandaag stond alweer de allerlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma. We kregen Luctor op bezoek om in een rechtstreeks duel te bepalen wie het seizoen op plek 4 zou eindigen. Voorafgaand aan de wedstrijd wisten we dat we niet even 1,2,3 zouden winnen, maar vrijwel het eerste schot van de wedstrijd viel direct binnen, dus de start was goed. Dat het wel eens moeizaam kon worden deze middag werd al snel duidelijk, want telkens als wij wisten te scoren dan scoorde Luctor de tegengoal. Dit herhaalde zich zo een aantal keer en waar we dachten met 5-4 de rust in te gaan wist Luctor toch een gelijke (5-5) ruststand op het scorebord te zetten. Het zat er zeker in om met de winst van het veld te stappen, maar het ontbrak zowel aanvallend als verdedigend iets aan scherpte. Dit werd na rust duidelijk toen Luctor na rust de score opende. Gedurende de tweede helft ontstond hetzelfde spelbeeld als de eerste helft, maar vanaf 8-8 wisten we dan eindelijk een gaatje van twee pakken en op 10-8 te komen. Luctor had zich zeker nog niet gewonnen gegeven wist weer dichter te naderen. Deze fase mochten we ook zeker niet klagen met de arbitrale beslissingen, want in plaats van dat Luctor op gelijke hoogte wist te komen, wisten wij de wedstrijd naar ons toe te trekken. De 11-9 van Volharding hand was dan ook gelijk het laatste doelpunt en wat dus ook direct de eindstand betekende. Naast het knokken tegen de warmte was het dus ook knokken voor de punten. De laatste punten die vandaag vielen te behalen hebben we gepakt en daardoor het seizoen toch nog positief weten te eindigen met uiteindelijke de 4e plaats.

Doelpuntenmakers: Antoin en John beiden 3, Niels 2, Denise, Gisela en Roxanne allen 1

Erasmus 1 - Volharding 1

Zaterdag 21 mei,

Na een weekend op het DES toernooi in Delft was het dit weekend weer tijd voor een serieuze pot korfbal en wel de uitwedstrijd tegen Erasmus. De thuiswedstrijd werd tegen de huidige nummer twee nog verloren, dus wilden we vandaag een beter resultaat behalen. De score werd geopende door de thuisploeg waarna niet veel later wij de gelijkmaker maakten. Dit herhaalde zich zo nog twee keer waarna Erasmus een gaatje wist te slaan van 5-3 naar 7-3. Hierdoor konden we in de achtervolging en moesten we zorgen dat we bleven scoren. Vlak voor rust brachten we de stand op 7-6 en hadden we de zaken weer aardig op orde gesteld. Dat het er in zat om een goed resultaat de halen wisten we , maar we zouden er voor moeten blijven knokken ondanks dat het erg warm en benauwd was. Na rust viel dan ook de terechte gelijkmaker binnen en ook nu was het weer zaak om te blijven scoren. Tot 8-8 bleef het spannend, maar ook nu wist Erasmus weer een gaatje te slaan naar 10-8. We wisten nog aan te haken en tot 12-10 enigszins bij te blijven, maar toch moesten we onze meerdere erkennen in Erasmus dat bij deze stand nog driemaal wist te scoren en daarmee de eindstand bepaalde op 15-10. We konden vandaag driekwart wedstrijd aardig mee met de tegenstander, maar in de slotfase moesten we het toch laten gaan. Geen schande, maar er had wellicht meer in gezeten. Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. In een rechtstreeks duel met Luctor zal bepaald worden wie het veldseizoen op de 4e plek zal eindigen.

Doelpuntenmakers: Antoin en John beiden 3, Denise, Gisela, Natasja en Niels allen 1

Volharding 1 - Thor 1

Zaterdag 7 mei,

Na twee weken vrij te zijn geweest stond er vandaag weer een wedstrijd op het programma, de thuiswedstrijd tegen Thor. De heenwedstrijd hadden we nog kansloos verloren en dus wilden we vandaag laten zien dat we beter in huis hebben dan dat we die wedstrijd hebben laten zien. Op een zonovergoten veld begonnen we niet scherp aan de wedstrijd want binnen een aantal aanvallen had Thor de score al geopend en een 0-2 voorsprong gepakt. We gingen aanvallende te gehaast spelen en maakten daardoor te veel fouten. Hierdoor wist Thor zelfs uit te lopen naar 0-5 en leek er een zelfde wedstrijd te ontstaan als de uitwedstrijd. Het was bij deze stand dat wij middels een vrije bal ons eerste doelpunt wisten te maken. Met dit doelpunt werd het startschot gegeven voor een inhaalrace en we wisten ons terug te knokken tot 5-5, waardoor we weer helemaal terug in de wedstrijd zaten. Het geloof was terug en we gingen weer spelen zoals we dat van te voren voor ogen hadden. De reeks van doelpunten werd dan ook gestaag door gezet en vlak voor rust wisten we een 8-5 voorsprong op het scorebord te toveren. Met deze stand mochten we de kleedkamer opzoeken en alle lof was er voor de ongekende inhaalrace de eerste helft. Het was dus zaak om dit vast te houden de tweede helft en niet zomaar weer weg te geven. Vlak na rust maakten wij als eerste een doelpunt en wisten het gat te vergroten naar vier verschil. Door een stomme fout bij een vrije bal kregen we een strafworp tegen en bracht Thor het verschil terug op drie. Ondanks dat bleven we rustig en door middel van drie afstandsschoten op rij hadden we ineens een comfortabele 12-6 voorsprong. Toch leek er hierna een iets mindere fase zijn intrede te doen en nu was het Thor dat drie keer achter elkaar wist te scoren en weer dichterbij wist te komen. Ook hier hadden we weer antwoord op en met niet al te lang meer te spelen zou de overwinning niet meer in gevaar komen. Thor had middels een strafworp nog een laatste stuiptrekking, maar doordat wij in de laatste minuten nog tweemaal wisten te scoren bepaalden wij de eindstand op 15-10. Na een slechte start en een ongekende inhaalrace wisten we ons terug in de wedstrijd te knokken en toch de punten in Yerseke te houden, een mooie prestatie van het gehele team. Volgende week zullen sommige spelers afreizen naar het DES pinkstertoernooi in Delft, waarna de week erna de uitwedstrijd tegen Erasmus op het programma staat.

Doelpuntenmakers: Niels 5, John 4, Antoin 3, Roxanne 2, Natasja 1

ZKV 1 - Volharding 1

Dinsdag 19 april,

Nadat de wedstrijd afgelopen zaterdag niet door kon gaan mochten wij deze op de dinsdagavond inhalen. We wilden deze avond dan ook graag benutten om revanche te nemen op de nederlagen in de zaal. Het eerste aanvalsvak had moeite om goede aanvallen en te zoeken naar goed kansen. De ban werd uiteindelijk middels een strafworp gebroken en de score was geopend. Doordat we open kansen niet wisten te benutten was het uiteindelijk ZKV dat op gelijke hoogte wist te komen. De fase die hierop volgde wisten we vlak achter elkaar te scoren en een gaatje te slaan naar 1-3. Ook bij deze stand wist uiteindelijk ZKV de stand weer gelijke te trekken. De periode voor rust duurde het ook lang voordat de doelpunten vielen, maar omdat de verdediging het op dat moment goed dicht wist te houden vielen de doelpunten dan toch en konden we met een 3-5 stand de rust in. Het spel was veel te slordig en we hadden geluk dat we het verdedigend nog aardig dicht wisten te houden. Tweede helft was niet veel beter en kende een beetje hetzelfde spelbeeld. Ook nu ging het wederom erg moeizaam, maar wisten we gelukkig weer wel een doelpunt te maken. ZKV kreeg hierna een strafworp cadeau waardoor zij het verschil weer op twee (4-6) brachten. Er brak toen een fase aan van meer dan een kwartier zonder doelpunten. Na lange tijd zonder doelpunten wisten we dan eindelijk weer de korf te vinden. ZKV wist nog eenmaal te scoren en de eindstand van 5-7 te bepalen. Het spel was niet om over naar huis te schrijven vandaag. Iets wat ook wel aan de stand is af te lezen. Het belangrijkste zijn dan ook de twee punten die met deze winst zijn behaald. De komende twee weken geen wedstrijd op het programma. Zaterdag 7 mei gaan we weer verder met de thuiswedstrijd tegen Thor.

Doelpuntenmakers: John 3, Gisela, Natasja, Niels en Sanne allen 1


Volharding 1 - Nikantes 1

Zaterdag 9 april,

De eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie op het veld stond vandaag op het programma. Een wedstrijd waarvan we vooraf al wisten dat het een zware middag zou worden, want koploper Nikantes zou deze middag op bezoek komen. Al vrij snel kwamen we er achter dat er weinig te halen viel deze middag, want we keken al vrij snel tegen een 0-4 achterstand aan. We wisten niet goed om te gaan met de verdedigende druk van Nikantes en wisten daardoor weinig kansen te creëren. Opgelegde kansen zoals strafworpen werden ook niet verzilverd, waardoor we bij een 1-7 stand pas het eerste doelpunt wisten te maken. Bij rust stond er dan ook een beschamende 1-10 stand op het scorebord. Het was overduidelijk niet goed wat we lieten zien en we trapten toch in dingen waar we vooraf nog voor gewaarschuwd waren. Tweede helft zouden we dus alleen zelf doelpunten moeten gaan maken en de tegendoelpunten beperkt moeten zien te houden. Dit lukte van geen kanten, want halverwege de tweede helft hadden we nog maar één doelpunt weten te maken en was er sprake van een 2-17 tussenstand. Er vielen nog wel een aantal Volharding doelpunten het restant van de tweede helft, maar niet genoeg om er nog een ietwat draaglijke eindstand van te maken. Nikantes bepaalde de eindstand op 6-22. Geen beste wedstrijd deze middag en dit is er één om snel te vergeten. Er komen nog een aantal wedstrijden aan waarin er wel punten behaald kunnen worden.

Doelpuntenmakers: Antoin en John 2, Denise en Sanne 1

Oranje Zwart 1 - Volharding 1

Zaterdag 2 april,

Na een aantal weken wennen aan het veld stond vandaag de eerste wedstrijd op het veld weer op het programma. De tegenstander was Oranje Zwart, een ploeg die we al een aantal keer eerder tegen zijn gekomen dit seizoen en waartegen er kansen zouden zijn op een overwinning. De openingstreffen kwam op naam van de tegenstander waarna wij vrijwel direct daarna middels een strafworp ook het eerste doelpunt mochten noteren. Dit herhaalde zich nogmaals alvorens wij de korf gemakkelijker begonnen te vinden waardoor we een 2-4 voorsprong namen. OZ is een ploeg die er voor blijft gaan en zij wisten de stand dan ook weer gelijk te trekken. Dit was het teken de teugels weer wat strakker aan te trekken en met drie doelpunten op rij wisten we wederom op voorsprong (4-7) te komen. We wisten de voorsprong het restant van de eerste helft te behouden, maar vlak voor rust verslapten we waardoor OZ de schade kon beperken en we met een 8-9 stand de rust in gingen. Na rust bleek maar eens temeer dat OZ zich niet zomaar gewonnen geeft en zij wisten de stand in hun voordeel om te draaien en op 10-9 te komen. De gelijkmaker van onze kant liet even op zich wachten , maar uiteindelijk viel deze wel. Maar het verslappen van onze kant voor rust bleek in de tweede helft door te werken. We waren niet scherp genoeg in de afronding en verdedigend lieten we ook net iets teveel steken vallen. OZ kon meermaals tot schot komen en dit had tot gevolg dat zij hun kansen wel afmaakten en zo geleidelijk uitliepen naar een 13-10 voorsprong. Deze stand bleef door een doelpuntloze periode lang op het scorebord staan. Aanvallend konden we niet meer brengen wat ons de eerste helft de voorsprong had opgeleverd. We wisten de korf niet te vinden waardoor we het gat niet konden verkleinen. Het laatste doelpunt kwam nog wel uit handen van Volharding, maar dit mocht niet meer baten. De eindstand werd daarmee bepaald op 14-11. Een nederlaag waar een naar gevoel aan over werd gehouden, want er had vandaag zeker meer in gezeten. Volgende week de eerste thuiswedstrijd wanneer koploper Nikantes op bezoek komt.

Doelpuntenmakers: Antoin 4, Collin, Jack en John 2, Sanne 1

Volharding 1 - ZKV 1

Zaterdag 8 oktober,

De altijd voor ons wel lastige tegenstander ZKV kwam vandaag op bezoek. Na de duidelijke opdrachten in de kleedkamer was het tijd om het veld op te gaan. Volharding schoot uit de startblokken, waar het doelpunt in de eerste helft nog werd afgekeurd was het de aanval er na wel raak. Dat er goed gestart werd was duidelijk, want niet veel later viel ook de 2-0 binnen. Vanaf dat moment zou de eerste helft erg moeizaam verlopen, want ondanks de vele kansen viel het qua doelpunten erg tegen. Telkens als we wel een doelpunt wisten te maken bleef ZKV aanhaken. Bij rust was er dan ook slechts een schamele 5-4 voorsprong op het scorebord terug te vinden. Toch was er geen reden tot paniek, dat er een goede afloop in zou zitten was wel duidelijk aan de kansen die we kregen. De tweede helft werd er direct in de eerste aanval gescoord, waardoor het andere vak de voorsprong kon vergroten. Dit lukte ook, maar het andere vak wist kansen als strafworpen niet altijd om te zetten in een doelpunt, waardoor we niet een groot gat wisten te slaan. Toen de 10-6 binnen werd gegooid was de wedstrijd zo goed als zeker binnen en was het een kwestie van het aantal doelpunten proberen te verhogen. ZKV wist nog wel wat terug te doen, maar met de 12-7 van Volharding werd de eindstand bepaald. Geen hoogstaande wedstrijd voor het massaal voor de mosselavond opgekomen publiek, maar ook in deze wedstrijden moet je de punten binnen slepen. Nog slechts één wedstrijd voordat de zaal weer wordt opgezocht, de uitwedstrijd tegen Luctor.

Doelpuntenmakers: Niels 5, John 4, Antoin, Michelle en Roxanne 1

Oranje Zwart 1 - Volharding 1

Zaterdag 7 oktober,

Na de nederlaag van vorige week kon Volharding een overwinning goed gebruiken. In de stromende regen en op het drassige en slikkerige veld van Oranje Zwart moest het gaan gebeuren. Ondanks het wennen aan de omstandigheden en de vele glijpartijen begon Volharding sterk aan de wedstrijd en pakte al vrij snel een 0-2 voorsprong. Een beter begin kun je je niet wensen, maar daarna viel het een tijdje stil en wist OZ ook hun eerste doelpunt te maken. Volharding moest weer even zoeken, maar daarna vielen de doelpunten als vanzelf. OZ wist de kansen niet af te maken en had hier en daar wat pech met de afronding, waardoor we met een zeer comfortabele 2-9 stand de rust in gingen. De tweede helft wilden we uiteraard doorgaan waar we waren gebleven en meer doelpunten proberen te maken.  Aan het begin van de tweede helft vielen de doelpunten wederom gemakkelijk en werd de korf weer meermaals gevonden. Halverwege stokte de productie en volgde er een periode van bijna een kwartier waarin het niet lukte om een doelpunt te maken wat verhinderde dat Volharding vandaag een echte monsterscore neer zou zetten. OZ scoorde de tweede helft ook meermaals mee en wist zo de stand nog iets op te krikken. Volharding probeerde wat het waard was om de 20 op het scorebord te krijgen, maar dit bleek net niet meer haalbaar. Desalniettemin een lekkere, mooie en verdiende overwinning behaald. Ondanks de nattigheid en het vele uitglijden toch een goede wedstrijd neer weten te zetten met een uiteindelijke eindstand van 10-19. Volgende week alweer de laatste wedstrijd op het veld voor we de zaal in gaan, ’t Capproen komt op bezoek deze middag. Aansluitend aan deze laatste thuiswedstrijd staat de mossel avond weer op het programma waarin we hopen weer veel supporters te mogen verwelkomen.

Doelpuntenmakers: Niels 7, John 5, Jacco 3, Collin 2, Denise en Sanne ieder 1

’t Capproen1 - Volharding 1

Luctor 1 - Volharding 1

Zaterdag 29 september,

Op deze zonovergoten middag stond de uitwedstrijd tegen Luctor op het programma. We wisten dat Luctor in voorgaande wedstrijden al veel doelpunten wist te maken en dus waren we voorbereid op een lastige maar leuke wedstrijd. Het eerste doelpunt was voor de thuisploeg, maar een minuut later werd deze opgevolgd het antwoord van Volharding. Volharding wist Luctor in de beginfase goed in de tang te houden en scoorde goed mee wanneer de tegenstander een doelpunt maakte. De score ging als een jojo op en neer en het leek er op dat we met een gelijke stand aan de thee mochten, maar helaas scoorde Luctor op slag van rust nog eenmaal , waardoor er een 7-6 ruststand op het scorebord stond. Een goede eerste helft was door Volharding op de mat gelegd en het was zaak nu niet te verslappen en op dezelfde voet verder te gaan. Echter gebeurde het tegenovergestelde en net als een week eerder kregen we binnen een tijdsbestek van 5 minuten drie tegendoelpunten te incasseren. Hiermee werd door Luctor de basis gelegd voor de overwinning. Zij gingen de tweede helft de kansen zoeken over andere schijven en doordat de doelpuntenproductie van Volharding nagenoeg stil lag wisten wij hier weinig tegenover te zetten. De schade beperkt houden leek het devies, maar ondanks het verschil in score werd er wel hard voor gewerkt en voor geknokt, wat uiteraard een positieve noot is. Ook de eindstand van 14-8 werd bepaald door de thuisploeg middels een strafworp. Aan een goede eerste helft kon vandaag helaas geen vervolg gegeven worden om langer in de wedstrijd te blijven, maar ondanks dat is er echt als een team gespeeld. Ook de invallers van vandaag hebben zich kranig geweerd en een prima wedstrijd laten zien. Zeker iets waarmee we verder kunnen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Terda.

Doelpuntenmakers: Jacco 4, John 3, Jack 1
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!